Najdi forum

Pozdravljeni!

Morda mi kdo lahko svetuje, pomaga ali me vsaj malo pomiri…namreč že dva dni zapored sanjam o smrti v svoji družini. V prvih sanjah sta umrla oba stara starša, naravne smrti, naslednjo noč pa sem sanjala, da je umrl moj mlajši brat. V sanjah je naredil samomor, s pištolo v glavo. Sama sem ta prizor spremljala, mami me je obtožila krivde.

Me mora kaj skrbeti? Vem, da sanje o smrti naj ne bi prinašale smrti…ampak kaj??!!

Hvala za odgovore!

Lep dan, mamapetra

Pozdravljena mamapetra

Mi lahko zaupaš, koliko let imaš…

…zaupaš kako se medsebojno razumete, ti, tvoji starši,brat?
…kako sta umrla v tvojih sanjah starša…kje, kakšni občutki so bili pri tebi pristoni..pomembno je zadnje, s čimer boš pobliže spoznala za kaj v resnici gre…

…same sanje o smrti ne napovedujejo nujno te same situacije ja je res, ker smrt je nek konec ( odvisno kaj se dogaja pri vas, nasplošno v odnosih ali pa karkoli v kar si se podala in se zna v tem času tudi zaključiti, je pa povezano s tvojo družino…)

…brat?…popazi na to, da bo s tvojim bratom vse v redu…malo se medsebojno pogovorita…ali pa še podvprašanje…te kaj zanj skrbi in se razumeta?

Če sanjaš, da nekdo umre, to pomeni, da mu podaljšaš življenje. To velja, če verjameš v sanjske knjige. Sicer pa sanje ne pomenijo nič, tu se prepleta vse kar se dogaja čez dan, kar slišiš, bereš… Mogoče si pod kakšnim stresom, pa so sanje nekoliko grše kot običajno. Ne obremenjuj se s tem, bo minilo.

Bralka misli, dober večer!

Oh, saj sploh ne vem, kje naj pričnem…toliko nesrečnih dogodkov se mi je že pripetilo,da morda sanje niti niso več tako zelo nenavadne.

Stara sem 30 let, srečno poročena in mamica dveh punčk, starih 4 leta in 8 mesecev.

V sanjah sta stara starša umrla naravne smrti, vendar hkrati. Takrat sem občutila žalost in olajšanje. V življenju naravno, torej smrt zaradi starosti zrelo sprejemam, saj delam v domu upokojencev, kjer se smrtjo dnevno srečujem.

Glede brata me skrbi. Moj oče je pred 8 leti naredil samomor, od takrat se je v naši družini veliko spremenilo. Brat je star 24 let, ves čas sili v težave, probleme ima s policijo, živi doma z mamo in njenim možem, s katerim se ne razume…oh ja, res me skrbi za brata. Midve z mamo imava dober odnos, z bratom na žalost bolj platonskega, saj me ne pusti k sebi. Sicer nisva skregana, ampak…kot da ga ne poznam. Te sanje so me resnično pretresle, bojim se zanj, že cel dan se mi sanje odvijajo pred očmi. V sanjah nisem imela nobene kontrole nad dogajanjem, videla sem, ko je izvlekel pištolo in si jo prislonil na sence in…Nič ni rekel. Počutila sem se, kot da je del mene umrl…pobrala sem možgane in jih dala v vrečko…mama je bila v sosednji sobi, name zvalila krivdo, počutila sem se izdano…V realnost je mama zelo zaščitniška do brata…

Hvala ti, če si me kaj razumela!

mamapetra

Mamapetra, osebe v sanjah predstavljajo način tvojega obnašanja, vedenja v budnem stanju. Npr. nekdo ki sanja o svojem bratu, ta brat pa je po naravi agresiven, bo ali pa je že, v budnosti izrazil neko obliko agresivnosti. Če sanjaš osebo, ki je po naravi lažnjiva, boš ali pa si že, verjetno naredil neko stvar, ki je povsem v nasprotju s tvojo lastno naravo — ogoljufal sebe.
Ravno tako, smrt nekega sorodnika ali znanca predstavlja konec tvojega vedenja ali obrašanja, ki ga ta oseba, za tebe predstavlja. Očitno se v tvojem življenju dogajajo velike spremembe. Smrt nekoga zelo redko predstavlja tudi resnično smrt.

mamapetra

Življenjske piše vaskemu svojo zgodbo in Hvala vam za del vaše.

