Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija SILIKONSKI ČEPKI

SILIKONSKI ČEPKI

Pozdravljeni,
28.5. sem bila na spec. pregledu, kjer so dokazali, da imam kritično pomanjkanje solz v očeh, nikakršne dipotrije ali česa drugega. Ker se mi to pojavlja že dolgo časa (več kot 2 leti in je vse bolj boleče in pekoče), mi je dr. svetovala vstavek silikonskih člepkov za zadrževanje solz v predelu pod očesom. Včeraj sem dobila datum za poseg, ki je 20/6 – naslednji teden. Imam pa problem, ker sem ostala brez razlage, kako to poteka itd. Baje da dobiš najprej čepke za 1 teden, če je ok, dobiš permanentne, v nasprotnem primeru – pač vzamejo poskusne ven in nadaljuješ terpaije s kapljicami in gelom.
Ali ima kdo kakšno mnejne oz. izkušnje o tej zadevi? Ali je to lahko nevarno (imam pa večkrat probleme z bolečinami v predelu oči in nosa – sinuse).
Hvala
Marjeta

Glede čepkov lahko rečem, da je v določenih primerih učinkovito in pacienti to dobro prenašajo, v določenih primerih pa ne. Zato menim, da je res smiselno, da se najprej preiskusi s preiskusnimi in se šele nato odloči za trajno rešitev s čepki. Kar pa zadeva bolečine v predelu oči in sinusi pa je malo verjetno, da je povezano s suhimi očmi, ni pa izključeno. Zakaj točno gre pa bi morala stanje videti in šele nato lahko kaj bolj podrobno rečem.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close