Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija ščitnica in slabšanje vida

ščitnica in slabšanje vida

Stara sem 45 let in že par let jemljem 75 mg Eltroxina vsako jutro. Odkar sem začela s terapijo opažam, da vedno slabše vidim. Že prej sem nosila očala, dioptrija je na obeh očesih različna (od 1. do 2. pozitivno). Zadnji dve leti pa že sploh ne morem več napeljati šivanke, kar mi je prej vedno uspevalo čisto brez problemov. Mislim, da brez očal boljše vidim drobni tisk. Po novem letu bo 2 leti in grem po nova očala. Na kaj moram biti pozorna, glede na to da ko si na pregledu se te hočejo čim prej znebiti in nimajo nekega posluha za pošteno delo. Sam pa imaš posledice, ko slabo vidiš z dobljenimi očali. Mislite, da ima tudi jemanje ščitničnih hormonov prste zraven. Prej sem imela dolga leta isto dioptrijo.

Hvala in LP

Kot ste mi opisali vidim, da imate bolj težave pri gledanju na bližino in zato menim, da gre verjetno le za starostno daljnovidnost. Gre za čisto normalen pojav v starosti po 40 tem letu. Kot razberem ste verjetno malo kratkovidni zato brez očal dobro vidite na blizu. Verjetno bodo sedaj potrebna dvojna očala: za blizu in za daleč ali pa boste pri gledanju za blizu gledali brez očal.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close