Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja SINDROM OTROKOVE ODTUJITVE OD STARŠA

SINDROM OTROKOVE ODTUJITVE OD STARŠA

meni so na csd rekli,da se za dober odnos z hčerko ne morem samo jaz trudit,da se mora tudI ona.Trenutno so stavt take,da se mi zdi,da nima interesa,je vsa blažena,ko ima zdaj treznega očeta ob sebi in pač ne potrebuje mene,me ignorira,pri tem pa ima vso podporo in še več od svojega očeta.Mislim,da lahko samo čakam.moaj verata so ji odprta,če me ne bo prišla zalit in poniževat.Zaenkrat je pač tako,da ji paše to ščuvanje proti meni.

Hvala NevaM za tvoje razmisljanje in tudi lepe zelje.

Natanko to, kar si napisala “…večen občutek “zavezanosti” in dolžnosti partnerja do svojih starsev…” Ce pa je poleg tega prisotno se starsevo vzbujanje krivde pri svojem otroku, s stavki, kot so na primer: “gradila sem hiso samo za tebe, zrtvovala sem svoje najlepsa leta zivljenja za tebe,…” itd, potem je mera polna.

Seveda je Katarina pomemben poln zelodec, vendar jaz osebno postavljam na prvo mesto ljubezen in medsebojno spostovanje. To je pac moje osebno mnenje… Zal sem po dusi idealist…

Zelo zalostna je tvoja zgodba n12. Verjamem, da bo hcerka nekoc dojela, da si vedno naredila najboljse za njo in da so “sladke” besede bivsega moza in njegovih sorodnikov le besede. Vem da je tezko, vendar se pogovori z njo iskreno in ji povej, da karkoli se ze dogaja med vama, jo bos vedno imela rada in ji ne bos nikoli obrnila hrbta. Verjamem, da ti bo uspelo in to ti zelim iz vsega srca.

Vse dobro,

Odin.

Odin41..zanimiv članek, res. Šele sedaj vem kaj moj skoraj bivši in njegova družina počno že dolga leta. Zelo dober opis njihovega ravnanja sem našla v tem članku. Samo ne razumem zakaj je članek tako bebavo nastrojen proti ženskam, zadnje čase se vse prevečkrat srečujem s fenomenom takega obnašanja pri moških, ki se želijo nekako maščevati svoji (skoraj) bivši partnerki preko otrok ????? Ali se svet obrača na glavo?

Vsekakor pa gre (ne glede na spol starša) pri takem ravnanju za psihično nasilje tako nad “obtoženim” staršem kot nad nedolžnim otrokom. Kakšni odrasli bodo zrasli iz tako “obdelanih” otrok (psihopati?..no sicer si to napisal že o svoji bivši ženi…nesposobni za normalno partnerstvo)? Jasno je, da se začno težave že v puberteti (to je dobro s svojimn več kot žalostnim primerom napisala n12)….

Pa načeloma Slovenci v primerjavi z Američani in drugimi Evropejci veljamo za neskončno fovšljive, nesamozavestne itn….kako hudo se ta v tujini raziskan fenomen potem šele kaže na nacionalnem zdravju?

Kot da bi to jaz napisal.

PAS je velik problem, ki se mu ne posveča dovolj pozornosti. Izredno negativno vpliva na otroke, zelo pomembno je, da se kriminalko, ki očetu odtujuje otroke takoj sankcionira ter otroku pomaga do stikov z staršem ki stikov ne omejuje(99% je to oče).
Dejstvo je, da veliko žensk po ločitvi omejuje stike otrok z očetom in obenem poskuša preko otrok od očeta izsiliti čim več denarja. Očeta tudi črni, češ, da, če bi jih imel dovolj rad bi jim plačal vse kar jim pride na pamet.
Od otrok tudi zahtevajo, da lažejo, z namenom povišati preživnino in zmanjšati stike z očetom po sodni poti.
Otroke uporablja kot orožje za izsiljevanje, kar je podlo in predvsem slabo za otroke.
Tako delovanje ni v skladu z najboljšim dobrim otrok. Piši na CSD center za socialno delo, na šolo otrok in na Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve, Varuhu otrokovih pravic in Varuhu načela enakosti.
Ob kršitvi 190 člena kazenskega zakonika (odvzem mladoletne osebe) v primeru ko mati otroka ne pripravi na stik, ki je določen s sodno poravnavo OBVEZNO prijavi odvzem mladoletne osebe na policijo in sicer vsakič, ko se zgodi.
Določen del bivših je nasilnih in te je potrebno ustaviti, ustavite jih tako, da dosledno prijavljate omejevanje stikov in vložite COVL – izvršbo, če mati omejuje stike.
Po pričevanjih policistov, ki pridejo dnevno v stik s takimi kriminalkami, ki uničujejo svoje otroke in povzročajo PAS se stvar nikoli ne izboljša sama od sebe, se samo poslabša.

