Samski pri 30
To da sem poln predsodkov in kompleksov glede zensk drzi. Vendar moras vedeti, da takega so me ustvarile zenske. Ne mecem vseh zensk v isti kos ampak vem da so ene ql druge pa kot sem rekel kokosi. glede preteklosti so mi same povedale, da so preobremenjene z njo. O statusu pa nisem nikoli govoril, meni ni vazno koliko je zenska premozna nikoli nisem na to gledal in niti ne bom. MEni je vazno koliko je zenska bogata notri
Na podlagi cesa sklepas da se obnasam kot da sem najbolj zazeljen samec obrazlozi? Osebno mislim, da ne ker ce bi bil tako samozavesten kot ti pravis ne bi verjetno delil svoje razocaranje na tem forumu.
Vedno sem pustil zenski priti do besede cene se ne bi z nekaterimi pogovarjal tudi po vec ur se ti ne zdi, ali mislis da so ostale z mano bolj zaradi usmiljenja. Sam menim ce mi 1 oseba ne bi ustrezala oz mi ne bi bila zanimiva bi prekinil pogovor in bi sel po svoje. Mogoce na trenutke res sem malo prevec vsiljiv se posebej ce spijem kaj alkohola, kar mi da pogum.
Ce vprasas mene bi najrajsi ce bi bilo to seveda mozno skenslal zenske iz glave in nebi nikoli vec pomislil na nobeno zensko. Vendar tega ne zmorem in to mi unicuje psiho. Sem ze razmisljal o temu vendar nisem dolgo zdrzal. Nevem mogoce zivim v nekih iluzijah in bi se moral zavedati, da nismo vsi ustvarjeni za imeti duso dvojcico, nekateri smo obsojeni na vecno samskost. Ves kaj imam nek cuden obcutek mislim, da osebe, ki niso imele ze dolgo parterja oz nikoli spreminjajo scasoma svoj karakter. To vidim po sebi sem zelo vredu clovek samo se mi zdi, da z leti se spreminjam na slabse to pa je eden izmed glavnih razlogov ta, da pac nisem imel se nikoli v zivljenju nobene resne partnerke. Prej mi je bilo lepom ko sem imel prijatelje smo se druzili. Vendar sedaj ti prijatelji so si vsi ustvarili druzine in jaz sem ostal sam kot en pes sej ne recem se se vedno druzimo vendar ni tako kot prej in cutim neko pomankanje. Se dobro da imam svojo familjo ker cene res nevem kaj bi. Vcasih preden zaspim se pomislim na to, da bom po vsej verejetnosti ostal celo zivlenje sam in dozivim custveni zlom. Pac jaz imam potrebe imeti nekoga ob sebi vzpostaviti neko intimo nekoga objeti ga pobozati se pogovoriti. Vendar tega ni. In to me zre. Nemorem normalno funkcionirati in ti moji strahovi vplivajo slabo tudi na moj biznis namrec vedno manj volje imam. Ko se na doloceno zensko navezem in ugotovim da ne bo mozno narediti korak naprej sem tako potrt, da se nakaj casa utapljam v alkoholu. Se dobro da se ne drogiram ker pol bi bil verjetno ze zdavnaj pokojen. Na koncu bom moral res ce ne bom hotel popolnoma propasti kot oseba skenslat zenske iz glave in ziveti svoje zivlejnje naprej. Tezko je zenska te naredi mocnega in uspesnega. Po drugi strani pa te lahko tudi unici kar se dogaja meni.[/quote]
Poglej, ljudje smo večinoma narejeni, da ljubimo in smo ljubljeni. To nam je v krvi. Nič hudega, če nisi imel nekih resnih zvez. To še ne pomeni, da je nikoli ne boš imel. Ti si se ujel v miselnost, da mogoče ti pa ni namenjeno biti v dvoje. opusti to misel. Dokler si sam uživaj in se pripravljaj, da boš nekega dne del veze. To kar želiš, da bi imela tvoja partnerka, to vzgoji v sebi! In začni si govoriti pozitivne afirmacije ljubezni recimo- hvaležen sem, ker me ljubiš. Sem v ljubeči zvezi.. in take. Ne govori si več, da ti je mogoče namenjeno biti sam. Ker če so tvoje srčne želje imeti ljubečo partnerko in biti ljubeč partner.. se to namreč slej ko prej izpolni. Zakaj? Ker je srce naš vodnik. No, le poskusi. Meni so te afirmacije pomagale.[/quote]
