Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija šesta bolezen

šesta bolezen

pri kateri starosti so otroci najbolj dovzetni do te bolezni, oziroma ali so res do 6 meseca odporni, da je ne morejo dobiti če so v stiku z osebo, ki jo preboleva. V kolikšnem času morajo pikice zginiti?

Pozdravljeni, pikica,
rezultati epidemioloških študij kažejo, da 90% otrok, starih od 6 do 24 mesecev, razvije protitelesa proti HHV-6. Materina protitelesa jih varujejo 5 do 6 mesecev. Le pri 30% otrok je pri primarni okužbi opazen izpuščaj, znan kot exanthema subitum (ES) ali roseola infantum ali šesta bolezen, ki ga spremlja zvišana telesna temperatura do 40° C. Vendar pa slika primarne okužbe ni vedno tipična: približno 14% otrok nima izpuščaja, imajo pa vročino, ali pa imajo samo izpuščaj.

Izpuščaj izzveni v približno tednu.

lp (še vedno) Tanč Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih. Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!! http://med.over.net/forum5/search.php?46

New Report

Close