Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje Sitnost ,slaba koncentracija

Sitnost ,slaba koncentracija

Zgodovina na kratko kadilka 7 let …2x sem prenehala kaditi …nazadnje leto dni nazaj za 3 mesece .Nazaj sem začela po neumnosti.Sedej ne kadim mesec in pol (skadila sem tudi do tobak mi smrdi …potiho se smehljam ker ne kadim več.Težava je da se po mesecu dni še
škatlici na dan) vedno tresem sem čisto nezbrana slab spomin …Do ljudi sem strupena sitna,gre mi na jok (pms vsak dan) …kot da bi z prenehanjem kajenja izgubila del mene.Kdaj naj bi se stvari popravile .

Prav lepo pozdrtavljena!

Najprej čestitke za odločitev in vztrajanje.

To, kar opisujete, so dokaj pogosti simptomi abstinenčne krize. Intenzivnost in dolgotrajnost vztrajanja teh je v veliki meri odvisna, kako ke bil kadlec(ka) odvisen. Priti ora do normalizacije nikotinskih receptorjev, kar pa lahko traja tudi nekoliko dlje (1-2 meseca, pri nekaterih še nekoliko dlje). Zavedam se, da so te težave zelo neugodne, tako za vas, kot za okolico. Okolici povejte, da je to zaradi prenehanja kajenja in prosite za uvidevost in podporo. V vsakem primeru, si pomagajte s čim teč telesne aktivnosti, sprehodi. Lahko tudi uporabite rastlinske pripravke kot so Persen in bezgov čaj. Odsvetujem pa kakšno dodatno terapijo z pomirjevali.

Glede na to, da ste se že odločili narediti spremembo in prenehati, menim, da ste sposobni premagati tudi te težave. Najtežje se je odločiti in to ste že storili. TOREJ VZTRAJAJTE!
Držim peti za vas.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

New Report

Close