Da ti povem iskreno svoje zivlenje sem uzival vec kot prevec in ga se vedno uzovam. No skoraj prevec. Namrec sportam, imam dosti kolegov, katerimi hodimo vn. Pol imam svoje hobije. Bil sem z zenskami vendar bolj kot ne zaradi sprostitve. Dosti sem potoval. Ce ti povem po pravici prej niti mi ni bilo si ustvariti neke resne zveze ker sem se imel zelo lepo sam. Zdaj pa sem se pocasi zamislil, da imam 30 let in se vedno sam. Odlocil sem se da bom temu naredil konec in sem zacel iskati zenske vendar kot sem omenil zavrnile so me vse. Sej ce te zavne ena ali dve niti ni tak bav bav. Ampak prav vsaka to me je zacelo zreti. Mogoce imam prevelike zahteve, vendar kot je nekdo omenil prej na forumu, ce se spravis z zensko neki na silo, ki nima tiste energije v sebi, ki jo naredi posebno pol clovek ni srecen in je vse zastonj. Lahko pa je tudi karma namrec ene 3 zenske, ki so flirtale z mano sem jih zavrnil ker sem bil v obdobju, ki se nisem hotel vezati Kot pravijo vse se vraca vse se placa.
Se zavedam, da tako kot velja za zenske velja tudi zame, da imam 30 let in sem samski z razlogom.[/quote]
No, ker meni se je zdelo, da si to, da so +30 ženske samske, vzel slabšalno. Kar pa sploh ni nujno in ta predsodek bi si moral izbit iz glave. Seveda imajo za sabo eno ali dve slabi izkušnji, vendar to ti noben razlog, da si ne bi želela iskrenega in ljubečega odnosa z nekom, ki si tega prav tako želi. Res pa je, da te ženske niso več tako naivne in lahke, kot so bile v svojih 20-tih, zato bo potrebno vložiti malo več truda. Upanje umre zadnje.[/quote]
Niso ne naivne. Truda sem vlozil ogromno. Meni recimo ko je ena zenska vsec in ko sem trezen sploh ne razmislajam kako bi jo polozil. V mislih imam samo kako bi ji dokazal da sem pravi zanjo. Ampak ce zenski nisi je vse zastonj. Glede tehnik zapeljevanja sem prestudiral razno razno literaturo tako, da naceloma bi moralo delovati ampak ne. Mislim, da ce zenski ze v startu nisi vsec vizualno se lahko trudis kolikor hoces ampak je vse zastonj.
Se zavedam, da tako kot velja za zenske velja tudi zame, da imam 30 let in sem samski z razlogom.[/quote]
No, ker meni se je zdelo, da si to, da so +30 ženske samske, vzel slabšalno. Kar pa sploh ni nujno in ta predsodek bi si moral izbit iz glave. Seveda imajo za sabo eno ali dve slabi izkušnji, vendar to ti noben razlog, da si ne bi želela iskrenega in ljubečega odnosa z nekom, ki si tega prav tako želi. Res pa je, da te ženske niso več tako naivne in lahke, kot so bile v svojih 20-tih, zato bo potrebno vložiti malo več truda. Upanje umre zadnje.[/quote]
Niso ne naivne.Imas vsega ene vejo tocno kar hocejo druge pa se malo zgubljene in nevejo kaj bi same s sabo. Truda sem vlozil ogromno. Meni recimo ko je ena zenska vsec in ko sem trezen sploh ne razmislajam kako bi jo polozil. V mislih imam samo kako bi ji dokazal da sem pravi zanjo. Ampak ce zenski nisi je vse zastonj. Glede tehnik zapeljevanja sem prestudiral razno razno literaturo tako, da naceloma bi moralo delovati ampak ne. Mislim, da ce zenski ze v startu nisi vsec vizualno se lahko trudis kolikor hoces ampak je vse zastonj.