Glede smrti, draga mamapetra. Sprejemanje, da umre eden od domačih – kot pa nekdo, v tvojem delovnem okolju, je občutno drugače sprejeti. Več notranjega nemira se vzpostavi in v določenih primerih potrebujemo čas, da smrt te naše ljubljene osebe, ki nam je bila zelo blizu, smo bili z njo krvno povezani – prebolimo. Beseda prebolimo je širokega pomena in se od osebe do osebe razlikuje…zato tudi vaše sanje, ko v vas še ni miru in živa slika vsega tega je vaš brat, ki vas še globje spominja na peteklost
( očeta )…smrt…

Glede vašega globokega osebnega zapisa sedaj, ki ste ga napisala:

Vaš brat je bil tedaj ko vama je umrl oče star 16 let. Kakšen odnos sta imela on in oče? Koliko od tega ste vi sama videla in občutila. Kajti očeta sta mogla imeti resnično rada, še posebno vaš brat, ker z opisa, ki ste ga podala, lahko čutim, da vaš brat je bil zelo navezan na očeta – in ga mogoče moti to, da je mati sedaj z drugim. Ni opisa, kakšen je ta moški, ker možno, da vaš brat si ne želi, da bi kdorkoli nadomestil očetovo mesto… Je bil prej tudi težaven, tega niste napisala…zdi se mi tudi, da …ne da ne poznate svojega brata, marveč si zatiskate oči, ko ga vidite popolnoma spremenjenega, a si tega ne želite, pogrešate brata, ki ste ga dejansko imela ob sebi, predno se je izgubil. Upam, da me razumete. Sanje vam ne govorijo kako priti iz te same situacije, marveč potrebujete na nek način najti bilko na katero se bo oprijel vaš brat in se vam počasi začel odpirat; tako bo tudi vam lažje in takih pretresljivih sanj ne boste več imela. Kako najti to točko, ja…ozrite se na preteklost, vajine najlepše skupne trenutke, ki sta jih preživela in se jih zavedate tako vi kot on, pomagajte mu najti njega samega, sedaj ko je še čas, saj veste da dokler živimo lahko naredimo čudeže iz sebe! Pred vašim bratom je še velika življenjska pot, spodbudite ga k nečemu kar ga je kot otroka navduševalo, prepričana sem, da veste kaj je to…mati pa bo vedno mati…kot sama veste rade razvajamo svoje otroke in tudi ko odrastejo nas zanje skrbi in če so poleg tega še občutljive narave kot je možno vaša mati…so bolj popustiljive…vas pa čutim kot osebo, ki je bolj trdna in ohranja nek red in disciplino.
Predvsem in v prvi vrsti se pogovorite z mamo, saj vam sanje dejansko govorijo, da ji ne daste prav kako postopa s svojim sinom. Imate pravico izraziti svoja čustva, ker s tem boste tudi osvobodila del sebe in vam bo lažje, četudi veste, da s tem ne boste mogla veliko doseči! Vztrajajte na svoji poti, za katero pa vam verjamem, da imaste dovolj življenjskih izkušenj! Dodan del sanj pa vse to kar sem do sem napisala še bolj globje potrdi. Možgani so simbol kako globoko so zasičene vaše potrebe po razrešitvi dane situacije v kateri živite.
Kako pa je bilo z vašim očetom? Kakšen je dejanjsko odnos z vašo mati? Kakšno družbo ima vaš brat? Kakšen je sedanji mož ( vzgojno?) vaše matere do vašega brata? Katere življenjske situacije so vas globje prizadele in se jih še vedno živo spominjate, in so povezane z vašo držno?
Vsa vprašanja vam bodo pomagala, da si boste sanje še bolj globje lahko sama razložila, ter tam kjer vidite ali občutite bolečino – spoprijemite se z njo!

