Šibka/nenavadna menstruacija
Pozdravljeni,
prosim za vaše mnenje glede nenavadne menstruacije v tem mesecu. Stara sem 33 let, cikel sem imela načeloma reden na 30+/-2 dni.
Lani avgusta sem imela kemično nosečnost, od takrat se s partnerjem trudiva ponovno zanositi. Sicer so bilo vsi cikli od takrat nekoliko “posebni” – dolga 11dnevna M, potem zelo kratek 24dni, nato zelo dolg 35 dni.
Prejšnji cikel se mi je po dolgem času zdel nekako normalen (test ovulacije pozitiven na 18. dan), sem sicer imela v tem času SO. Menstruacija, ki se je začela pred štirimi dnevi, pa je zelo nenavadna:
1. dan rahel, rjav izcedek; zmerni krči kot ponavadi
2. dan zjutraj nekaj rdeče krvi, nato vedno bolj pojenja, zvečer spet rahla in rjava krvavitev; zmerni krči kot ponavadi
3. dan zjutraj dokaj močna menstruacija, ki je pa tekom dneva spet pojenjala
Do sedaj sem praktično vsak cikel imela drug dan precej močno krvavitev, nato pa še 4-5 dni zmerne. Še nikoli nisem doživela, da bi M bila dnevno malo močnejša in spet šibkejša. Kaj bi temu lahko bil vzrok? Test nosečnosti sem naredila in je negativen. Morda malce neumno vprašanje, lahko karkoli fizično ovira tok menstruacije, da se po celodnevnem sedenju upočasni? Lahko karkoli naredim, da stanje normalizira?
Se opravičujem za dolgo objavo, hvala za vaš čas in odgovore.
Spoštovani,
v kolikor niste imeli posegov na maternici so lahko spremembe v jakosti krvavitve nekaj normalnega in niso razlog za skrb. Ovira v iztoku krvi ne more nastati na novo, brez predhodnih posegov na rodilih. Če bodo nihanja v dolžini ciklusa še vedno takšna, kot ste napisali (24-35 dni) pa bi bilo smiselno opraviti ginekološki pregled in ultrazvok.
Lep pozdrav,
Res je, na menstruacijski ciklus vpliva tudi stres. Če so z ultrazvokom potrdili,da je vse v redu,potem ni razloga za skrb.
Vse dobro,