Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Sedimentacija in levkociti

Sedimentacija in levkociti

Lepo pozdravljeni!

Upam, da mi boste lahko pomagali vsaj z nasvetom. Stara sem skoraj 28 let, nisem še imela otrok in imam težave s prekomerno telesno težo.

Že pol leta opažam, da moje blato ni normalno, je sluzasto, mehko, večkrat dnevno moram na veliko potrebo. Blato je rumeno – oker barve. Zelo pogosto se v blatu nahajajo za fižol veliki svetli deli, ki so lažji od vode in plavajo na površini v stranišču. Nimam krvavitev in ko grem na potrebo, me nič ne boli. Nimam nikakršnih slabosti in se fizično počutim v redu, če odmislim nihanje razpoloženja – en dan sem vsa polna energije, drugi dan sem čisto izžeta, nič se mi ne ljubi in sem tudi psihično čisto na tleh.

Osebni zdravnik me je dal na krvne preiskave že trikrat v obdobju enega meseca.
Vrednosti sedimentacije in levkocitov so bile:
– prvič: sedimentacija 35, levkociti 17
– drugič: sedimentacija 53, levkociti 14
– tretjič: sedimentacija 57, levkociti, pa se nikakor ne morem spomniti.

Pregledali so mi tudi vodo, izvidi niso pokazali nikakršnih nepravilnosti. Izvide iz pregleda blata pa še čakam.

Potem me je osebni zdravnik poslal na ultrazvok trebušne votline. Na pregledu specialist ni našel nikakršnih nepravilnosti. Čez en teden sem bila na kolonoskopiji. Specialist je bil celo presenečen kako lepo črevesje da imam, vzeli so mi tudi vzorce črevesnega tkiva, na izvide še čakam.
Drug dan sem bila še na gastroskopiji in tudi tukaj je vse bilo v redu, če odštejem stanjšano sluznico želodca zaradi nenehnega iztekanja žolča v želodec, saj so mi pred tremi leti odstranili žolčnik. Takrat, ko so mi odstranili žolčnik, sem imela močno vnetje in sem se zaradi tega precej časa zdravila v bolnišnici in operacija je potekala klasično. Tudi na gastroskopiji so mi vzeli delček tkiva za raziskave, če je slučajno prisotna bakterija, tudi teh izvidov še nimam.

Danes sem imela še ginekološki pregled. Tudi ginekolog pravi, da je vse v redu. Vzel mi je bris in me poslal še k endokrinologu, ker sem prekomerno poraščena po obrazu. Ginekolog je izrazil skrb zaradi previsoke sedimentacije in sedaj je tudi mene pričelo zelo skrbeti.

Očitno mi je padel tudi imunski sistem, saj sem že nekaj časa močno prehlajena. Prehlad se pozdravi, potem pa spet čez kakšen teden privre na plan. Razen smrkanja in bolečega grla ni nič hujšega, vročine nimam, pritisk pa se giblje med 130/90 in 140/90. Moram povedati, da je moja psiha tudi čisto na tleh, čedalje težje razmišljam pozitivno in ves čas me obhajajo črne misli. Težko se zberem in zadnje čase me nič več ne razveseli.

Naj še dodam, da je sladkorna bolezen pri nas v družini: dedek, babica in oba starša. Sama si sladkor redno kontroliram in nikdar še ni presegel vrednosti 5.6, kar je bil moj maksimum, navadno pa se giblje med 5.3 in 5.5. Omenim še naj, da je imel brat hepatitis B in ima bolezen, ki vem, da je dedna, ne spomnim pa se imena. Zaradi te bolezni hodi brat na “puščanje” krvi, saj ima prekomerne količine železa v krvi.

Kaj se dogaja z mano?

Zelo bom vesela vsakršnega predloga in kakršnekoli informacije.

Lep pozdrav,

Saša

Spoštovani!

Na tole sem pred časom že odgovoril.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani dr. Kersnik

Zelo me presenečate z vašimi odgovori. Vsa vam čast, da se še spomnite kaj ste odgovarjali. Vidim, da na tisoče in tisoče vam pišejo in točno veste, da ste odgovorili oz. takoj veste, da je že bila ta tema.

Res imate dober spomin in kapo dol, ter klanjam vam se.

Lep pozdrav in bodite v cvetju
Ani

New Report

Close