sem imela obravnavo

Včeraj smo imeli obravnavo zaradi nasilja v družini. Izvedeniško mnenje potrjuje alkoholizem in nezaintzeresiranost za zdravljenje.
Do naslednje obravnave sem prosila sodišče, da prepove bivšemu približevanje meni, otroku in stanovanju. Prav tako mu je prepovedano elektronsko komuniciranje (nadlegovanje) z mano.
Edina stvar s katero sem se strinjala je da otroka pokliče na domač telefon, ker se mi srce trga, ker vem kako otrok rabi očeta. Ampak za božjo voljo treznega.
No včeraj ga je poklical in po dvajsetih minutah pranja možganov se je sin zjokal, kot še nikoli. Boji se sam hodit iz šole, noče se več pogovarjat z njim…… Idiot ga je spraševal o mojih fantih. sedemletnik mu je govoril, da mami nima nobenega fanta, govoril mu je da je dedek pijanec (valjda ni) itd…..
OK do naslednje obravnave smo morda varni. Kaj pa potem enkrat bo treba določit stike preživnino. Kaj naj naredim? Dovolim stike s pijanim očetom, da ga sam vozi z avtomobilom? Ali lahko zahtevam stike v prisotnosti določene osebe?
Žal bi bilo najbolje, da se ga nažrte do smrti. Bi se vsaj otrok spominjal treznega očeta. A ni grozno, da te pripeljejo do tega da si želiš, da bi bil nekdo, ki si ga ljubil mrtev.
Kaj naj naredim.

PS

Ne nisem, maščevalna. Niti slučajno ne odtegujem stikov otroku. Ampak kar ne gre pa ne gre.

Nič te ne obtožujem.
Zanima pa me, kako je bilo z njegovim alkoholizmom, preden si imela z njim otroka? Ali je alkoholik postal pozneje?

ja pozneje, najprej depra, pol pa alkohol
Sama sebi ne verjamem, da se mi to dogaja. In zakaj ravno mojemu otroku?
In sploh se ne moreš boriti proti temu.
In ker sem popolnoma nemočna je ena in edina stvar, ki pa jo lahko naredim. Zaščitim otroka pred pijancem in nasilnežem.
Pa če me vesoljna Slovenija zmerja, da manipupuliram in otroku preprečujem stike. Naj se strezne, pa bo imel stike.

No malo mi je laže

Od česa je nastala depresija? Prej je ni bilo?

Od kje je prišla depresija? Kako naj vem. Lahko je dedna, lahko se je skrivala…..
Vidiš in boli to, da ni sprejel nobene pomoči, raje se je zapil.
In zdaj govori kako ima rad otroka, in da preprečujem stike
Pa kdo je tle revež on ali otrok? Verjetno oba samo pomagala bom otroku

Mislim, da te tale Kolotek hoče navest k temu, da si gotovo ti kriva njegove depresije!

Bulshit!

Čestitke za odločnost in uspešno ukrepanje pri institucijah, v večini primerov se ne odzovejo tako inteligentno.

Verjamem pa,d a ti je grozno in več kot to, ko gledaš otroka in ne veš kako mu pomagati, da bo živel čimbolj brezskrbno in polno (kamor spadajo tudi stiki z očetom). Rugelj bi takega očeta postavil pred ultimat – treznost ali pa otrok in potem bi mu vsak dan predvajal 3 ure slik in filmov njegovega žalostnega otroka, ki pogreša svojega treznega očeta. Vendar pijancem žal nič ne pomaga, oni imajo rajši flašo kot svoje otroke, tudi pijanke so take, njih tudi z ultimati, da jim otroke vzamejo, pa tudi ko jim jih, ne pridejo do živega. Človeški izmečki imajo res rajši alkohol in drogo od soljudi. Najboljše, da se čimprej sprijazniš s tem dejstvom in zaživiš čisto sama zase. Če se bo kdaj streznil se bo pa lahko vrnil v žilvjnje svojega otroka.

Nič nočem navest, poizvedujem. Odvisno od odnosov. Ne vem kakšni so bili. Odvisno od zunanjih dejavnikov, kot je služba, a tudi to je odvisno od situacije doma.
Razen, če bi pil že prej, a pravi, da ni.

