Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ščitnica

ščitnica

Spoštovani,

kake 3 mesece po porodu sem bila tako utrujena, da se mi ni dalo niti na Rožnik, kar počnem že leta. Lasje so tudi izpadali in tako sem na koncu pristala pri tirologu na Polikliniki. Dobila sem Vobenol in ga jemljem že od julija.
Zadnji izvidi TSH, FT4,FT3 so vsi pri vrhu še v mejah normale. Še sem utrujena, lasje mi ne izpadajo več. Imam pa problem z očmi. Včasih me tako tišči v “kuglah”, da moram mižati. Ko imam v takem primeru možnost, da malo počijem-podremam, mi to ne pomaga dosti. “pritisk” v očeh ponavadi izzveni čez noč.
Zanima me ali je ta pritisk lahko nevaren ? Ali moram na kak pregled k okulistu ?

Hvala za vaš čas in odgovor.

l.p. Katja

Spoštovani!

Premajhno delovanje ščitnice ne vpliva na oči, zato gre v vašem primeru verjetno za splošno utrujenost, lahko pa tudi spremembo dioptrije, ali morda povečanega očesnega pritiska (blagega). Premajhno delovanje ščitnice ima lahko tudi učinek na mišice, ki se zelo hitro utrudijo in ker so očesne najbolj aktivne, se pri njih to najhitreje pozna. Z normalizacijo hormonov se bo to v kakem mesecu dveh po tem tudi uredilo. Žal se v tem trenutku ne spomnim ničesar, kar bi vam lahko na hitro rešilo vaše težave. Nič pa ne bi bilo narobe, če greste k okulistu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close