Nekako je tudi resničen nek del v vas, ki dejansko govori, da je tudi vaš odnos z materjo na neki točki zamrl…ker se povezuje vse z bratom…

Drugače pa berem, da ste mlada mati dvema hčerkicama. To je nekaj najlepšega. Poskušajte svoje življenje bolj posvetiti njima, vaš brat je dovolj star, da se zaveda kaj življenje, ki ga živi potrebuje vzemati veliko bolj resneje kot to sicer počne, je pa res da za to potrebuje nek ” vzor ” in spodbudo, ki je ni…

Želim vam, da zberete moč in se pogovorite, da vam bo lažje.

Vse lepo vam želim

Bralka misli

Jaz sem tudi sanjal o smrti dva dni zaporedoma.

Najprej sem sanjal, da je ena dobra kolegica naredila samomor in prej napisala poslovilno pismo. Drugo noč sem pa sanjal, da sta umrla dva kolega.

Kja naj bi to pomenilo?

Morda omenim, da sem zadnje čase imel bolj napete odnose s partnerko in se mi zdi da se izboljšujejo.

Hvala

Kako je v resnici s to kolegico ki jo opisuješ? Je dobro. Imam kakšne težave- na kakršnemkoli področju. Ali si ti želiš, da bi ti stala ob strani, da bi po duševni plati ti sam lahko malce bolj zadihal?
V Bistvu je pomembno tudi to, kje v zakonu imaš težave…poglej s svetle strani; pogovori se in svoji ženi nameni kakšno topo in prijazno besedo ne bo zaman.

Sanje o smrti zelo redko napovedujejo smrt samo; če niso sanje dokaj realne in tudi v budnem čutiš, da se nekaj utegne zgoditi – ti svetujem, da si za razlago sanj zastavljaš kar največ vprašanj – glede na sibomobliko sanj ( simbole najdeš na kaki internetni strani ) – moraš pa biti do sebe čimbolj iskren in odgovor boš tudi dobil…sanje si tako najlažje razložimo, da se ozremo vase-in čimbolj jasno zapišemo kaj smo sanjali.

Kaj ti pomenita te dva kolega? Kaj kolegica? Kje se je vse odvijalo? Okolje? kolegica, koliko ti pomeni, koliko ji zaupaš? Ima kakšne težave? si se z njo pogovarjal o odnosu s tvojo partnerko?

Lep pozdrav.

Osebno menim, da se bo brat odselil.
Smrt pomeni, po mojem mnenju, zaključek nekega obdobja, ter začetek novega. Sigurno pa je družina, posledično na razpotju… Mislim, da več škode kot sanje, lahko povzroči vam in vaši družini preveliko razmišljanje o njih. Lepe pozdrave in upam da sedaj že mirno spite.

pozdravljeni tudi jas sem ponoči sanjala da je botra naredila samomor skočila iz balkona nato še pa mama ki je skočila iz strehe hiše.druga pa se ne spomnem kaj bi to lahko pomenilo kaj slabega?

Pozdravljena biba11

Sanje o smrti niso slabega pomena, če se v njih ne prepletajo močna čustva, ki ti “puste kamen na duši” ko se zbudiš in tudi v spečem stanju zgleda prizor sanj grozen.
Seveda potrebuješ tudi gledati na trenutno družinsko psihološko stanje.
Ste dobro, je botra vredu, zdrava – imam kakšne notranje težave o katerih bi se potrebovala pogovoriti in ti to veš oz. ti je zaupala, tudi mati enako…

Veš, sanje puste pečat in te tudi v budnem stanju opominjajo, da potrebuješ narediti korak naprej, sicer se sanje rade ponavljajo.

Torej – pristopi h osebam o katerih si sanjala in jim svoje sanje zaupaj, in povprašaj kako se kaj počutijo drugače… S tem bosta tudi ti in tvoja podzavest pomirjena oz. bosta dobili odgovor na tvoje sanje.

Z mami živita skupaj?
Kako je z njo, njenim psihičnim stanje.
Sicer pa te same sanje lahko pomenijo tudi, da si ti na nekem razpotju, odločitvami, ki te ne puste spati in te je nadaljjih korakov strah.

Imej se lepo in sanjaj sladko!