Nekaj je res, vendar po mojem nič drugega kot tvoje prepričanje, prepričanje ki je nastalo zaradi “slabih” izkušenj. Zaradi tega se človek lahko zapre za druge. Ti se lahko na veliko šališ, ampak drugi lahko to začutijo kot nek obrambni zid pred tem, da bi koga spustil v svoj intimni prostor. Ženske to kmalu začutijo. Mogoče jih to odvrača. Ženska, če je spustiš blizu, dobi občutek, da ti ne more zaupat in tele +30 niso toliko naivne, da bi se spuščale v neke tvegane odnose.
Ker se mi zdiš precej iskren, bi ti morda lahko celo uspelo odkriti, kaj je tisto, s čemer jih odženeš in če bi to popravil, spremenil, bi lahko nekoč katero prepričal, da se ti preda.[/quote]
Sem poskusil vse z salami in brez sal in ne gre. Ne bom rekel da so se mi odprle vse vendar dosti zensk je cutilo, da mi lahko zaupa in so ne mi custveno odprle. Pol pa ne razumem kaj sem zamocil. Po dolocenem casu ko sem zenske fajn spoznal sem jim izdal kaka custva gojim do njih iskreno pa so mi dale kosarico. Nekajkrat so mi izdale same da se ne cutijo bit z mano ker jim ne ustrezam.
Dvomim, da mi bo uspelo odkriti v kje zamocim, kajti tudi ce bi sel katero izmed teh zensk s katerimi sem flirtal vprasat kje sem zamocil mi verjentno tega ne bi zaupala.
Alkohol opusti, ker si boš same probleme nakopal s tem, si dober kandidat za alkoholika. Pa seveda je to totalen turnoff, če pogosto piješ, ti tudi koža začne smrdeti po alkotu.
Po kakšnem ključu ženske tvoje vabilo razumejo kot prijateljsko druženje ob pijači in ne kot vabilo na zmenek? Ker če bi mene moški trikrat zapored povabil ven, bi mi bilo jasno, da ne išče četrtega igralca za tarok. Kako to, da tvoje punce narobe razumejo druženje s tabo?
Takšen način razmišljanja lahko privede do obupanih odločitev. Nekaj kar sem se naučila iz življenja. Konec koncev ne more biti partner tvoja rešilna bilka, zato moraš pač dobro razmisliti in najti partnerko, ki je pripravljen deliti cilje s teboj.
Poleg tega pa nič od tega do sedaj ni zaprta knjiga, vedno je še kaj kar se da spremeniti in bi druge osebe drugače reagirale.
Če si na dnu s svojim razmišljanjem, si poišči kaj kar te zapolnjuje (hobi, šport ali izobraževanje ipd.) ali pri čem se zabavaš, da ta depresija mine in začneš razmišljati bolj pozitivno glede na situacijo v kateri si.
Nevem ni mi jasno kajti kot sem rekel oba se po parih pijackah bolj odpreva in ni mi jasno kako to da narobe razumejo druzenje z mano[/quote]
Na zmenku se ga zapijata? Ja normalno, nobena ženska, ki da kaj nase, se ga ne bo na prvem zmenku ulila.
Kaj če bi ti punce povabil kam drugam, ne ravno na pijačo? Na kosilo, na izlet, v kino, koncert?
Meni ni cilj dobiti partnerko, da bi s tem iznicil moje komplekse, ampak najpomembnejsa stvar, da bi dobil zensko s katero bi se pocutil ljubljeno, ko bi prisel domov bi nekoga objel kot si navedla delil neke skupne cilje, razumljivo imel stalno parteneko za se spustiti v intimo, prezivlajti z nekom svoj prosti cas, imeti nekoga za udelezbo na mojih hobijih.
