sesalec za po laminatih

Zanima me, kateri sesalec se vam najbolj obnese za sesanje laminatnih tal? Zdaj imam še starega na vrečko in ker bi ga zamenjala, me zanima, s katerim imate najboljše izkušnje.

Cenovno, okrog 100€ , razmišljam pa o običajnem, samo da ima namesto vrečke
posodo z vodo.
Hvala in lp

se opravičujem, ker se štulim, ampak ko smo ravno pri laminatih: kako ga sploh čistite? imam nov laminat, ampak je mož čisto proti, da bi ga vsaj enkrat na mesec pobrisala s temeljito ožeto cunjo, ker ga bom menda uničila. Samo sesanje pa ni dovolj, ker se ful nabila prah.

Ima mož prav? Kako pri vsa čistite laminat?

Imam laminat, posesam – je pa res vseeno kake znamke je sesalec. Nato s ožeto krpo prebrišem in voila, spucano. Laminata pa ja ne moreš s tem uničit. Pa ga takole čistim že ene par let. Vedno enak je. Za moj laminat tvoj mož nima prav.

Mi imamo že 5 let laminat, 2 x tedensko ga posesam, nato pa ga pobrišem z vlažno krpo oz. tisto metlo, ko na koncu natakneš krpo. Ne uporabljam pa nobenih čistil, ampak samo vodo. Uničen pa ni čisto nič.

Mi imamo laminat sedaj pol leta. Jaz sploh ne sesam, vsak drugi dan ga pobrišem z vlažno krpo, in mu do sedaj še ni škodilo. Mislim da moraš paziti samo to, da krpo dobro ožameš.

Čistim ga ali samo z vodo, včasih dodam malo čistila – navadni ajax ali za laminat, včasih pobrišem tudi s krpicami za laminat.

Sam ne sesalca z vodo v posodi. Jaz sem imela takega in največja muka mi je bila čistit tisto posodo. Samo sesanje sploh ni problem, ampak tista posoda s tisto umazano vodo, mi je šla pa tako na živce, da se mi še sesat včasih ni dalo, sem raje pometla (seveda to ni to).
Zdaj pa imam navaden sesalc (nek gorenjev) na vrečko in vsak dan posesam (sploh ni problem).

Laminat imamo že 15 let v kuhinji. Ga pometam in vsake par dni pobrišem z močo. Vsakih par mesecev (prb. 3x letno) ga pomijem še s tistim sesalcem za mokro čiščenje (Hygea, Batagel). Je še natančno tak, kot je bil, ko smo ga položili. Laminat je ena od najbolj trpežnih talnih oblog sploh.

Jaz bi pa ravno zato s posodo, da umazanija ostane v vodi. pri vrečki se mi zdi, da jo sam okrog trosiš.
Kaj pa drugi mislite?

Tudi jaz sem bila na začetku navdušena za tak sesalc s posodo, ker sem nagnjena k alergijam in se prah naj ne bi dvigooval. Na začetku je bilo še ok, potem se ti pa enostavno več ne da tiste posode noter dajat, pa nato spet ven, pa zlivat tisto umazano vodo in nato še posodo čistit. Ti vse to vzame več časa kot pa samo sesanje. Zdaj imam navaden sesalec, kar se tiče alergij, ne vidim nobene razlike.

New Report

Close