Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! servietna tehnika – začetnica

servietna tehnika – začetnica

Pozdravljene. Vem, da je bilo že veliko napisano o servietni tehniki in povsod se vidi, da ste pravi strokovnjaki. Sama se bom prvič lotila te tehnike, pa me zanima čisto osnovni opis postopka – od prvega koraka naprej, katere materiale uporabljate, lake, lepila.
Hvala za pomoč in lep pozdrav.

Tule so opisane vse tehnike in postopki.

http://tehnike.moj-album.com/

Kaja, najlepša hvala za pomoč. Sedaj pa mogoče še eno čudno vprašanje – ko kliknem na sliko, kjer naj bi bil prikazan postopek, napiše, da je celoten postopek na tej in tej strani, št. ta in ta. Ko grem na internet in vpišem celoten naslov s številko, se mi stran ne odpre, ali pa me postavi na začetno stran moj album.com. Prosim za dodatna pojasnila, kako naj pridem do podatkov. Prvič se ukvarjam s temi zadevami in me očitno bašejo še računalniške osnove. Hvala.

Najlažje je če skopiraš vrstico, da bo gotovo prav napisana.

Tukaj lahko pogledaš kako se dela sliko:
http://kate.moj-album.com/album/2036020/

tukaj kako se dela krožnik:
http://topi.moj-album.com/album/1715701/?os=1722053

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Očitno so nekatere strani v albumu že odstranjene in ti zato linka ne odpre.

Najlepša hvala obema za pomoč. Zdaj pa veselo na delo. Upam, da bo tudi meni uspelo kaj podobnega. Zanima me tudi, če so akrilne barve, ki jih prodajajo za risanje na platno, uporabne tudi za servietno tehniko – kot podlaga za prebarvanje lesa, keramike itd. ali mora pri barvi striktno pisati za kaj se uporablja. Katere izdelke še uporabljate, da prebarvate podlago? Kako se obnese lepilo in lak – vse v enem – kupljeno v Mullerju za serv. tehniko. Upam, da vas nisem zasula z vprašanji. Še naprej hvala.

Akrilne barve so super za prebarvanje osnove na katero boš servetkala. Če imam večjo površino vzamem kar gobico in z njo natapkam barvo za podlago (gre velik hitreje in enakomerneje kot z čopičem) – recimo kak les, plastika, kovina. Za keramiko pa ne vem – verjetno bi morala bit kakšna posebna barva?

Lak pa uporabljam na vodni osnovi (sem enkrat kupila kar celo piksno v Bauhausu), lepilo pa kar mekol.

http://simone.moj-album.com/

Če si iz Ljubljane, sem vidla, da je 12.decembra v knjižnici Otona Župančiča delavnica Serivetna tehnika.

lp

Mislim da imajo v mullerju Art&potch ali nekaj takega lepilo in lak dva v enem – tisti je super. prav tako je dober od UHUja.

Čeprav se da ta lak nadomestiti z raznimi navadnimi akrilnimi laki (tessarol in podobno) jaz raje uporabljam kar lake, ki so namenjeni prav za servetno tehniko.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Ena**, kje pa si vidla, da so te delavnice? Ka to je staro, to pa vem, ker sem jo sama vodila in to lani, letos pa žal teh delavnic ni več 🙁

V knjižnici sem izvedela. Bo pa zdaj en dan objavljeno. Tako, da takrat napišem ob kateri uri.

Lp

Pa danes sem bla tam, pa mi ni nč padlo v očke, pa nihče nč omenu. V keri si pa to bla?

V borzi znanja sem izvedela 😉

lp

Živjo.
Imela bi eno vprašanje glede servietne tehnike. Zanima me če katera ve (ali pozna link…) kako narediti lepe kroglice s servietno tehniko (tako da se ne guba in ne prekriva motiv). Ampak ne da se motive izreže (npr eno rožico se nalepi na belo kroglico), ampak tako, da se cel košek servieta ovije okoli lesene kroglice.
Na internetu sem prebrskala že vse kar mi je padlo na pamet vendar ne najdem nobenih navodil, le slikce tej kroglic ki so lepo polepljene.
Bila bi zelo vesela pomoči.
Lep pozdrav 🙂

New Report

Close