To da se da stvari spremeniti verjamem vendar prvo moram priti do ugotovitve kaj delam narobe. Mogoce bi se moral z zenskami vec casa druziti prijateljsko da se boljse spoznava in sele pozneje si zaupati skupana custva. Mogoce govorim prevec in bi moral bit bolj tiho. Nevem tezko je biti pameten.
Nevem ni mi jasno kajti kot sem rekel oba se po parih pijackah bolj odpreva in ni mi jasno kako to da narobe razumejo druzenje z mano[/quote]
Na zmenku se ga zapijata? Ja normalno, nobena ženska, ki da kaj nase, se ga ne bo na prvem zmenku ulila.
Kaj če bi ti punce povabil kam drugam, ne ravno na pijačo? Na kosilo, na izlet, v kino, koncert?[/quote]
Ne ma kje pa ponavadi pijemo nekaj brezalkoholnega. Ne hodim samo po pijacah z enimi puncami hodim tudi spotat pa na kosilo, pa na sprehod vendar se ne obnese.
Aja, tole, da se po parih pijačah odpreta, sem razumela, kot da se ga skupaj zapijeta. Sori.
Resno, tebe bi bilo treba videti na delu. Jaz mislim, da si enostavno preglasen, zbijaš preveč šal, ker če gledaš sveže zaljubljene ljudi, ti bolj šepetajo kot govorijo, imajo sklonjene glave in so nagnjeni drug proti drugemu, včasih nastopi tudi zadrega, tišina. Ne krohotajo se, ne zbijajo šal, ne lopajo se po ramenih in podobno.
Pa upam, da ne poudarjaš svojega pohlepa ali materialnega stanja (predvidevam, da je solidno).
Bom vse poskusal ukiniti kar si mi rekla. Se pravi manj govoriti, brez hecanja, brez dotikov itd. Ne materialno stanje nisem nikoli navedel in niti ne zgledam tip ki bi imel solidno materialno stanje kajti oblacim se cisto normalno ni mi bilo nikoli vsec dat dosti za cunje, pa tudi avto imam cisto povprecen. Se ena stvar me muci kaj mislis ali bi bilo boljse, da bi z neko zensko prijateljval dosti casa in pol scasoma poskusil narediti korak naprej? Sam sem mnenja, da to je zguba casa kajti ce se za nekoga trudis vec mesecev in na koncu te zavne se pocutis se slabse kot pa te nekdo zavrne recimo pa par tednih druzenja.
Prav razmišljaš.
Mislim, mojo prijateljico je tip “čakal” sedem let, da se je ogrela zanj, ampak mislim, da je to ena od petih izjem v celi Evropi v zadnjih 20 letih. Da je bil on že od vsega začetka zaljubljen vanjo in je toliko časa vztrajal.
Po mojem to, ali bi lahko iz znanstva nastala zveza, vemo takoj in na prvih zmenkih samo še preverimo. Še nekaj bi ti svetovala: počakaj na kak bolj konkreten znak, preden žensko skušaš pobožati ali poljubiti. Čustva ji izpovej, ko se bosta že držala za roke, lahko ji pa poveš (ko je očitno, da si ji všeč), da ti je všeč. Prav tako ne pretiravaj z izpovedjo o svojih željah in pričakovanjih.
Svaka cast temu tipu imel je res potrpljenje. Mislim, da je tip osamljen primer v EU.
Ja ampak koliko casa? Mislim, da ce po par mesecih ni nekega premika ga tudi nikoli ne bo. Vec kot prijatlejsta ne gre pricakovati.To glede znakov pa se strinjam….mi lahko zaupas kaksni naj bi bili ti znaki to govorimo o govorici telesa? Govorimo o pozitivnih in negativnih znakih? Povej recimo kaksne znake oddajas ti ko ti je nekdo vsec…ker jaz sem prebral ogoromno liteature o govorici telesa. Znaki kateri naj bi bili pozitivni so se izkazali za negativne….
