Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo ščitnica – izvid prosim za mnenje

ščitnica – izvid prosim za mnenje

Živjo

Jaz pa imam eno vprašanje oz. bi rabila kakšno mnenje:)))

Sama jemljem tablete Euthyrox že od leta 2009, sedaj sem imela količino 125, sedaj pa naj bi se mi povečalo dvakrat tedensko na 150.

Izvid pa je takle :
TSH 0,131 (0,27-4,2 meja)
T3 4,38 (2,8 – 7,1 meja)
T4 18,78 (12-22 meja)

Zelo me čudi, saj, ko sem imela takrat nad mejo, se mi je doza povečala, sedaj pa ko imam pod mejo pa se mi naj bi tudi, kako je to mogoče? Še najbolj čudno pa je, preden sem začela jemati tablete sem se počutila res obupno, čez dan sem bila zelo zaspana, sedaj pa se počutim fantastično, saj so se določene stvari spremenila na veliko bolje in imam pa problem, da zvečer ne morem zaspati. Če prav razmišljam jaz mislim, da bi se po vsej “logiki” doza morala zmanjšati, če ima še kdo kakšen podoben primer ali mnenje, lepo prosim za pomoč hvala:))))

Po tem kar si navedla zgoraj kot izvid, res ni logike da se ti doza zviša, pa tudi nobene potrebe, da se ti zniža. Lahko bi ostala taka kot je, še sploh če se dobro počutiš.
Razen – če nima zdravnik kakega drugega razloga – ki pa ga ne vem in ne vem niti kakšen bi bil.

Škoda bi bilo, da si s preveliko dozo pokvariš počutje. Več tablet ti bo TSH le še znižalo in nivo hormonov zvišalo. Ni logike glede na izvide.

Predlagam ti, da pokličeš zdravnika in ga povprašaš, zakaj taka odločitev.

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

O hvala za hiter odziv, ja zdravnica mi niti ne zna razložiti, ker je tudi sama klicala na polikliniko, da je povedala to tireologinja…. ampak res ne razumem tega…. takrat ko sem imela nad mejo so mi zvišali, sedaj ko imam pod bi pa tudi radi zvišali…..

Ja res se sedaj fantastično počutim in mislim, da z večjo količino tablet bom edino še bolj pokonci….

Hvala še enkrat za ekspresen odgovor:))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close