Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Sin in samozadovoljevanje

Sin in samozadovoljevanje

Spoštovani,

imam sina, starega 12 let. Zadnjič sem po nesreči prišla v njegovo sobo in ga zalotila med samozadovoljevanjem. Seveda me je takoj odneslo ven. Bila sem kar malo šokirana, saj nisem vedela, da se sin samozadovoljuje. O tem se pravzaprav še nikoli nismo pogovarjali, saj se mi je zdelo, da je sin še premajhen za te zadeve.

kaj vi menite? bi se mogla pogovoriti z njim? je sploh normalno, da to počne že pri 12-ih?

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Da, to je normalno.

Ne,pa ni.

nova
Uredništvo priporoča

Čisto normalno za 12 letnika. Pogovori se z njim na kratko, da mu ne bo zelo mučno.

No, kaj mu bo pa rekla? Sine, to je normalno. In ga potrepljala po rami.

Če se nikoli prej nisi pogovarjala o tem, potem si veliko že zamudila. Ali pa, sin te je prehitel in se vse podrobnosti pobral od vrstnikov.

Mislim, da je pri 12, ko se začne telo prebujati povsem normalno, da začne odkrivati tudi dane telesne užitke. Če bo prilika nanesla, potem je fajn, če otrok ve, da ti to poznaš in da je samozadovoljevanje običajen delček življenja. Kakšnega velikega pompa iz tega se pa ne splača delat – po mojem mnenju nikoli.

Druga stvar je osveščanje o spolnosti.

Pa razmisli, če lahko vstopiš v njegovo sobo, ne da bi potrkala. Pri enih so navajeni tako pri drugih drugače. Ne govorim, da je kaj prav ali narobe, je pa vredno razmisliti glede na to, kakšen je otrok.

Ne, to ni normalno, priporačam vam da se oglasite pri osebnemu zdravniku, saj gre za resno faliranost pri teh letih. Vi ste ženskega spola in ne veste kdaj fantje začnemo to delati, vendar pri 12letih je res že prehitro.Priporočam obisk zdravnika, kajti to se lahko nadaljuje z resno odvisnostjo in kasneje se lahko spremeni tudi v homoseksualnost,saj ne želite da bi vaš sin bil gay? Moj znanec je začel pri 13letih in je sedaj gay, ravno zaradi tega razloga.

Želim vam veliko sreče pri odvajanju od samozadovoljevanju vašega sina

Bojan S., kaj tako hecnega pa še nisem prebrala! Veliko dečkov se samozadovoljuje že pri 10. letih in tudi to je normalno.

V najstniških letih sem imela v družbi kar nekaj prijateljev, ki je priznalo, da so s tem pričeli že okoli 11. leta in imajo sedaj čisto vsi po vrsti družine.

Mislim, da je to čisto normalno in tudi leta so primerna.

JAz imam tri sinove in mi moj 10 letni sin občasno pove, da ima večkrat erekcijo in da mu to paše. Na splošno se s sošolci tudi o tem pogovarjajo….

Lep dan

Ojoj…kaj vse preberem….
Ja, to je čisto normalno, tudi majhne deklice kmalu ugotovijo, da paše, če se dotikajo spodaj….
Pogovoriti se je treba le, da se tega ne sramujemo, se ne počutimo krive in je normalen del življenja, pa vendar to počnemo v zavetju svoje sobe in ne pred 20imi sošolci v slačilnici pred uro telesne vzgoje….

biti gay nima veze s samozadovoljevanjem…..

Samo to bom rekla, da ni nujno, da je normalno nekaj samo zato, ker to dela večina. V medijih se je ukoreninilo, da je samozadovoljevanje normalno in se k njem celo spodbuja. Niti ne. Normalna in naravna je sicer želja po samozadovoljevanju. Vendar imamo ljudje tudi sposobnost nadziranja želja. Kaj bi bilo, če bi vsak sproščal svoje želje kjerkoli in kadarkoli se mu zazdi? Ko sem bila jaz najstnica, se je v priročnikih za odraščanje pisalo, da je želja po samozadovoljevanju sicer normalna, a če se temu vdajamo prepogosto, se lahko razvijejo razne težave. Od pomanjkanja koncentracije pri pouku (seveda, če pa otrok samo še to razmišlja, kdaj bo konec pouka, da se bo lahko v zavetju svoje sobe iztresel), pa do promiskuitete.
No, nisem stara 100 let, ampak 30. Tudi jaz sem se včasih dosti samozadovoljevala, pa sem se odločila s tem prenehati. In opažam, da je moje življenje sedaj mnogo bolj kvalitetno. Bolj sem zbrana, imam večji uvid v dogajanje okrog sebe, bolje znam preceniti osebnost drugih ljudi. Prej se je zdelo, kot da sem zaverovana predvsem vase in v svoje telo. Tudi v spolnosti s fantom nisem preveč uživala, po pravici mi je bilo bolje med samozadovoljevanjem.