7 let?? Kaj pa je ona medtem? Se odločala ali bi ali ne bi bila z njim?
Jaz ponavadi že na prvem zmenku vidim, če ima moški kakšen potencial za partnerja ali ne, ne pa po par tednih, mesecih ali letih. Je pa res, da ponavadi moški kar mislijo, da bi funkcionirali skupaj, medtem ko sama tega ne čutim.
Podpišem tole (in pa nasploh lectovkino pisanje v tej temi :)). Sama sem stara 29 let in samska. Moram reči, da načeloma sem odprta za spoznavanje novih ljudi, sčasoma tudi za partnerstvo (če bo seveda prišel mimo primeren kandidat, s katerim se bova privlačila, karakterno ujela itd.). Ampak vedno bolj se mi zdi, da zadnje čase srečujem vedno več moških, ki (moje mnenje) iščejo maternico na dveh nogah. Ki jim ni v interesu spoznati mene kot mene (osebo z lastnim razmišljanjem, prepričanji, vrednotami, zanimanji, željami in potrebami) ampak čutim na prvem mestu njihovo željo po “gnezdenju” in da bi se sparčkali in potem iščejo kandidatke, ki bi jih lahko nekako “stlačili” v ta svoj scenarji. In ob takih tipih takoj začutim nek pritisk, da se nekaj pričakuje od mene, medtem, ko se sploh še ne poznava. In po hitrem postopku ustavim zadevo. Ne vem, nekaj takega sem začutila tudi ob branju tvojih prispevkov – seveda pa se lahko motim in v resnici ni tako ampak pač tako doživljam tvoje pisanje zaradi svojih filtrov, izkušenj…
Glede znakov in govorice telesa pa bi rekla to, da menim, da se ne da to tako matematično ugotoviti (če naredi to in to, potem sem ji ziher všeč…). To se nekako začuti. Je pa res, da je treba biti pozoren in dojemljiv tudi za osebo na drugi strani, ne samo na svojo veliko željo, da bi dobili kar hočemo. Ravno ta nas ponavadi drži v krču (mislim, da to vsi poznamo :)).
Aja pa samo še tole – velik turn off zna biti to, da se nekdo trudi da bi ugajal komu drugemu (na tak način kot si napisal – da bi ji dokazal, da si pravi zanjo). Nimaš nikomur nič za dokazovati. Kakorkoli se mogoče klišejsko bere ampak edini, kateremu naj bi ugajal s ti sam (ok, s tem ne mislim, da je treba bit sebičen. potem ko sta dva v zvezi so kompromisi in bla bla bla :)). In s tem, ko boš pristen boš tudi “našel” takšno žensko, ki si bo želela prav takšnega moškega kot si ti. Lep večer 🙂
[/quote]
Podpišem tole (in pa nasploh lectovkino pisanje v tej temi :)). Sama sem stara 29 let in samska. Moram reči, da načeloma sem odprta za spoznavanje novih ljudi, sčasoma tudi za partnerstvo (če bo seveda prišel mimo primeren kandidat, s katerim se bova privlačila, karakterno ujela itd.). Ampak vedno bolj se mi zdi, da zadnje čase srečujem vedno več moških, ki (moje mnenje) iščejo maternico na dveh nogah. Ki jim ni v interesu spoznati mene kot mene (osebo z lastnim razmišljanjem, prepričanji, vrednotami, zanimanji, željami in potrebami) ampak čutim na prvem mestu njihovo željo po “gnezdenju” in da bi se sparčkali in potem iščejo kandidatke, ki bi jih lahko nekako “stlačili” v ta svoj scenarji. In ob takih tipih takoj začutim nek pritisk, da se nekaj pričakuje od mene, medtem, ko se sploh še ne poznava. In po hitrem postopku ustavim zadevo. Ne vem, nekaj takega sem začutila tudi ob branju tvojih prispevkov – seveda pa se lahko motim in v resnici ni tako ampak pač tako doživljam tvoje pisanje zaradi svojih filtrov, izkušenj…
Glede znakov in govorice telesa pa bi rekla to, da menim, da se ne da to tako matematično ugotoviti (če naredi to in to, potem sem ji ziher všeč…). To se nekako začuti. Je pa res, da je treba biti pozoren in dojemljiv tudi za osebo na drugi strani, ne samo na svojo veliko željo, da bi dobili kar hočemo. Ravno ta nas ponavadi drži v krču (mislim, da to vsi poznamo :)).[/quot
Oprosti slabo si ocenila moje pisanje, meni sploh ni vazno nekaj na silovzpostaviti. Sem imel ze primere, ki mi zenske niso ustrezale karkterno in sem se pac oddaljil od njih. Ko vidim zensko zacutim neko energijo, jo poskusam spoznati in sele nato ce mi ustreza njen karakter, se podam v custvene vode. Verejtno je res, da scasoma postanem prevec vsiljiv ker ne dosezem svoje, bom uposteval nekatere nasvete na tem forumu.
