Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Še ena zakonska težava …

Še ena zakonska težava …

Pozdravček!

Na vas se obračam s klasičnim vprašanjem – kaj naj naredim?

Problem je ta, da ima moj preljubi možek finte. Rad bi otroka (16 m) za 3 dni odpeljal k svojim staršem, češ da bi bil sam z njim. Brez mene. Brez MENE!!! Ja, brez mame. Na katero je otrok zelo navezan, ker sem pač ogromno z njim. Sploh zdaj, ko je bil bolan. Ata pa dela na bajti, pa v službi … ja kaj nismo familija?! Moja razlaga je ta, da se čuti zapostavljenega, ker tamali seveda leti k mamici, ne pa k njemu, ko naju vidi. Namesto, da bi se z njim ukvarjal vsak dan malo, da se mižek navadi nanj, ga hoče odtrgat od mame za 3 dni. Zakaj za 3 dni, me ne vprašat. Saj sem mu rekla, naj ga vzame za cel dan, naj gresta kamor koli ju pot zanese, naj se skupaj igrata, previjata itd., samo da se mi pa 3 dni zdi absolutno preveč. Zaenkrat, dokler je tak mali. Ne vem več no … Kaj vi mislite? In kdaj so vaši malčki prvič za toliko časa ostali (ali šli kam) sami z nekom, ki ni mama?
Hvala!

jaz bi bila absolutno proti-pojdite skupaj

Tudi jaz bi bila proti, če bi šlo za toliko dni. Ali gremo skupaj ali pa nič.

Lep dan

Jaz nikakor ne bi mojemu možu pustila tega dejanja! Zakaj ne? Zato, ker bi jaz hotela z njim, če me ne bi vzel s sabo, bi vedela da ima nekaj za bregom ali to da bi mamico odtujil od sineka ali pa kakšno ljubico. Oboje je zelo neopravičeno dejanje, pa naj se še tako počuti odrinjenega, sam naj najde način kako se z otrokom zbližati, naj se mu posveča doma in to ne tako da bulji v televizijo, medtem ko se fantič igra.
Ne dovoli mu, sploh pa če je fantiček zelo navezan nate, saj bi mu to škodovalo pri tako majhni starosti. Imam dva in mislim da vem da je tvoj mož malo egocentrika, če bi tako malega odvlekel od tebe za tri dni, samo zaradi tega da bi bil pač sam z njim.
Lep dan

saj tudi, ce bi skupaj sli nekam za 3 dni, bi bil on se vedno z otrokom in bi se ga otrok bolj “navadil”, tako da res ne vidim vzroka zakaj naj bi sel sam???
jaz bi bila tudi proti

vsi ali pa nic

Ma da ti ne bodo spletkarili s taščo kaj:))
Jaz ne bi dovolila pod nikakršnim pogojem. NE!!!!!

Zdravo,
moj pogled na situacijo je z druge strani. Jaz bi bla za. Prvič zato ker bi dobila 3 dni zase (uau….), drugič zato ker imata tudi oče in otrok pravico biti kdaj skupaj in ….ma saj bo dovolj. Kako boš reagirala je tvoja stvar.
Lep pozdrav,
N.

Uf punce so skoraj vse proti. Jaz pa mislim, da se mož res počuti zapostavljenega in ga verjetno tudi boli ker je otrok tako navezan nate. Pomisli kako bi se ti počutila, če bi bila situacija drugačna. Ker je mož priden (omenila si službo in hišo) se pravi, da se žrtvuje v vaše dobro pri tem pa mu zmanjka časa za sina. Sklenita kompromis in naj gre za dva dni.
Ps. Ti pa ta čas izkoristi zase.

Meni se zdi pa že čudno,d a sploh pomisli na kaj takega… Saj ste družina pojdite skupaj. le zakaj bi hotel iti sam – ok, je pač makli bolj navezan na tebe, ampak to je normalno. naša pikica skos sprašuje samo po mamici, pa je mož vsako popoldne z nama, velikokrat gresta sama kam,d a lahko v miru skuham ali psopravim, včasih me kako popodne morda celo ni, pa je mami še vedno zakon. mami bo to mami bo ono, mami gor mami dol.

Jaz pa bi jih oz. ju pustila naj se gresta k mami crkljat, jaz pa b te tri dni kar najbolj zkoristila zase, kopel, savna, pohod po trgovinah, v miru kakšna kava s prijateljico, da pa ne bi imela ravno preveč slabe vesti bi se lotila pospravljanja kakšnih omar, proč metanja olomljenih igrač ipd. Očka verjetno ve, da če si ti kot mamica v bližini otroka je otrok sigurno rugačen kot če je on sam z njim.
Ko smo starejšega sina, ko je bil dojenček prvič pustlili čez noč pri tašči in tastu sem se cel večer cmerala. Ko je imel starejši 20 mesecev pa sta tako z očkom morala preživeti samski teden, ker smo pač imeli že novega mladička. Sedaj pa po pravici včasih komaj čakam doa ju odpokam na počitnice.
LP A.

Jaz bi “dovolila” očetu, da je z otrokom sam, brez mamice; zakaj pa ne? saj ni nek tuj človek; je OČE tvojega otroka! Po drugi strani pa se jamra, kako so otroci preveč navezani na mame, zakaj le?…
Zmenita se, mogoče le za dan ali dva, pa boš videla, da bo vse OK!

Meni se zdi, da je tole zraslo na zelniku njegovih staršev oz. njegove mame. Pa zakaj ravno k njegovim staršem? Zakaj pa ne bi šli skupaj v toplice? Najbolje, da tale njegov izpad kar ignoriraš.

