Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Sežig znamenja

Sežig znamenja

Pozdravljeni!

Prosila bi vas za nasvet in se vam že vnaprej zahvaljujem za vaš čas.

Pred 2 mesecema sem bila pri dermatologu, poleg ostalega sem ga tudi prosila, če mi pregleda vse pike, katere imam po telesu. Slekla sem se do pasu in ob pregledu mi je ¨nekaj¨ najdel pod pazduho in rekel, da to bomo pa kar zažgali.
To znamenje (ne vem točno kaj je bilo morda le bradavica) mi je z nečem primil in čutila sem kako mi jo je v sekundi zažgal. Krvavelo ni nič, dobila pa nisem posebnih navodil kako ravnati s to rano in si je nisem z ničemer mazala.

Sedaj me pa cca 3 tedne na tem mestu srbi, ko sem si mesto sežiga pogledala je vidna rdeča pika, ki zgleda kot nekakšen podkožni mozolj v velikosti majhnega polovičnega graha. Tudi na otip je kot eno sploščeno zrno npr. riža. Mesto pa ni kot živa rana. Naj še omenim, da sem si mesto večkrat namazala z Bepanthen kremo (rumene barve), katera je za celjenje ran.

Sedaj me pa zanima ali naj to pokažem dermatologu ali lahko še sama s čim namažem in zdravim?

Hvala in lepe bližajoče praznike.

Spoštovani!

Po zmrznjenju (verjetno je uporabil tekoči dušik) naj bi nastala suha nekroza v obliki temne do črne barve, ki naj bi se odluščila. Ne znam si razložiti rdeče barve in da bi bilo nameščeno pod kožo. Slednje bi bilo vseeno smotrno pokazati zdravniku, ker si ne predstavljam najbolje, kako to izgleda.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za odgovor.

Vprašala bi še, kakšna je ta suha nerkoza? Ali je lahko tudi rdeča in koliko časa
traja preden se olušči?
Moja ¨rana¨ je na koži, vendar je odebeljena kot bi jo bilo ša malo pod kožo.

Še enkrat hvala.

Spoštovani!

Suha nekroza pomeni, da na tistem mestu nastane nekakšna suha krasta od temnordeče do črne barve, ki čez čas odpade. Odvisno od velkosti in globine to lahko traja 10 do 20 dni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close