Najdi forum

še ena o brcanju

Pozdravljene!
Mene pa zanima, kako čutite brce tiste, ki ste v 34. tednu ali tam nekje. Jaz brcanja praktično ne čutim več, vsaj ne tako kot prej, čutim pa, kako se otrok premika in vidim, kako mi trebuh kar vzvalovi, ko se otrok premakne; ene pravijo, da se jim otrok skoz in skoz premika po trebuhu, pri meni pa so ti gibi sicer dokaj pogosti, vendar ne trajajo prav dolgo (max. 4-5 minut). Kaj pa ve?

Ciao!
Ne sekiraj se saj od sedaj naprej ga boš samo še tako slišala.Pikica raste in sedaj ji počasi zmanjkuje prostora.V glavnem,da se v 12 urah 10-krat premakne.Jaz ga že vso nosečnost slišim samo na levi strani in to 2 brci potem nekaj ur nič…Če kaj delam po hiši pa ga sploh ne slišim dokler se prav ne umirim.To pomeni,da je vsaka nosečnica zgodba zase-ene slišijo tako druge drugače.

Lp,Trta

Pozdravljene!
Moje dete,pa se neprestano obrača, kar je postalo že malo neprijetno. To traja cel dan in ponoči, niti pol ure ni pri miru. Pa brca vedno močnejše, tako da me cel trebuh boli. Koža na zgornjem delu trebuha me tako peče in niti po mazanju ni bolje. Pa kolcanje!! Kolca se mu 2 x dnevno enkrat zgoraj, enkrat spodaj. Zgleda da mojemu detetu ne primanjkuje prostora, da se lahko tako veselo obrača. Spala tudi nisem že od, sploh nevem kdaj sem nazadnje spala celo noč?
No jaz že komaj čakam da cartam to malo štruco, ki me toliko mantra.
Zanimivo pa je da sta prvi dve nosečnosti bile dosti bolj mirne.
Želim vam pridno brcanje naprej

Huh, sej kar pomirjajo tele izjave. Moj mali “pobere” malo od vsega: kadar se obraca, je prav hecno z vsemi izboklinami, guncanji itd, kadar kolca, hja, je lahko zgoraj ali bolj pod rebri, pa kolcne lahko v enem intervalu tudi do 70x ali pa samo parkrat. Kar pa mi je najbolj cudno je, da je vcasih 3 dni skupaj komaj za opazit, da se kaj premika (bi res stezka nastela tistih 10 gibov), potem pa 3 dni spet divja (tudi noc in dan)… No, zaenkrat se mirim s tem, da je je za 34. teden najbrz vse skupaj normalno, ali pac ne?!?

LP vsem!

Sem v 31. tednu in premiki moje kepice niso več brce, ampak neko premikanje, da trebuh kar zapleše lambado 😉 Ravno zdajle na vse pretege kolca :))) Tistih značilnih brc izpred kakšnega tedna skoraj ni več, ker očitno zmanjkuje prostora. Hecno je, ker je moj trebuh vedno drugačne oblike, kadar se detece premika, se čutijo izbokline – zdaj že prepoznam, kaj je glavica :)))))))))))

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Hej, pri meni je popolnoma enako. Trebuh mi nekako valovi in izbokline, ki pogledajo ven so lahko tudi do 2 cm odmika. Pa tudi s kolcanjem je pri meni enako. Včasih kar začne in ne more nehat po par minut skupaj. Koliko pogosto pa čutiš premike?

Uh, kakšen dan se mi zdi, da se kar naprej kobali, vmes je kakšne pol ure mir, potem pa spet. Spet kdaj drugič pa je par ur premora (ali pa jaz ne registriram premikov?) in tudi premiki potem niso tako divji.

Kolcanje je pa ful hecno ;))))))))

Hihi, včeraj v kinu sem mislila, da mi bo kar iz trebuha skočila :)))))))))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

ja potem pa mislim, da je kar pri vseh nas tako. Pri prvi nosečnosti sem res imela nogometaša do konca, še na dan poroda. Druga in sedaj tretja pa sta enake. Vso nosečnost čutim otročka na desni strani ter sedaj ko sem v 33t, je res le neko valovanje in premikanje mojega bauhija. Glavno je da otročka čutimo. Konec koncev pa še malo pa nas bo kar pošteno nabrcal pri previjanju.

Joj kako se ga že veselim!

Še malo, še malo pa bo spet luštno:::)))))))

Ste me kar pomirile. Jaz ga vcasih cutim tako mocno, da se mi cel trebuh trese in ne morem zaspati, kak dan pa skoraj nic, oz. zelo na rahlo. Takrat me vedno zaskrbi, ampak se tolazim s tem, da je bilo do sedaj na vseh pregledih k sreci vse OK. Ko sem bila nazadnje, je zdravnica pokomentirala, da je mali zelo zivahen, ceprav ga sama takrat sploh nisem cutila in sem mislila, da spancka. Razlika je tudi, ce hodim ali ce mirujem. Ce sem cel dan v gibanju, ga skoraj ne cutim, ko se umirim, pa zacne brcati. Na trebuhu pa se gibi se ne vidijo (samo vcasih kot tresljaji). Mogoce je se prezgodaj (sem v 28. t), ali pa imam prevec tapeciran trebuscek 🙂 To se verjetno bolj pozna pri bolj vitkih mamicah.

Jaz sem tudi v 33. tednu in mi trebuh veselo valovi, včasih tako močno da mi rata kar slabo. Najhuje pa je ko se malo detece ovije okrog mojega popka in potem mislilm da bo popek kar počil.Se mi včasih zdi, da bom to močno pogrešala, ko bo dete zunaj.

lp

Do 30. tedna je bil res brcko. Potem se je malce umiril, zdaj pa spet brcka in kolca kot za stavo.
Bi rekla, da bi se rad pripravil na prihod, pa nikakor ne more zlesti iz prečne lege.

Pa tudi Braxton-Hicksovi popadki so se že začeli, tako da je kar boleče vse skupaj. Ta prečna lega me pošteno skrbi. Pa še tako zelo boleče je, ko se tako počez razteza koža.

Še vedno pa ne ločim, kje ma rito in kje glavo. Pa kako čudne izboklince ratujejo ! ko ga božam , je pa še bolj živahen. Pravi nagajivček. Že zdaj izziva in trmoglavi.
Gibov je sigurno več kot 10 na dan, saj tistih nočnih brc v mehur sploh ne štejem več.
Še malo, pa bo pikec zunaj . Še teh 6 tednov bom pa ja zdržala.

Božajte bušije !

Lisa, 33 3/7

New Report

Close