Drugače pa ti predlagam naslednje:
Ne mu pravit, naj ga previje ali naj se igra z njim, raje kar preidi od besed k dejanjem:
– vsak dan tamalega za pol ure pripelji na bajto, da si bo “oddahnil” od dela in jih pusti sama.
– Pa mižka mu kar v naročje porini, ko gleda TV. Izgovori se, da moraš cunje iz stroja ven pobrat, posodo za pomit,…Ti pa pojdi potem ven iz dnevne sobe (v kuhinjo, cunje obešat ali peglat, posteljo preobleč, na tale forum pogledat,..), samo da bosta sama ostala. Lahko mu tudi rečeš, da bosta imela potem zvečer več časa eden za drugega.
– Pa za previt mu ga daj, ker češ spet nimaš časa.

Meni sicer potem jamra, da kolk je utrujen in da ima tudi on ogromno dela, pa mu rečem, samo za 5 minutk me ne bo, in me potem pol ure ni na spregled; ok, sicer zgleda, da sem mal zlobna, ampak cilj je bil dosežen: naš ta mali (12 mesecev) je sedaj čisto nor nanj, oči pa je zdej ponosen, ker ga ima sinček tako rad.

Upam, da sem ti bila v pomoč.

Naj gre mal k psihiatru na pogovor, ker očitno ima hude probleme sam s sabo.

Jaz bi ju pa pustila, oz. bi jih pustila.
Če je kriza, se lahko vrneta prej, ti pa si malo oddahneš.
Če ti pa nikakor ni do tega, pa pojdi z njima!
Lp, Mateja

Jaz tudi mislim, da bi bilo dovolj dva dni in da ne greš zraven (da bi bil samo njegov, ker drugače bi bila ti bolj v ospredju za sinka).Daj možeku možnost, da tudi malo sam uživa z njim…
Ti pa si privošči en babji večer(ali pa kar ti najbolj pogrešaš) in se drugi dan naspiš za vse za nazaj in naprej…..

Preveri pa, da nima tast ali pa tašča kakšne skrivne načrte….so eni z vsemi žavbami namazani!!!!!!

ne zameri, ampak prvo se resno zamisli nad tako zahtevo (na katero pa jaz ne bi pristala, nikakor). Bodi samokritična. Si otroka nekako – morda nehote – preveč privezala nase in odtujila očetu? Ker jaz namreč razumem njegovo željo kot obupan poskus, da je z otrokom, brez tebe, ker če si ti zraven, se morda preveč vmešavaš “v stilu mamica najbolje zna, najbolje ve, čuti z otrokom” (najbolje mu pripraviš za jest, za pit, previt, skopat…).
Ponavljam, ne zameri mi, ampak resnično je zelo zelo pomembno za tovjega otroka in za tvoj zakon, da otrok in oče vspostavita stik. Seveda se ta navezanost spreminja, niha, enkrat je bolj otrok na enega, pa potem na drugega, vendar nekatere mame so preveč posesivne.
Moj predlog – OBVEZNO ga vsak dan malo prepusti očetu. Pojdi za kakšno urco nekam. To bo koristno za oba. In tudi zate!!! Morda bo otrok malo bolj umazan in poln čokolade, vendar, veš kaj – ne jemlji mu očeta, njunih trenutkov, igric, for.
Jaz imam dva otroka in moram reči, da je ukvarjanje moža ali mene 100% drugačno. Jaz vedno želim kaj početi, kam iti, ju vlečem ven, doma delamo piškote, kakšen plakat….medtem ko se moj (lenobni) mož pokne na tla in se začnejo ruvat, žgečkat, sezujejo si nogavice in se obmetavajo, na koncu pa ga posadita na fotelj in ga frizirata z uporabo vsem možnih briljantin in podobnega. In pravita – MAMI, KAKO SMO SE FINO IMELI.

Meni se pa zdi,d a sploh nis tavr v tem alu ju pustiti ali ne. Saj ej otrok tudi njegov in je lepo da hoče biti z njim in vse to. Ampak, če ga po cele dni ni doma, a ni potem malo čudno, da si želi biti tri dni sam z otrokom. Kaj pa žena, saj ona tudi pogreša moža.

Zakaj pa tebe ne povabi s sabo? Saj sta lahko skupaj tudi, če si ti zraven.Ne vem, nočem te po krivem obsoditi, mogoče si pa takšna, da kadar se on ukvarja z otrokom, nobene stvari ne naredi dovolj dobro in misliš, da si super mama.Nekatere mame delajo to napako in želijo otroka čim bolj navezati nase, potem se pa čudijo.

Meni pa tole smrdi po varanju (s prijatelji, ljubico, svojimi starši…). Sorry.

Otroka bo pustil pri svoji mamici (ki mu, jasno, drži roko) on bo pa veselo lajdral okrog, ali pa gledal v miru TV pri svoji mamci, ona bo pa vnuka vsa vesela čuvala…..

Če se doma ne more potruditi in biti z malim 15 minut na dan, potem tudi tam ne bo. Grem stavit.

LPM

meni se zdi, da bo treba ta problem resit na drugacen nacin kot pa odhod za tri dni
sej konec koncev, tudi ko prideta nazaj / ce bi sla…. bi on imel se kar tak tempo dela in ga ne bi videl, a pol nej bi pa kr vsake tok casa ti ga odpeljal za 3 dni
se mi zdi da je tu potrebna drugacna resitev in da si more najdt cajt da je doma z njemu, magari 1 urca na dan, vsaj to… da se on z njim ubada,

to da ga odpelje se mi pa ne zdi resitev, 3 dni je le veliko in se mi zdi, da bi tudi otrok zelo pogresal mamico

New Report

Close