Nekaj dni malo razmisljam o sebi. Prebral sem nekaj literature in prisel do zakljucka, da problem tici nekje drugje. Nimam se sam sebe rad. Sem prevec altruist vedno sem hotel, pomagati drugim osebam zanemarjal pa sebe. Poskusal sem poslusati probleme drugih, svoje osebne pa nisem reseval, druzil sem se z ljudmi, ki so me psihcno izcrpavali (oddajali so negaivno energijo, niso verjeli vame, nenehno so se pritozevali nad vsem), za svoje neuspehe (v tem primeru zenske) sem vedno krivil druge (dejansko pa sem bil sam kriv za nastalo situacijo), velikokrat se mi je pripetilo, da nisem vedel reci “NE”, . Poleg tega pa sem bil vcasih toliko na tleh, da sem svoje tezave poskusal resevali z alkoholom Take stvari naredijo cloveka sibkega in rusijo njegovo samopodobo.Dosti casa sem hotel ugajati drugim ljudem, zacel bom vec delati na samopodobi. MArsi katerega cloveka, ki sem se nakako se na silo druzil bom mu v obraz povedal kaj si mislim o njem pa tudi ce bo prislo do zamere, kajti dovolj je bilo tega cuta za soocloveka. Vec kot si z ljudmi dober bolj ti zabadajo noz v hrbet. Pa tudi do zensk katere so me prizadele sem se obnasal prevec dobro do njih jim poskusal se naprej ugajatiin pomagati dejansko pa jim ni bilo niti malo mar zame. Pravijo, da dobrota je sirota.
Hja… ne vem kaj bi si tudi sam mislil. 😐
Lahko, da je tudi manipulirala s teboj – je hotela videti kako daleč bi bil pripravljen iti in ko je videla, da “do konca”, ti je pa odmaknila pozornost z nekim, mogoče dovolj “mehkim argumentom”, kateremu bi verjel. Če hočeš nekomu nekaj vzeti, mu moraš prvo nekaj dati pravi nek pregovor. Ona je točno to storila – ti je dovolila dotikanja njenih intimnih delov, ti si se zagrel, ker si mislil, da si dobil signal, da bo nekaj iz tega (ni nujno, da spolnega), ona je videla, da je še zaželjena, poželjiva in potem ti je pa to odtrgala. Lahko da res iz razlogov preteklosti, lahko pa da je samo potrebovala potrditev notranjega ega, da je pri XX letih še “zanimiva”. Lahko pa da je bila to tudi žlehtnoba in se je preko tebe tako maščevala za vse pretekle moške, ki so jo na takšen ali drugačen način prizadeli.
