Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Hujšanje si je kdo vstavil silikonski balon pri Tatjana Puc Kous

si je kdo vstavil silikonski balon pri Tatjana Puc Kous

Pozdravljeni,

Si je kdo vstavil silikonski balon pri Tatjana Puc Kous? prosim za vaše mnenje, izkušnje…Tinka

Jaz sem pred kar nekaj leti.

Pomaga dokler imaš v želodcu, ko ga daš ven, pa imaš spet možnost jest karkoli… Notri je lahko največ pol leta, prve dneve skoz bruhaš. Ko ga dajejo notri in ven je groza. Ne bi šla še enkrat. Hrana more bit popolnoma prežvečena, tekoča, ne smeš jest ostre hrane (oreški) ali pa olupkov sadja, ker lahko ostanejo v želodcu za balonom.

Fajn je, če moraš na hitro zgubit nekaj teže, recimo zaradi operacije ali kaj podobnega. Ni pa to dolgoročna rešitev.

Jaz sem do vstavitve balona shujšala 50 kg, potem se nikamor ni premaknilo, pa sem imela še kar nekaj teže za zgubit. Ko sem imela balon sem shujšala še 10kg, po tem, ko so mi ga dali ven, pa sem od olajšanja, ker sem lahko spet jedla solato in normalno hrano, začela pridobivat na teži. Pri meni bi bilo za nazaj gledano bolje, da ne bi dala balona, pa bi pač obstala ne tisti teži, kolikor mi je uspelo sami shujšat. Ker zdaj bi dala levo ledvico za to, da bi bila spet na tisti teži (pa čeprav ni bila idealna).

jaz sem si ga dala vstavit v slovenj gradcu,po moje je spustil ker ga ne cutim po prvem tednu vec.mam pa se kar navado se nažirat.prvi teden sem imela malo tiscanja v zelodcu,slabosti samo enkrat sem pa dobila tolko zdravil za premagovanje tezav pa jih ne rabim.sama vstavitev pa ni nic groznega kot gastro vse je bilo izvedeno lepo in z veliko prijaznostjo pa se zastonj.no v 2mesecih sem shujsala 5kg.

Bilo je zastonj? Kako?

Odgovor na objavo uporabnika
Mana744, 27.08.2021. ob 20:03

Bilo je zastonj? Kako?

V bolnici Slovenj Gradec delajo te “opeacije”. Vendar mora bit indeks telesne mase res velik, prej greš k psihologu, v bistvu moraš najprej probat sam shujšat itd. Ni tako enostavno.

Jast sm dons za kosilo jedel brokolijevo juho, pire kropir, zeleno salat, kebab in cock cola. https://images.24ur.com/media/images/953×459/Nov2019/a074bb4b7b_62341688.jpg?v=d41d

New Report

Close