Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina sinusi – virusno?

sinusi – virusno?

Spoštovani. Pred 10 dnevi sem imela virozo, obilen zelen izcedek iz nosu, kašelj, vročina do 39st (pred tem je moj sin prebolel virusni bronhiolitis). Osebni zdravnik je pri poslušanju pljuč slišal oslabljeno dihanje na desni strani, vendar ker sem noseča, me ni poslal na RTG, krvni izvid je bil relativno v redu. Svetoval je počitek, izpiranje nosu, Lekadil po potrebi.
Sedaj se kar ne morem pozdraviti, kašelj je sicer bolj ali manj ponehal, pesti pa me glavobol v čelnem predelu, čelo je tudi občutljivo na “trkanje”, glavobol se izrazite poslabša ob sklanjanju. Izcedek iz nosu prav tako ne poneha in je še vedno zelenkast. Ker sem že večkrat na vašem forumu zasledila, da za vnete sinuse svetujete antibiotik, bi vas vprašala:
Kateri bi prišel pri meni v poštev glede na nosečnost?
Ali bi bil sploh smiseln, če je krvna slika takrat pokazala virusno obolenje? Ali se vnetje sinusov ne glede na povzročitelja sploh kaže na krvi?
Ali so še kateri drugi ukrepi, da bi se hitreje pozdravila?
Do sedaj vnetih sinusov še nisem imela.

Hvala za odgovore.

Spoštovani!

Zanki so tipični za ventje sinusov, tudi bolezen traja dlje kot tri dni, tako da je smotrna uporaba antibiotika, npr. hiconcila.

Krvan lsika je pri sinusitusu nesmotrna, ker gre za lokalno vnetje in ne za bolezen celega telesa.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close