Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Seroquel

Seroquel

Spoštovani gospod dr. Rebolj!

Imam samo eno kratko vprašanje in sicer. S strani psihiatrinje imam predpisane tablete Seroquel SR 600 mg. Jemati bi morala po dve 300 mg tableti. Ker pa v Lekarni nisem dobila zdravil (jih morajo naročiti in jih dobim šele v torek), sem uporabila prejšnje 400 mg, eno celo in eno polovičko. Kasneje sem v navodilih prebrala, da se tablet ne sme prepolavljati, drobiti ali žvečiti. Zdaj pa me zanima, kakšne so lahko posledice prepolavljanja tablete?

Hvala za vaš odgovor.

Julija

Spoštovani dr. Rebolj.

V prejšnjem postu sem pozabila še nekaj vprašati. Že nekaj dni me boli na levi strani pod rebri. Niti ne točno pod rebri, ampak tako na koncu reber in še malo v hrbet. Bolečina je prisotna samo ob kihanju ali kašljanju. Mi lahko poveste, kaj bi to lahko bilo in s čim si lahko pomagam ali pa moram do zdravnika?

Še enkrat hvala.

Julija

Pozdravljeni, gre za filmsko obložene tabete s podaljšanim sproščanjem inče jih lomite, se lahko spremenijo njihove lastnosti ali hitrost in čas prehajanja zdravila v kri. Splača se vam malo povprašati po lekarnah v bližini in verjetno imajo kje tudi zdravilo na zalogi.
Bolečine ob dihaanju in premikanju so običajno nenevarna težava, največkrat kostno-mišičnega porekla in taka naj bi v nekaj dneh minila sama, je pa oprijemljivih podatkov v napisanem bolj malo za zanesljiv odgovor.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.
nova
Uredništvo priporoča

Hvala za vaš odgovor dr. Rebolj.

Iskala sem tudi po drugih lekarnah brez uspeha. Večina teh tbl. sploh nima na zalogi, ker so relativno nova na našem tržišču in jih zato nabavljajo po naročilu, ker zanje ni povpraševanja. Običajnega Seroquela pa je povsod dovolj. Zdaj bom pač počakal do torka, dotlej pa jemala 400 mg. Bo verjetno manj škode ob manjši dozi, kot pa ob prepolavljanju.

Glede bolečine pa le to, da se počasi zmanjšuje. Očitno sem se malo pretegnila, brez da bi to opazila. Edino čudno se mi zdi, da se ob protibolečinskih tbl. bolečina ne zmanjša.

Še enkrat hvala in prijeten vikend vam želim.

Julija

Julija

Hvala, glede vikenda vam želim enako, glede tablet pa se mi zdi to najbolj varna možnost.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close