Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija sinusitis?, bolečine…

sinusitis?, bolečine…

Pozdravljeni,

pred enim mesecem so se mi pojavile bolečine v levem očesu in rahlo slabši vid. Na očesni kliniki so izključili bolezni očesa (sum je bil na optični nevritis, ki sem ga leta 2009 že prebolela na d.očesu-MS ni bila potrjena s punkcijo in MR glave), zato sem bila napotena še ORL specialistu, ki je s endoskopskim pregledom ugotovil pordelo sluznico epifariksa. Imam tudi oteklino pod orbito. Prejela sem Amoksiklav za 10dni in Nasonex za 1 mesec ter napotnico za CT ki ga imam maja. Bolečine so bile takrat tudi v licu, za ušesom, ki so izžarevale tudi v vrat na levi strani. Po treh tednih je bolečina v očesu izvenela, ostala pa jo topa znosna bolečina po celi strani obraza, za ušesom, nad in pod orbito, včasih jo občutim kot tiščanje. Najbolj je prisotna ko ležim. Moja skrb sedaj pa je, da se kaj ne “kuha” na obraznih kosteh, ker težave tako vztrajajo. Pomislila sem tudi že na to da se ne zaplete v meningitis če bom trajalo predolgo. Zanima me, če so moje težave tipične za težave z obnosnimi votlinami in če lahko čakam na CT do maja ali naj preiskavo opravim samoplačniško, ker težave vztrajajo. Kot podatek bi navedla še da me včasih bolijo tudi zgornji zobje na isti strani in da sem februarja prebolela akutni sinusitis s 5 dnevo kuro hikoncila. Večkrat imam tudi glavobole. Hvala za Vaš odgovor.

S spoštovanjem!

Če povzamem vaše sporočilo gre za stabilnoi stanje po zdravljenju brez večjih težav. Počakajte majsko slikanje, ki bo odgovorilo na vaša vprašanja. V primeru nenadnega poslabšanja pa je seveda potrebna kontrola prej.

lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close