Poglej si malce teme tudi v tem podforumu – tudi to je podlaga, da bodo tudi že 17/18-letnice “utrujene od življenja”. Izkušenost danes najdeš že pri zelo mladih letih. Ključ je vzgoja, ker če se (nasplošno) premladi nekateri zapletajo v odnose, katerim na takšen ali drugačen način niso kos, bomo imeli družbo mladih starčkov. To in MGTOW. 😀
Lahko v priponko pripopaš posnetek zaslona z napako, ki ti jo javlja. To ali mi pa navedeš nek “odročen mejl/e-naslov” kamor se lahko piše. 🙂
Lahko ples, ker je to edini takšen “kontakten šport”, kjer ti je, tako rekoč, dovoljeno otipavanje neznancev/-nk (v spodobnem smislu se razume). Samo ni hadiča, da te ne bi “druge zavohale” oz. tvoj obup. 😐
To je tudi ena izme misli v tistih člankih, ki sem ti jih navedel. Drugače pa sicer tole. Je pa logično, da “spedenana ženska” po vsej verjetnosti ne bo hotela imeti ob sebi razcapanca, razen, če ji “lekcijo” da možat, duhovit, lep, bogat, itn., da spremeni svoje gledišče.
Drugače imam tudi sam v službi sodelavko, stara tam 25 let, ima fanta 36 let starega, ki je programer za ugledno (svetovno) podjetje in odkrito flirta z menoj (igranje z lasmi, vlaženje ustnic z jezikom, itn.). Po eni strani ga za hrbtom kritizira, po drugi pa takole. Meni je jasno zakaj je z njem (sicer dolga zgodba podrobnosti, primerjalnih analiz, ipd.), pa vendar.
(Znanstveno in kljub vsemu malce humorno) Hipnoza ?
Tudi to bi moral vzeti v razmislek. Samskost ni slaba, če jo znaš izkoristiti… Poglej Nikolo Teslo hebenti ! Devičnik (po vsej verjetnosti še onaniral ni), pa poglej kaj nam je vse dal. H.A.A.R.P. je sicer zahebal, da je padel v napačne roke, vendar ostalo pa super.
Značaj se ti ne spreminja toliko kot se realno tvoja pripravljenost na kompromise. Pri 20-ih si bolj prožen kot pa pri 40-ih, sploh če si si vmes že organiziral življenje za samskega. Seveda imaš ljudi, ki imajo isti miselni okvir kot so ga imeli v najstniških letih in ga imajo sedaj, pri 30-ih. Poznam bivšega sošolca iz gimnazije – še sedaj isto glasbo posluša, gleda iste oddaje, ipd. Seveda pa je moja teorija odvisna od tega ali si bolj individuum oz. ali znaš sam poskrbeti za svojo srečo oz. zadovoljstvo ali če te osrečuje samo ali pretežno bližina sočloveka v takšni ali drugačni obliki.
Ja saj, to je to, to je to. Kolegi, še takšni samci, se prej ali slej “poženjo”, ti pa ostaneš sam. Pa to, da se poparčkajo niti ni toliko slabo, če bi stanje ostalo kolikor toliko isto kot prej. Potem nimajo več časa, sploh ko dobijo otroke, potem je sploh kriza,… nekateri dobijo tudi nek občutek večvrednosti in tako več ne najdeš skupnega jezika.
Sam sem tudi vesel, da imam še oba starša živa, kljub vsem tegobam, ki jo starost prinaša, vendar sam se ukvarjam s toliko stvarmi, da če bi imel eksistencialne stvari rešene (bomo EuroJackopt igrali ja, ha ha), bi samo te stvari počel.
MGTOW preuči.
Ženska je kot tranzistor – lahko te ojača (tvojo energijo), lahko te pa tudi na nulo pospravi (in zapre krogotok), he he.
No, no, no… mislim, da smo dejansko prišli do srža tvojega problema. Niso ženske tiste, temveč tvoja notranja sreča oz. zadovoljstvo. Ti sam nisi srečen s samim seboj in ti bi ponovil ravno tisto napako, o kateri sem pisal kakšno objavo nazaj – ti bi njo postavil na pedistal in jo imel za center, misleč, da bi te ona osrečila. Zelo dvorezna igra, zelo. Odvisno od osebe bi rekel – ena bi ti lahko dala vsaj nekaj, druga bi pa tvojo obupanost izkoristila.
