Šibka menstruacija zaradi tabletk
Spoštovani,
stara sem 27 let in že 10 let uporabljam kontracepcijske tabletke, sprva sem jemala Logest, zadnja 4 leta pa Yasminelle. Redno hodim na preglede h ginekologinji in do zdaj ni bilo nikoli težav. Zadnje tri mesece pa sem opazila, da je moja menstruacija izjemno šibka – traja le 3 dni, izcedek je rjav in praktično ni krvi, poleg tega je izcedek bolj gost kot ponavadi. Sprva sem za to krivila spremembo življenjskega stila, saj sem na izmenjavi v tujini, poleg tega pa sem tudi precej potovala, sedaj pa me je že začelo skrbeti.
Naj preneham jemati tabletke? Do osebne ginekologinje verjetno še vsaj dva meseca ne morem, ker me ne bo v Sloveniji, zato bi bila zelo hvaležna za vašo pomoč. Če menite, da bi se morala nujno oglasiti pri ginekologinji, lahko seveda pridem prej domov.
Najlepša hvala za vaš odgovor in pomoč,
Špela
Pozdravljeni,
krvavitve po kontracepcijskih tabletkah so blažje. Zakaj je do tega pri vas prišlo šele zdaj, vam ne znam odgovoriti. Edino kar bi lahko bilo ” narobe” je, da bi nekako zanosila ob jemanju kontracepcijskih tabletk. Svetujem vam, da naredite test za nosečnost. Kaj drugega ne more biti narobe. Z obiskom pri ginekologinji lahko počakate (če niste noseči).
Srečno.