Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija sinusitis in sauna

sinusitis in sauna

Pozdravljeni!

V začetku tedna se mi je na dopustu pojavila močna bolečina na levi strani obraza, predvsem pod očesom in nad zgornjimi zobmi. Pregled pri zobozdravniku je ovrgel sum, da gre za težave z zobmi, zato je dr. diagnosticiral sinusitis in mi predpisal razpršilo za nos in antibiotike.

Stanje glede bolečine je boljše (na dotik me leva ličnica še vedno malo boli), občasno se pojavi ‘cukanje’ v zgornjih zobeh in v ušesu. Sprva mi je iz nosu tekla prozorna tekočina, sedaj pa zelena gosta snov. Med simptomi sem opazila, da mi ves čas mekaj smrdi, čeprav vsi zagotavljajo, da je zrak v prostoru svež, a hkrati ne vonjam npr 31 kapljic, ki imajo sicer precej močan vonj. sem precej utrujena, na ramenih ‘nosim’ težko breme.

zdavljenje: 2x dnevno antibiotik, 3-4 dnevno razpršilo, spijem veliko tekočine.

vprašanja:
1. zdravila so mi predpisali v tujini, če se stanje normalizira ali moram vseeno k svojemu zdravniku, ali lahko sklepam, da je po kuri z antibiotiki vse ok? ker je čas prehladov in grip, si ne želim posedati v čakalnici.

2. med prebiranjem prispevkov o simusitisu sem prebrala, da priporočajo tople obkladke na lička. kako je z obiskom savne, se priporoča ali odsvetuje?

najlepša hvala za vaš odgovor!

New Report

Close