Recimo, če je bila neka takšna energična kot ti (Bullshit) in če je ni znal obvladovati, je lahko zapadel v depresijo.
Če je bila zraven še neumna in je imela oblast, to še bolj vodi do depresije. Inteligentna ženska ne bo hvalila Ruglja, niti ne bo pljuvala po njegovem anti-feminizmu. Je bil pač en Bulshit. Veliko jih je, ki ne pijejo, pa ga vseeno ne marajo in ni edina pot iz alkoholizma. Iz depresije pa sploh ne.

Kolotek1, razumeš kolotek 11111111.

Ja grozna sem zmaj sem, ni čudno, da je padel v depro in se zapil. Zakaj? Ker sem ga opozarjala, da z njim ni vse v redu.
Ampak kar se je dogajalo za štirimi stenami sem najprej videla jaz. In okolica je videla samo to, da težim in sem nezadovoljna. Bogi ON so si verjetno mislili, ko so naju gledali. Ampak niso vedeli kaj se dogaja v resnici in tudi če sem pripovedovala niso verjeli, ker se je za okolico delal lepega.
Ampak zanj bi bilo edino sprejemljivo, da bi delala tako kot paše njemu.To pa bi pomenilo
– tolerirati alkohol
– financirati vse njegove muhe in biti tiho
– nič delati, da se on zaradi svojega brezdelja ne bi počutil slabo
– skratka potoniti z njim.
Ampak vendar imava z otrokom pravico polno živeti, delati, se veseliti in uživati življenje
Če odklanja pomoč, na jpač potone sam
Otroka bo videl, ko bo trezen

Najprej bom rekla – čestitam za odločitev in da si jo speljala in tako sebi in otroku zagotovila vsaj mir. Ne oziraj se na zlobne komentarje kao da si ti kriva, da se je zapil. Vsak človek nosi v sebi pozicije, ki pa jih ti ne moreš vedeti in ob določenem dražljaju prplavajo na dan. Sama imam primer mojega moža – priden, prijazen, simpatičen, zgovoren – vse na prvi pogled in prva leta, ko še nisem bila tako pozorna. In nato se je zapletel z določenimi ljudimi in jaz sem takrat spoznala lažnivca, stekljivca, človeka z nizko samozavestjo, nasilneža v vseh pogledih. Vseeno sem mu hotela dat priložnost, bila sva pri psihiatru, šel je na teste v bolnišnico – in kaj je rezultat? Človek je bil ves čas enak, torej se ni spremenil ob meni.
Vedite torej – nihče ne spreminja drugega človeka, vse je v genih in vse je naša odločitev, na katero pa vplivajo tudi naše norme in vrednote, ki smo jih prinesli iz otroštva.


Vedno je tudi vpliv okolja. Skoraj nikoli niso samo geni. Res pa je nekatere ljudi težje spreminjati, ali sploh opaziti. Uspešni so pa lahko takšni ali drugačni, torej popolnoma nasprotni od prvih. Ni vse samo otroštvo, čeprav je veliko.


To je dvoumen sarkazem. Lahko je to bilo “pitje krvi” ali “podjebavanje” ali pa dobronamerno opozarjanje.
Sedaj pa je zaplaval v uporabo anti-depresivov in redki končajo s tem. (Alkohol je učinkovit antidepresiv.) Ali imaš sploh kakšno željo, da preneha s tem?


Danes splošen pojav, da je res treba financirati vse ženske muhe in biti tiho.
Najprej v imenu romantike, potem v imenu estetike, potem pa v imenu dobrega počutja otrok. Recimo kupiti najdražji avto, ker to za 0,01% zmanjša verjetnost za poškodbe otroka pri prometni nesreči.

Hvala vsem za podporo. Mi pomaga.
Kolotek1 tebi pa morda to. Tvoji komentarji morda niso OK. Čeprav so dobrodošli ker mi pomagajo razmišljati. Vendar tako kot ti reagirajo njegova mama in njegov najboljši prijatelj, kiima tudi sam maslo na glavi. Ja na trenutek se mi zdi da naju poznaš. Zakaj se trudiš da bi na vsak način našel krivdo pri meni?
Povej kako naj pijancu poveš da preveč pije, da ni OK da se NIČ ne ukvarja z otrokom ali bog ne daj, da je treba pomiti npr. kopalnico, skuhat kosilo? No povej kako naj se to reče nekomu, ki je v alkoholni omami, da bi bilo dovolj prijazno in a ne bi razburilo? Ti povem iz izkušenj NI MOGOČE. V vsakem primeru, ne glede na način, ki ga uporabiš ga razburi.