Sodišča ne sankcionirajo staršev, ki odtujujejo. V takih toksičnih high-conflict divorce so vedno vpleteni sodni izvedenci, ki le ugotovijo odujitveni sindrom. Po dolgem procesu – lahko traja tudi dve leti ali več – je otrok že tako indoktriniran, da se ne da več pomagati.

Rešitev je le v tem, da se otroka takoj predodeli targetiranemu staršu, ki je enako kot otrok žrtev napadalca odtujevalca. Ne razumem, zakaj sodišča tega ne naredijo, če zna kdo pojasniti.

Center za socialno delo ti ne more pomagati, ker CSD nima nobene moči, lahko greš tja samo se pogovarjati, dosegel pa ne boš nič. Z odujevalcem – odtujevalko se ne da normalno pogovarjati, ker ga / jo nihče ne more prepričati, da dela škodo. Odtujevalci imajo lastnosti osebnostne motnje (narcisistična je še najbližje). Z njimi argumentirati je kot zaletavanje v zid. Kdor ni z njim, je proti njemu. Išče vse mogoče potrditve, manipulacije in sprenevedanja v svoj prav.

Tudi policija se v te noro bizarne odnose ne vmešava. Policija ne prijavlja omejevanje stikov na CSD ali na sodišče, tudi ne hodi po otroka na dom za izvršbo.

Targetirani starš se lahko obrne le na sodišče. Omejevanje stikov lahko prijavi le na sodišče.
Tukaj pa še nisem brala sodne prakse.

Kako to gre, ko se prijavi onemogočanje stikov na sodišče?

Ker je to forum enostarševske družine, razmerje med odtujevalci in odtujevalkami je 78% ženske in 22% moški, koliko je tukaj na tem forumu vas, ki to počnete?

Najbolj prepoznavni znak narcisistične osebnostne motnje je odsotnost vsake empatije. Ker se enostavno hranijo s tem, da brezobzirno trpinčijo bivšega partnerja / partnerko.

Kolikor je meni znano, odtujuje skoraj izključno starš ki ima otroka. Če ga imaš samo par ur to ni mogoče.
Odtujuje 78% žensk, ki imajo dodeljenega otroka in odtujuje le 22% moških, ki imajo otroka.

Če upoštevamo to, da je otrok v 90+ % dodeljen materi (moškemu je dodeljen skoraj izključno v primeru, ko je ta drogerašinja, kriminalka ali v umobolnici…)

To pomeni, da odtujuje PREKO 70 % žensk in le 2,2 % moških.

Meni bivsa ni dovolila stikov z otrokoma, imela sva prickanja zaradi prezivnine in stroskov. Je rekla “ni ti treba placevat prezivnine, samo pusti nas pri miru”. Jaz sem prezivnino se naprej placeval (se placujem), otrok pa nikdar vec videl. Na telefon se ni vec odzivala, mojih mailov ni brala, na koncu sem obupal. Tega je zdaj ze veliko let. In kaj naj moski stori? Se gre tozarit – za kaj ze? Da otroci gledajo, kako se starsa prepirata po sodnijah, ogromno denarja gre za to, dolga leta traja, na koncu noben vec ne ve kaj sploh hoce, otroci imajo unicena zivljenja, zlahtniki enih in drugih so na smrt skregani. Zenske locenke unicujejo svojim otrokom zivljenje, se podpisem pod to. Sem malo poguglal, na internetu je na tisoce clankov in raziskav na to temo in je res – otroci, ki jim je mama preprecevala stike, so psihicno uniceni, imajo zato hude probleme v zivljenju, pa nic sami krivi!!! In zenske so tiste, ki preprecujejo stike! Sem spoznal to na lastni kozi.

New Report

Close