Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Scitnica in tezave z tiroksinom

Scitnica in tezave z tiroksinom

Zivjo!
Imam avtoimuno obolenje scitnice(Hashimotov tiroditis) in mi hormoni izjemno nihajo. Zadnji dve leti se je stanje precej poslabsalo. Jemala sem Euthyrox, sem pa po njemu dobivala hude stranske ucinke. Z zdravnico sva poskusili zmanjsati dozo, vendar so ucinki se zmeraj bili. Ker seveda z navadnim zavarovanjem prides do tirologa sele cez 2 leti, sem si zrihtala zavarovanje za specialiste in sla k dr.Pirnatu v LJ. Kljub temu da je moja zdravnica tirologom, ki jih je dobila na telefonski posvet zatrjevala, da mi Euthyrox povzrocajo hude stranske ucinke so mi jih se kar naprej predpisovali. Dr.Pirnat pa je takoj predlagal drugo terapijo. Predpisal mi je Eltroxin 50mikrogramov. Me je pa opozoril, da bom po vsej vrjetnosti tudi na to imela reakcijo, saj se od Euthyroxa razlikuje samo v pomoznih stvareh. Da pa je smiselno poskusiti preden grem placljivo v avstrijo.
No in po cca mesecu jemanja tablet sem opazila hudo poslabsanje pocutja. Ugotovila sem, da imam ogromno stranskih ucinkov Eltroxina.
Zanima me, ali je bil kdo od vas v podobni situaciji?
Ste sli v Avstrijo po tablete in katere?
Kako zgleda tam, jih dobis na recept? As far as I know delno financira zavarovanje, delno sam placas.
Jaz sem jih prenehala jesti, ker so ucinki res prehudi. Od siljenja na bruhanje, trebusnih krcev, nespecnost, anksioznost in panicni napadi, bolecine v prsnem kosu, do otezenega dihanja in hude utrujenosti.

New Report

Close