In ja ni on financiral ženskim (mojih) muh. Tudi nišlo za nov avto. Bistveno bolj preprosti smo mi. Če bi imela samo še 5 evrov v žepu, bi:
– po njegovem kupili pivo in njegovo najljubšo konzervo
– po moje jogurt, žemljo in kilo banan
Saj je vendar najpomembnejše, da dobi otrok za jest a ne?

Lepo nedeljo vsem

🙂)))) to sem se pa morala nasmejat. Očitno je moj moški v bistvu ženska, ker noče da imam mali avto, ker bi to pomenilo manjšo varnost zame in za mojega sina in najino hčer 🙂)))))). Kul. Mogoče se pa zato tako razumema! Samo mi ni jasno, kako je najina hčera nastala… Pa da se razumemo, ni najdražji, je pa dober in ima 5 zvezdic. Na testiranju je pri vrhu tudi pri zaščiti za otroke zadaj.


Jaz predvsem poizvedujem, ni mi namen najti krivde na vsak način. Ni pa mi namen najti krivdo pri tebi osebno, ampak se predvsem prepričati, da pri današnjih “enakopravnih” odnosih več depresivnih moških postane še bolj depresivnih, kot manj. Ti sedaj govoriš, kaj razburi alkoholno omamljenega, toda jaz govorim o takrat, ko še ni bil alkoholno omamljen. Saj si rekla, da je začel piti šele pozneje. Ali pa je mogoče pil že prej?
Vem pa, da so depresivni bolj občutljivi in recimo, že količina spanja je zelo odvisna od ljudi, s katerimi so. Ta količina spanja pa vpliva na nadaljno depresijo in tudi na delavnost.
Mnogi se sploh ne podajo v alkohol, a depresivni ostanejo, mnogi tudi naredijo samomor.
Mogoče pa se njegove depresije ni dalo zmanjšati.

Mimogrede, če je po enem telefonskem pogovoru otrok jokal, se mi zdi to pretiravanje, da se zaradi tega ne bi smel pogovarjati po telefonu.


Tu nikakor nisem ciljal nate. Za ženske na splošno pa to velja. Bila pa je direktno na tem forumu pripomba, da pri prepoceni avtu ni ABSa in zato tako ogroža otroka.
Odgovor tudi za NevoM.

Za alkoholizem in zasvojenost je KRIV popolnoma samo zasvojeni sam, njegova genska zasnova seveda in vzgoja oz. matična družina. Popolnoma nobene odgovornosti za zasvojenost pa nima okolje v odasli dobi. Je res,d a s večina zateče v alkoholizem ali zasvojenost zaradi izzivov, ki jim jih postalvja življenje (in s tem posledično seveda okolje!), ampak odogovornost za svoje početje nosi vsak sam! Bližnji (še najmanj pa žena in otroci) ne nosijo nobene niti najmanjše odgovornosti za to (še celo pijani frendi ne!). Če je za kriviti že koga se lahko krivi le mamo in ata, ker otroka nista ustrezno vzgojila za premagovanje življenjskih izzivov.

Ljudje z normalno vzgojo, ki so vzgojeni v samozavesti in sposobnosti za reševanje izzivov v sebi (to ti pač dajo starši in nihče drug), se ob enakih vplivih okolja odzovehjo povsem drugače kot s tonjenjem v alko ali podobne substance.

Avtorica, čestitke za pogum in odločnost in veliko sreče naprej. Ni lahko gledati otroka, ki pogreša očeta, vendar vedi, da obstaja mnogo očetov, ki svoje otroke zapustijo, bodisi nimajo očetovskega čusta, bosidi jih premami kakšna nova pič*a, hobiji, prijatleji ali pa pijača ali kaka druga opojna snov. Bodi mama in vedi, a si ti odgovorna za materinski del vzgoje, oče pa bo svojega opraivl ali pa tudi ne….kakorkoli nikakor se ne pusti zlomiti od tistih, ki bi tebi radi naprtili kakršnokoli krivdo. Kriva si samo toliko, ker si otroku izbrala takega očeta kot pač si. Vse kar moraš sprašati sebe je ali s tvoja nagnjenja pri iskanju partnerjev pokvarjena – se pravi je tvoj “okus” za privlačnost napačen in ga moraš popraviti ali pa je bil izbor tkao lažniv in zlagan, da je šele kasneje pokazal svoj pravi obraz – tudi ni redkost (poznam poleg sebe še vsaj 4 moške, ki so tudi “nabasali” na totalno lažnivko) – v tem primeru se pač nauči strategij za razpoznavanje laži in lažnivcev, da g av drugo ne boš več tako polomila.