Pozdravljeni,

odločila sem se,da pišem,ker so se me sanje danes tako dotaknile,da zjutraj oziroma ponoči,ko sem se zbudila,me je tako bolelo v prsih.
Namreč,sanjalo se mi je,da mi je umrl moj mali sladki(mlajši) sinček. Že v sanjah sem tako trpela,da me je vse bolelo,ko pa sem se prebudila je bilo ravno tako hudo…No,potem sem le zaspala še uro in pol nazaj do jutra in medtem še enkrat sanjala tokrat mislim,da je bil znanec,točno ne vem kdo(nisem videla obraza),zvedela sem namreč,da je izkravavel,da je imel raka in v trenutku bil v umirjajočem stanju..
Kaj vse naj bi to pomenilo? V tako kratkem času ali kar v parih urah take sanje…

Nekateri pravijo,podaljšanje življenja,ostali to kar imaš v podzavesti..Kaj meni nekdo od vas?

Najlepša vam hvala za odgovor,
Lana

Pozdravljeni,

zanima me, kaj pomeni, če sanjaš da si sam umrl. In sicer sem sanjala, da sem bila zaprta v majhnem prostorčku, brez oken le ena vrata. Notri je bil zanetjen ogenj, vrata so bila zaprta, pričelo me je dušiti. Čutila sem, kako umiram. Ali to kaj pomeni?

Bronka1000, sem prebrala kaj se ti je sanjalo. Sedaj je več možnosti, določenim ljudem se pojavijo v sanjah prizori iz njihovih prejšnjih življenj, torej lahko kakšne travme, kako so umrli, na raznih bojiščih itd…Sem spoznala veliko ljudi, ki so to sanjali, in so šli v regresijo(vpogled v prejšnja življenja), kjer so videli in podoživeli to prejšnje življenje in sedaj se jim ne sanja več od tega.

Sedaj druga možnost pa je, če greš slučajno skozi kako večjo transformacijo trenutno v svojem življenju, kakšne spremembe v službi, spremembe v zasebnem življenju karkoli.

Jaz vem da se mi vedno sanja da sem nezaželeno noseča takrat, ko grem skozi kake večje spremembe. Baje je podobno pri umirajnu, torej če oseba sanja da umira.

Potem tretja možnost so pa preroške sanje, ki so sicer zelo redke, in te lahko tvoji duhovni vodniki, angeli ali bližnje umrle osebe opozarjajo na kakšen dogodek, samo povdarjam da te sanje so redke.

Zivjo danes ponoci sem sanjala o smrti mojega brata tk me je zelo pretreslo. Ali mi lahko poveste kaj to pomeni

Potem imam srečo, da se sama v nekaterih sanjah počutim paralizirano, omrtvičeno in kot, da nimam več zraka in da sem nekako zapakirana kot mumija. Da bom kar umrla in potem se nekako mravljinčasta zbudim.

Pozdravljeni,zanima me razlaga mojih sanj.Pred 5 leti mi je umrl bratranec,pri vožnji z motorjem,kjer mu je z stranske poti avto zaprl pot.Danes ponoci pa sem sanjala ,da me je obiskal v sanjah in objel.Objem je bil tako zelo resnicen,prav cutila sem objem in ob tem izgovarjala njegovo ime.Nato je v prostor prisel moj sin in rekel: …….. beži,iščejo te! In ga ni več bilo.Iskala sem ga in klicala,nekdo mi je rekel,da je umrl pred dvema dnevoma in povedal kje.Jaz pa sem ga še iskala in klicala.Ko naj bi prišla na kraj kjer naj bi umrl ni bilo nikogar.Potem sem se zbudila. Hvala za pojasnitev mojih sanj,ker si res ne znam razložit pomena.Lp Aljoša.

živjo prosila bi za nasvet

ze 2 tedna zaporedoma v sanjah podoživljam svoj poiskus samomora vendar v sanjah nakoncu umrem. to se mi dogaja ze 2 tedna in skoraj nic vec ne spim zbudim se prestrasena in v joku. ze nekaj casa se borim z depresijo in sedaj mi koncno ratuje in jo premagujem zato me je se bolj strah da bi kaj takega spet ponovila…kaj te sanje pomenijo? ali bi me moglo biti cesa strah? bi morala biti bolj previdna?

hvala za vse odgovore in lep dan se naprej 🙂

New Report

Close