Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Simptomatika

Simptomatika

Spoštovani.

Leta 2015 in 2019 sem opravila različne preiskave (MR glave, vratu, VEP), ki so nekako na podlagi dveh istih epizod govorile v prid psihogeni simptomatiki. Takrat sem imela odrevenelo desno stran telesa, nemoč v roki, vrtoglavico. V obeh primerih se je umirilo v roku nekaj tednov.

V zadnjih letih sem se vsakodnevno ukvarjala s športom brez premora (tek, hoja v hrib). Zadnje pol leta sem bila zaradi tega že vidno izčrpana, a vdala se nisem. Razen izčrpanosti, drugih simptomov nisem imela.

Vrsto let se srečujem sicer s težavami zaradi oči a OCT in širjenje zenic pokaže BP rezultat.

 

Pred tremi tedni se mi je pričela ista simptomatika. V meni se je, priznam prebudila huda anksioznost in strah. Ne glede na to, sem naslednja dva dneva še tekla, hodila. Čutila sem blago nemoč, ki pa se je po aktivnosti blazno poslabšala. Desna polovica telesa je bila šibka, nemočna, bolele so me mišice, pri lopatici ipn.

Drug nevrološki pregled ni nakazal na kaj posebnega (samo fizični test je bil narejen). Šibkejši oprijem, ali zmanjšana mišična moč. To sem imela tudi že v preteklosti.

Stvar se je drastično poslabšala v roku dveh dni. Vmes sem bila pri osebnem zdravniku, kjer sem dobila reakcijo na vbod injekcije in sem padla po tleh. Naj omenim, da so me že pred tem bolele vse mišice, težko sem se obračala brez prisotne bolečine ipn. Po tem je bilo samo še slabse.

Nadaljevala sem samo s hojo. Obcutek težje noge predvsem ob hoji v hrib in ob tem pridružena občasna bolečina v ledvenem predelu. Občutek težke desne roke, ob dvigovanju slednje in sunkovitih gibih, rapidno slabše. Ob dotiku na posameznih predelih med lopatico ali v predelu medenice, huda tenzija.

Isti dan ko sem prejela injekcijo, sem na področju intimnega dela zacutila ostro bolečino in krče. Naslednji dan sem imela skozi občutek siljenja na vodo in pritisk v medenici.

Po tistem so simptomi vedno slabši in različni. Traja že 4 tedne. Ob gibanju ali vožnji avtomobila, se mi seli topa bolečina, čutim pritisk v ledvenem predelu. Kot da se mi nadrazi, občutim izrazito nevrotipicno bolečino ob sestopu, ki se širi tudi v drugo stopalo, nato v roke. Pojavi se nenormalna šibkost, komaj stojim.

Nadalje, ista simptomatika desne strani, se pojavlja tudi na levi strani. Izguba moči v rokah, nogah, mravljinci ob pritisku na nogo predvsem v kolenu.

Težje stisnem pesti, okorno se gibljem, ob hitrih gibih me zaboli v predelu med lopaticami ali križnem predelu.

Ko čudno sedim, ležim ali hodim dlje časa, se mi bolečina med kolkom in hrbtenico začne seliti po nogi in nato še po drugi.

Ob masaži so prej omenjeni predeli na dotik bolj občutljivi in bolečina ob dotiku tudi seva bodisi v nogo, bodisi v roko. Pojavlja se tudi izrazita misicno-skeletna bolečina.

Naj omenim, da imam v bližini shiaticnega živca na dotik otipljivo “bulico”, ki po injekciji v roku 3 tednov ni izginila. Na dotik je rahlo bolečina, bolečina se čuti tudi ob hoji v hrib in seva proti nogi.

Sedaj je 4 teden in imam čedalje več simptomov. Šibkost obeh strani telesa, izguba moči v udih, parastezije, bolečina ob dvigu roke ali noge v hrbtenici.

Boleče mišice, težave z ravnotežjem, občasno trzanje mišic.

Ob masaži se tudi čuti, da so pri lopaticah in medenici nekateri deli občutljivi na dotik in bolijo.

Tecti sploh ne morem zaradi šibkih nog in občutnega pritiska v križnem predelu.

Ne samo, da ne morem tecti, včasih se težko že hitreje premaknem, da bi otroku kaj ponudila, saj se mi zacne tresti roka.

Iskreno povedano, se rahlo bojim, da je z mano nekaj hudo narobe. Ne rahlo, precej. Delati ne morem, saj ob sedenju pritiskam na ledveni del. Ko stojim noge postanejo šibke, pojavi se ščemenje po stopalih in rokah, ki me izčrpa.

Naj omenim, da sem v tem obdobju izjemno anksiozna. Že po naravi sem nevrotik in me simptomatika zares ubija.

Vitamini in ščitnica ok.

Prisotna so ABS IGM -positive in sicer band25 in band41 – pozitivna.

Imela sem nekoč boreliozo, ki sem jo zdravila v akutni fazi. Baje sem že pred tem imela protitelesa kot zastarano obliko. Vbod klopa sem imela pred dobrim mesecem, zato ne vem kaj bi ta izvid pomenil.

Spoštovani. Meni deluje, da je nekaj zelo narobe z mojim nevroloskim statusom. Čez teden dni imam MR in EMG a sem že tako izčrpana in uničena, da vas prosim za subjektivno mnenje.

Dejstvo je, da sem si telo sporadično uničevala zadnjih nekaj let, brez dneva premora od športa, službe, stresorjev. Sem izjemno hipersenzibna oseba in telo se je sesulo. Pred pojavom simptomov sem bila že izjemno utrujena in imela hudo aritmijo a sem vztrajala do izgleda, žalostnega konca.

 

Lep pozdrav,

Xxx

 

 

 

New Report

Close