Šen/celulitis/tromboflebitis
Pozdravljeni,
7.5. sem opazila rdeči flek na levi nogi, na stegnu kjer so vene. Ker je bila bolečina čedalje bolj hujša sem 8.5. šla na urgenco. Ugotovili so da imam celulitis. Dobila Amoksiklav za 10 dni. 16.5. sem pisala osebni da imam trde žile, bulice in vidna modricami Takoj so me vzeli v bolnico, na interni oddelek, vzeli kri, zamerili pritisk, ki je bil 149/94, kar je za mene kar visok. Ugotovili so strdke in rekli da imam tromboflebitis. Dobila injekcije Arixtra za domov, za 45 dni. Po nekaj dneh se mi je naredil zopet flek na levi roki, vroč in rdeč. Po štirih dneh je splahnelo. Zdravnica je rekla, da je še možno, da so bakterije aktivne, ampak ne toliko. Imam vprašanje, imam občutek da mi je zelo padel imunski sistem. Že dva dni imam rahlo povišano temperaturo 37.2-37.5, počutje slabo. Zdaj čutim, kot rahlo piskanje v pljučih, kot da bom spet imela bronhitis.Med tem časom, ko sem zbolela sem imela še predavanja, čez 14 dni me čaka izpit. Sprašujem se kako naj se učim, če pa sem tako slaba. Naj prestavim izpit, pa se pozdravim. Koliko časa potrebuje telo po takih zadevah, zadnje čase moje telo rabi več časa za okrevanje.Stara sem 48.
Lp, M.
Vaše vprašanje je zelo splošno, ključni so vzroki, ki so sploh pripeljali do težav. Glede na težave, ki jih opisujete, se je v vsakem primeru treba pozdraviti, ne pa pohajati okoli po raznih predavanjih (kjer običajno prihajate v stik z drugimi in ste izpostavljeni dodatnim možnostim okužbe).