zanima me ali obstaja kakšna krema za lasišče in ne za lase? priporočate mazanje lasišča s kakšno kremo zaradi prhljaja? namreč skušila sem, da če se namažem, nimam prhljaja, ker je to zame suha odpadla koža.

2. kar me zanima je to, da zakaj pri nas, v sloveniji pišejo serijo Sex and the city v slovenščini sex v mestu, če pa je sex in mesto, tudi pri hrvatih in avstrijcih je pravilno. koja fora je to…bila prevajalcu te serije? se vam ne zdi, da je napačno…totalno!?

Najprej pod 2.: poglej malo prevode naslovov filmov v kinu, lahko kar s slavnim Piš-em začnemo,…. tako da je Seks v mestu še kar OK

Pod 1. Dobi se ena krema za lasišče proti prhljaju od Lusha (izjemno mastna zadeva), pa še eno ploščico za masažo lasišča proti prhljaju imajo (Snake oil ali nekaj podobnega, ta naj bi bila preverjeno učinkovita). Lush je pri magistratu v LJ.
LP

Prhljaj povzročajo glivice, to ni suha koža. NAjbolj ga pospešuješ s tem, da imaš dolgo mokro lasišče.

Kar se pa “seksa v mestu” tiče… avstrijci in nemci imajo isti prevod kot mi: “Sex in der City” pomeni sex v mestu in ne sex in mesto.

Pri prevajanju naslovov se distributer (!) in ne prevajalec drži originala le okvirno in poskuša najti čim bolj catchy prevod, ki ni nujno tudi najbolj posrečen. Kar se te nadaljevanke tiče, meni gre dosti bolj v uho seks v mestu, kot pa seks in mesto.

New Report

Close