Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Ščepec pomladnega optimizma

Ščepec pomladnega optimizma

tečkica piše:

Re: forum je kar zamrel

20.03.15 10:53

Sama pogledam večkrat semle. Sem končala z terapijami. Je bilo kar težko leto. Pravzaprav leto in pol. Operacija z rekonstrukcijo z lastnim tkivom, šest kemoterapij, petindvajset obsevanj, herceptin ob četrti kemi in potem še celo leto.Pa seveda izguba las. Sedaj se borim z zvišanim pritiskom, ki ga tudi z zdravili še ne obvladujem najboljše.Bolezen je vdarila vame, prej pa vedno zdrava. Sem vesela, da je to nekako vse za mano. Čakam željeno frizuro. Danes sem se zbudila kot Tofsi s pojočo travico. Kot da je frizura največji problem. Pač tako čutim. Z nasmehom grem dalje. Si še kaj napišemo. Lepe,prijazne, optimistične dneve vam želim. (konec navedka)

Pozdravljena tečkica (ki to niti nisi;)), pozdravljene dame, ki kakšno minutko namenite tudi temu forumu in če sem zaide tudi kakšen gospod, mu prav tako želim lep dan;))

Tečkica, omenjaš težave s pritiskom. Mene je pa na prvi pomladni dan, kot strela z jasnega neprijetno presenetila diagnoza: hipotiroza. Kar ne morem verjeti … super se počutim, nič utrujena (čeprav se od dela nikoli ne pretegnem, raje se malo pocartam). Da sem za diagnozo izvedela, pa je ‘kriva’ splošna zdravnica. Šla sem po recept za Nolvadex, pa me je poslala še v laboratorij, češ, da vidi povečano ščitnico. Lej ga zlomka, pa še prav je imela. Malo me je podrlo, ker mi do ‘popolne idile’ res manjka samo še en rak, ampak na srečo, kot kaže, ne gre v to smer. Res upam, da bo že majhna doza Euthyroxa uredila delovanje ščitnice. Sledijo pa kontrole na tri mesece.
Sicer pa je tole pomladno vzdušje pravi balzam zame… še malo konkretnega sonca, pa se bom odtajala… in zaživela, ker se mi zdi, da se je svet za eno leto kar ustavil.
Tudi jaz sem Tofsi, pa kaj.. v ogledalu vidim eno skuštrano bejbo, ampak mi je kar všeč.. samo, da bi ji zdravje služilo, če je že lasje ne ubogajo;))
Vsem želim veliko pomladne razigranosti in ščepec optimizma;))

He, he, samo depresija ti še manjka pa boš komplet. Saj ne, da ti jo privoščim, le opozorila bi te rada, da si pozorna na morebitne znake in že v štartu ukrepaš. Ščitničarji smo namreč magnet za depresijo. Pri meni se je iz čistega miru razvila takoj ko sem začela z jemanjem Nolvadexa in sem potrebovala kar debelo leto, da sem se je znebila. Eltroxin pa pridno papcam vsako jutro že 30 let, saj sem brez polovice ščitnice in bi bila posledično brez zdravil v hipi. Nima pa hipotiroza nobene zveze z rakom ščitnice in si zaradi tega lahko brez skrbi. Ti se le pridno martinčkaj na pomladanskem sončku, odmisli bolezen, če te pa kdaj prime preveč očitna lenoba, se pa kar na hipotirozo zgovori. Skratka uživaj.

Hvala, ‘enadamapomoje’, predvsem tvoj zadnji nasvet bom dosledno in pridno upoštevala:)) Itak sem se odločila prestaviti v nižjo prestavo, kar se tiče dela… Nikoli brez, nikoli na polno – tako nekako se bom trudila.
Torej so lahko tudi Nolvadex tablete krive ali pa vsaj delno krive za tole stanje… hm, najraje bi se jih otresla, enih in drugih, ampak očitno sem jim nekaj let kar zapisana. Depresije ne čutim, ali pa je ne prepoznam. Vem, da se marsikaj lahko dogaja v podzavesti in nam nagaja na bolj skrit način. Med zdravljenjem raka nisem imela velikih težav, samo sebe sem prepričala, da je ta diagnoza samo še del preteklosti. Seveda pa mi je jasno, da tudi jaz nisem imuna pred ponovitvijo. Eh, ne bom razmišljala v tej smeri.. zdaj je čas za martinčkanje, kot si zapisala:))

nova
Uredništvo priporoča

Pozdravljene vse ščitnikarce!

Tudi jaz hodim že 44 let skozi življenje s polovico ščitnice in s” papcanjem” Eltroxyna 100.
Pridno papcam -od avgusta-femaro.Zadnji mesec so se začeli kazati simptomi menopavze,
-dobivanje rdeče glave,kot kakšna pubertetnica-.Preje tega nisem poznala.Sem bila vkljub
letom,še polna estrogena,ki je tudi doprinesel k razvoju rakca.Sedaj me malo moti moja neobvladljiva “trajna”.Me prav firbec matra,ali bo to tako ostalo,ali se bodo kodri s časom
malo unesli.
Zato punce,ne dovolit da se vas poloti kaka depresija.Same ste gospodarji svojih misli.

Mirca drži se. Pritisk se je umiril. Zgleda, da zdravila delujejo. Sem se jih otepala, potem pa sprejela. Bom dodala malo več gibanja. Sem opazila, če sem fizično bolj aktivna je pritisk nižji. Sem pa ratala kar lena. Se bom malo zbrcala v pogon.
Pozdrav,

tečkica

New Report

Close