Jaz tu govorim predvsem o depresiji, skoraj nič o zasvojenosti. Oče je imel nekako 3 poti iz depresije, alkohol, tablete in drugačno okolje in izbral je prvi način.

Tu jaz govorim o vzrokih, ne o odgovornosti. Odgovornost je bolj zapleten pojem in tudi takšno poenostavljanje, kot ga ti navajaš, ni dobro.

Če ti bo nekdo prodajal nek na videz dober izdelek in bo zraven govoril, da je predvsem tvoja odgovornost za kvaliteto, ko ga boš kupila, ali bi kupila takšen izdelek. Jaz ne bi.

A kar se tiče odgovornosti ni bistveno, govorim o vzrokih.


Jaz tu govorim predvsem o depresiji, skoraj nič o zasvojenosti. Oče je imel nekako 3 poti iz depresije, alkohol, tablete in drugačno okolje in izbral je prvi način.

Tu jaz govorim o vzrokih, ne o odgovornosti. Odgovornost je bolj zapleten pojem in tudi takšno poenostavljanje, kot ga ti navajaš, ni dobro.

Če ti bo nekdo prodajal nek na videz dober izdelek in bo zraven govoril, da je predvsem tvoja odgovornost za kvaliteto, ko ga boš kupila, ali bi kupila takšen izdelek. Jaz ne bi.

A kar se tiče odgovornosti ni bistveno, govorim o vzrokih.[/quote]

In če nam uspe dognati, kaj je bil vzrok, bo otrok na varnem?

Še dobro, da gasilci najprej gasijo in šele nato iščejo vzrok za požar.


@Avtorica
, imaš podoben problem kot Jalur, ki je tudi že govorila o tem … Malo pobrskaj po zadnjih temah.

Nič nočem navest, poizvedujem. Odvisno od odnosov. Ne vem kakšni so bili. Odvisno od zunanjih dejavnikov, kot je služba, a tudi to je odvisno od situacije doma.
Razen, če bi pil že prej, a pravi, da ni.

Recimo, če je bila neka takšna energična kot ti (Bullshit) in če je ni znal obvladovati, je lahko zapadel v depresijo.
Če je bila zraven še neumna in je imela oblast, to še bolj vodi do depresije. Inteligentna ženska ne bo hvalila Ruglja, niti ne bo pljuvala po njegovem anti-feminizmu. Je bil pač en Bulshit. Veliko jih je, ki ne pijejo, pa ga vseeno ne marajo in ni edina pot iz alkoholizma. Iz depresije pa sploh ne.

Kolotek1, razumeš kolotek 11111111.[/quote]

Bom nastopil zgolj zaradi težav nekaterih pripadnic na forumu, ki ne znajo pravilno razkriti, kdo je avtor kakšnega članka. Eden od razlogov bi lahko bil ta, da se nekatere nenehno skrivajo za večimi nicki.
Torej. Že Kolotek 1 ti je jasno povedal, da ni Kolotek !!!
Deliva pa občasno podobna mnenja , kar pa ni razlog, da bi iz naju delali mix, ki ne obstaja.

Samo da vam povem.Danes sem imela obravnavo. Zadnjo 🙂. Obsojen je, sicer pogojno ampak minimalno tri leta se mi ne sme približati. Super. Mogoče bomo imeli končno mir. Kakšno razkošje najmanj tri leta ne sme blizu. Pa še obvezno zdravljenje so mu naložili.
Milijonkrat bolje kot da bi ga strpali v zapor.
Tožilec, ki je zahteval tako kazen je cesar.
Grem z objet otročičke. Lepo se imejte in hvala za podporo, ki ste mi jo zgoraj izkazali.

Mene pa zanima kako dolgo si čakala na prvo obravnavo? Če prav razumem je šlo za nasilje v družini – je policija podala ovadbo na tožilstvo?

New Report

Close