Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Sindrom prekinitve?

Sindrom prekinitve?

Spoštovani,

marca sem po 3 letih jemanja asentre začela s postopnim opuščanjem asentre. Jemala sem jo sprva 50 mg, nato 2 leti 100 mg. Zmanjševala sem po 25 mg vsakih nekaj tednov, zadnja dva tedna pa sem vzela 25 mg vsak drugi dan in nato vsak tretji.

Sinoči, ko sem legla k počitku, sem kakšni dve uri v valovih občutila panične napade. Že nekaj dni opažam večja nihanja razpoloženj, občasno omotico in tesnobo. Ali je možno, da kljub počasnemu opuščanju čutim take učinke prekinitve?

Moja zdravnica je na dopustu, zato sem se obrnila na vas.

Drugo vprašanje je vezano na jemanje uspavala Noctiben Mea, ki se ga v lekarni dobi brez recepta. Zelo mi pomaga spati in me zanima, če je varno kontinuirano jemanje na sledeči način: 3 dni zapored (polovico tablete – 6 mg mi je dovolj), 4 dni pavza, 3 dni zapored, 4 dni pavza … ?
V navodilih piše samo, da ni priporočljivo jemanje več kot 7 dni skupaj, v anglosaških državah pa za isto zdravilo svetujejo ne več kot 14 dni zapored.
Koliko je nevarno, da pusti trajne posledice ob jemanju, ki sem ga opisala? Ali je možno, da moje neprijetne občutke povzroča le ta – in ne prekinitev asentre?
Hvala!!

Lp
A

Pozdravljena, vlede na res počasno opuščanje asentre se mi zdi verjetneje, da gre za ponovitev osnovne bolezni, tiste, zaradi katere ste asentro jemali. Precej manj verjetna se mi zdi odtegnitvena težava. Tistega uspavala pa žal ne poznam
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepša hvala! 🙂

Lp
A

New Report

Close