Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Siroka stopala

Siroka stopala

Lepo pozdravljeni,

sin, star 1,5l naj bi imel siroka stopala. A je to mogoce ali je v tem obdobju to normalno zaradi loka, ki se se ni dvignil?
Opazili smo, ko smo mu naredili obris stopal, obris smo primerjali z vlozkom cevlja in dejansko je bil precej sirsi na straneh.

Sedaj smo v dilemi, ali je potrebno, da izbiramo cevlje, ki so sirsi? V trgovini s cevlji so nam razlozili da se otroske cevlje kupuje tudi na podlagi sirine (WMS) in sicer ozke, srednje in siroke. Poleg tega, me zanima tudi, kaksni cevlji so bolj primerni, saj na trgu je prevec deljenih menj. Do sedaj je imel Superfit cevlje (srednja sirina), dvignene v gleznju. Ali morejo biti cevlji bolj ‘trdni’ ali so bolj primerni mehkejsi? Doma in v varstvu je bos oziroma v debelejsih protidrsecih nogavickah.

Ne vem ali je to povezano se s sledeco zadevo…. Med hojo smo opazli zadnji mesec, da obraca nogice (predvsem levo) navznoter, vec, kot je to nazacetku pocel (smo sicer naroceni pri pediatru glede tega, da preverijo ali je panika odvec, ker nekih vecjih problemov on s tem nima. Ima jih mamica, ki misli, da se bo zapletel v svoje noge in strbunknil na nos 🙂 ). Ter zal rad sedi v W polozaju, kar ga skozi popravljamo (vendar na sreco je zelo aktiven otrok in vec kot minuto ali dve ne sedi tako.

Shodil je brez pomoci pri 12m in se malo bojim, da mu nismo kaj ‘zasustrali’ nogic, ce nismo prave obutve izbirali…

Najlepsa hvala vnaprej za odgovor

Anjuska

Stopalni lok se oblikue do 12. leta in v tej starosti ni mogoče pričakovati takšnih stopal, kot jih imamo odrasli. Široko stopalo je normalno stopalo, je pač takšne oblike, morda se pojavlja pri družinskih članih in je to pač podedoval.
Vedno nabavljate takšno obuvalo, da je otroku udobno.
Sedenje na W znano povzroča motnje hoje in to morate preprečevati, drugačno ukrepanje ni možno oz. se ob nadaljevanju sedenja na W ponovno slabša.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close