sedmošolci

Danes sva bila z hčero (7.r) na govorilnih, hodijo vaši otroci tudi z vami? Zaenkrat ji lepo kaže, same 5ke. Malo me moti, ker med 8. in 14. decembrom pišejo 3 teste, do sedaj pa so le enega. kako pišejo vaši?

Če otrok dela sprot to ni nikakršen problem sploh pa ne za ultra odlično deklico, kaj ne?

In koga to moti, tebe ali njo? v tedne ponavad pišejo po 2 testa lahko tako da, če je med 8 in 14.12. še vikend, to pomeni, da pišejo en test prvi teden in 2 naslednji, pa kaj potem?

Nebi rekel, da je ultra odlična, dela pa sproti. Zavzemam/o se za stališče, da se ne učimo za šolo, ampak za življenje. Če se moraš pripraviti za 3 teste v kratkem času, se učiš le šolsko snov. Po drugi strani pa je to izziv.

Pri otroku delajo načrtno, da bi čim več inteligence iztisnili iz njih. To svet danes potrebuje. Gre za obstoj človeštva, drugače sledi kamena doba. Jaz sem še samo za kanto za v smeti. Pa še to je vprašanje, med katere odpadke bi me dali.

Hvala za odgovor, res ste pomagali z nasveti! Ne vem, zakaj se ne registrirate na MON

Naš sedmošolec NE hodi na govorilne.

Že cel november veliko pišejo in tudi ustnega spraševanja ne zmanjka:)

Do 3 kontrolke na teden je dovoljeno.

Lep pozdrav.

Trije testi na teden veljajo za srednjo solo, v OS sta lahko samo dva!

Atko, čisto si ignoriral moja vprašanja! Torej, koga moti, če imajo 3 teste v obdobju, ki gre od 8 do 16?

Jo učiš ti za življenje? Potem pa naj bo doma, ker se očitno nočeš vključiti v družbo taka kot je ampak iščeš neke svoje posebne filozofije? da jo učiš za življenje? ravno tako jo boš učil za življenje, ko jo boš pustil, da v življenju sprejema dogajanja okrog sebe – taka kot so. IN če so v šoli določili (verjemi, da preverjeno delajo samo tisto kar smejo, ker če ne, v šolo dobesedno pridivjajo taki starši kot ti s tremi odvetniki zraven!!!) da pišejo 3 teste, svoji zali deklici povej, da bo pač na 3 koncih in krajih povedala oz. napisala SAMO TISTO KAR ZNA. Ne vem zakaj iz testov delate tak bavbav. Testi so samo priložnost, da se pokaže kaj se zna in ne neko instant piflanje, memoriranje celih besedil in podobne traparije… ja??? bo to šlo?

In koga moti to, tebe ali ‘našo hčerko’….

Ne, moja hčerka ni nikoli hodila z mano na govorilne, saj sva se sproti dnevno pogovarjale o vsem glede šole in ni bilo potrebe da ‘sveti’ zraven.

In ne, ne rabim se registrirat, le zakaj, povem kaj mislim, tebi in vsem drugim, brez zadreg, ime pa je pritem popolnoma nepomembno, saj se ne poznava.

Tako.

Naša ne hodi z menoj na govorilne, mi pove, kar jo vprašam in kar se dogaja in letos tudi jaz ne bom šla, ker ni potrebe – vem, kar me zanima.
Hodim pa na roditeljske in sem v stiku s šolo…

Ampak da bi me pa skrbelo pri otroku, ki ima same 5-ke, če bo zmogel tri teste v dobrem tednu? Pa saj za takšne ocene se dela sproti in te noben test ne preseneti (učenci s takšno podlago se navadno ne učijo zadnji dan;), pa zadnje tri dni tudi ne – ali pač?)

Sam ne mi govorit, da se v šolah (in šolstvu) dela le tisto, kar se sme! Če bi kdaj šlo pri naših res kaj zelo narobe, bi se o tem zagotovo posvetoval tudi z odvetnikom.

“Malo ME moti” piše zgoraj, torej moti mene. Na govorilih nisem o tem nič rekel, sem se želel najprej posvetovati z vami. In 8. do 14. piše, ne 8. do 16. Upam, da ne delaš v šolstvu.

Hči je brihta, na vegovem tekmovanju npr. je dosegla lee rezultate. Če se ne motim, štejejo ocene iz zadnje triade za vpis na SŠ. Če bi na neki OŠ pisali 1 test/teden, drugi pa .. ti rezultati nebi bili primerljivi.

Učiteljica je otrokom naročila: “Lepo vabljeni zraven.”

Tisto o registraciji je bilo mišljeno bolj za vilid – odgovor piše, ne odgovore.

Samo atko, to še vedno niso trije testi v istem tednu … Če gledaš tako, bi težko skombinirali (glede na urnik in glede na to, da so nekateri predmeti le enkrat na teden), da ne bi v roku petih ali šestih dni pisali treh testov. Upoštevaj, da se mora uskladiti tam okoli deset učiteljev.

Upam, da se tisto z odvetnikom hecaš. Če misliš otroka že v OŠ navaditi, da je treba po svetu hoditi z odvetnikom v torbici …

Saj nisem rekel, da bodo trije testi venem tednu. Zanima me le, kako je to po drugih šolah v Slo.

Če bi se zgodilo kaj ZELO resnega (verjamem, da se ne bo), bi nedvomno šel na posvet nekomu, ki se spozna na pravo bolje od mene. Pod “zelo resno” smatram npr. pretep z hujšimi posledicami, neukrepanje šolnikov v kaki zadevi (kljub opozorilom) … Žal smo v Slo svetlobna leta od pravne države. V resnih zadevah se je pač treba posvetovati in ukrepati. 3 testi v OŠ npr. še zdaleč nebi bil razlog za obisk odvetnika

V ostalih OŠ pišejo tudi na tak način 🙂 ne bo nobene razlike pri ocenah zaradi tega

V OŠ so lahko 2 testa na teden (to pomeni od ponedeljka do petka). Lahko se pa zgodi, da so testi razporejeni četrtek, petek, nato pa ponedeljek in torek. Za tiste, ki se sproti učijo to ni problem. Zakonsko pa je tudi ok.

New Report

Close