Predlagam pogovor s sinom o tem, da so te želje in potrebe sicer naravne, vendar da jih je pametno nadzorovati. To je res pomembno, saj se lahko pri njem razvije trdovratna razvada, ki ga bo zavirala v medsebojnih odnosih. Tudi v ženskah bo videl le objekt za potešitev spolne sle, ne pa partnerice in prijateljice. Govorite o tehnikah za to. Mene je najbolj zamikalo zjutraj, ko sem se prebujala. Tako sem hitro vstala iz postelje in šla na WC, pa sem pozabila. Ali pa sem se zamotila s kakim hobijem. Ali pa sem koga poklicala in se zmenila za sprehod, skratka zamotila sem se. Ko sčasoma vidiš, da je življenje kvalitetnejše brez te razvade, res ne nasedaš več floskulam, da je masturbacija neškodljiva oziroma celo koristna. In to že pri 4 letih. Hm?

pač si ga je zdrku…ka pa pol.zej cev halo iz tega..dddddddddd …XDXD

Veš kaj Bojan S.? Jaz sem začel pri 9. letih pa sem hetero.

Ja Bojan S. res ni nobene povezave
Nekateri otroci so bolj nekateri manj oz. počasneje zreli. Fant se je pač osvestil in to dela………….poznam veliko fantov, ki so začeli pri njegovi starosti

Ne delaj pompa, ko bo tema mu pač prestavi to tako kot je-življenjsko

Si predstavljaš, da ga pelješ zaradi tega k zdravniku????
Nikoli ti ne bo odpustil in nikoli več zaupal

Sej niste resni, no.
Predpostavljam, da ste vsi starši in kar neprijetno mi je brati take komentarje.

Zakaj pravzaprav ne bi bilo pri 12-tih, ko se telo spolno razvija, normalno, da poba poteši svojo napetost??
Pri 12-tih in pol pa je to OK?

Bo postal gay, če se bo samozadovoljeval, bo morda kar oslepel?

Za začetek bi se o spolnosti mladostnikov morali izobraziti starši; kar neverjetno je, kakšni miti krožijo okoli o popolnoma naravnih stvareh.

Ha ha ha, pa kaj niste skapirali da se bojan cinično norčuje iz vprašanja?

Ufff, samo ko sem to prečitala, me je kar stisnilo. Moj sine, 13 let, še niti ni prišel v puberteto, še glas se mu ni spremenil, pa da ja že ne počne tega, smrk, bi se mi slika o mojem dojenčku podrla v sekundi.
Morem ga danes zvečer malo vprašat, čeravno govorit o teh rečeh pa noče, je bolj sramežljiv, se kao dela frajerja.

marička ko sem brala določene komentarje, sem morala z enim očesom prav poškilit, če se nisem slučajno zmotla in odprla kako “znanstveno pridigo naših / hvala Bogu ne vseh/ vrlih cerkvenih dostojanstvenikov!
Mislim , da vsak človek, ki je končal vsaj osnovno-šolsko izobraževanje ve oz. bi moral vedet, da vsako živo bitje ima svoje potrebe, ki niso samo materialne in duhovne, ampak tudi fizične , kamor spada tudi spolnost-sex in mastrubacija/ samozadovoljevanje!

..In zato če je fant normalno razvit tako mentalno kot fizično ni nič narobe , če raziskuje in se “igra” sam s sabo…mislim da mu normalno samozadovoljevanje ne bo in ne more škodit, nasprotno bolj bo spoznal svoje potrebe, želje,…no dokler ne gre v skrajnosti, ker poznani so tudi primeri, ko postanejo posamezniki zasvojeni s samozadovoljevanjem !!

Pogovor: mislim, da je prav da mu poveš, da ga zaradi tega ne obsojaš in da je to čist normalno kar počne, poskusi dobit kako njenu primerno literaturo o spolnosti in nasploh razvoju mladostnika v teh letih ,..vem da je to še vedno nekak tabu tema doma , ampak le led je treba prebit…potem pa gre !!

Lp! Daal

..poskusite dobiti knjigo Na pomoč ! Najstnika imamo pri hiši…/morem preverit naslov/ki daje tudi kar nekaj koristnih nasetov o tem, kako se pogovarjati z najstnikom o splonosti

sam ljubi bogec se te naj lepu usmili……kake klobasaš….

zdravko::.mislim da si prestopil mejo dobrega okusa…med počitnicami si pa le vzami čas in preberi kako knjigo o bontonu pri komunikaciji!!

star sem 23 let in z zagotovostjo trdim, da s tem ni nič narobe. sem popolnoma normalno razvit. sam mislim, da sem s tem začel še nekoliko prej. in meni bi bilo recimo v tistih lezih strašno nerodno če bi mi moja mama rekla, da je čist normalno da se samozadovoljujem. govorila sma samo o sexu in zaščiti, mislim da nikoli o samozadovoljevanju (vsaj spomim se ne).

Lp

Nenormalni ste vsi, ki govorite, da to ni normalno. Pričakujem samo še, da začnete pisati, da se zaradi masturbiranja posuši roka in začnete postavljati grmade. Bolno do onemoglosti.

kok ste vi ej. prov bedaki usi po vrst. keri predsodki ei. pizda k da smo u devetnajstm stoletju *-*
okei bolš da na to lepo pozabš itQ je čist normalno. če boš sinu kei rekla o tem mu bo najblš še bl bed kt mu je že. najbl m gre p na jetra k se tok umešavajo usi u zasebnost svojih frocou. mislm da ne morš niti potrkat…
a se še gdo čud zaQa se pol najstniki zaklepajo u sobe pa skrivajo svoi laif pred starci??
mislm sei ne pravm da nei se vm jebe za svoje otroke sam do mal zasebnosti ma pa usen pravico..??!!

New Report

Close