Si članke že kaj prebral ?
No saj mene tudi malenkostne materialne dobrine osrečujejo, vendar v smislu kaj lahko z njimi naredim, izdelam, izboljšam. Hobi ti manjka, hobi. Sam ga rad rišem, spajkam, berem, kolesarim in še kaj kar bom novega odkril o sebi. Poizkusi še ti malo sebe raziskati kje si dober, kaj te zanima.
Lahko bi ga pa res začel tudi malo kviftati, to ti tudi sprošča agresijo in notranje nezadovoljstvo.
Odvisno od števila propadlih zvez, samega človeka (značaj, astro), okolice, števila prijateljev, družine in financ.
Isto, če si (dosti) tiho – to ali pa preveč odprta knjiga. Realno nikoli ni prav.
Lahko, da si pristal v prijateljski coni, čeprav načeloma ti to niti ni toliko slabo – če se da iti iz tega območja v pač zvezo. Ker neprimerno boljše je človeka spoznati s treznimi očali, kot pa če imaš roza Tesarol na dioptriji, če tako rečem. 😀
Jah tiste, ki so ti povedale razlog, lahko da so bile iskrene, ostale pa pač še tega niso znale.
Ja kaj pa, če ji ne bodo ustrezai tvoji interesi ?
Jaz mislim, da ne delaš nič narobe, to je preprosto današnji duh časa. 😐
Dolgo časa so takole (potihoma) ženske trpele, danes pa (za razliko in na veliko presenečenje), MI.
Jaz bi si poiskal devico (pa ne astrološko). Tako se ti vsaj ne bo treba ukvarjati z (njenim) številom (bivših) moških, ki so jo prizadeli. Tako boš imel vsaj eden parameter v enačbi pod kontrolo. Mogoče bi moral kot sekundarni ključ gledati astrološko skladnost.
To ti v bistvu zavisi od intenzivnosti spoznavanja oz. predvsem ali se v tem časovnem obdobju razjasnijo iskane veličine (kaj ona išče, pričakuje in obratno) Ti se lahko z nekom družiš pol leta, vendar ker sestanki niso dolgi, sta oba bolj sramežljiva, bo komunikacija manj kakovostna kot pa če dobiš koga bolj radoživega in se bolj pogosto vidita in dosti klepetata. Iz finančnega vidika je pa košarica po par tednov druženja bolj ugodna, ja. :)))
Lahko da tudi katere ženske nalašč dajejo takšne signale, da vidijo ali se boš ujel ali ne. Razlogov je pa lahko čuda – preverjanje ali so še zaželjive, potrjevanje svojega ega, maščevanje partnerju za ne preveč pozornosti (v (trenutni) zvezi). Ne misli, da samo moški berejo Body Language For Dummies. 😉
Mislim, da je treba že prej pokazati malce… podrejenosti oz. da si zmožen za kakšen kompromis. Če je vse samo, ME, ME, ME, ME, ME, s takim človekom res ne moreš nič. Moški se mora dokazat (tako kot obratno). Saj tudi ženske, ko fantu porinete (ne vem) cvetlico v roke (da bo skrbel zanjo za par dni, ko tebe ne bo) ali pa njenega psa, da ga bo sprehodil, se mora dokazat (test v bistvu kako bi se izkazal kot bodoči očka), da zna.
To, da se nekdo dokazuje, je v bistvu ekonomsko gledano predstava astributov (za primopredajo), če seveda človek ne laže ob tem kaj zna, ima, itn. Včasih se je podoknice pelo, kakšno štalo postavilo, ipd. Tega dvorjenja danes sploh ni več.
Saj, če ti nekdo ne predstavi ZAKAJ bi druga stran morala biti s teboj, ja kako se boš pa potem odločal ? Vsaj sam sem konkreten, za dejstva. To, da se poba dokazuje, ni slabo, mogoče je samo problem v intenzivnosti, času, osebi in seveda načinu predstavitve.
Gremo spat, služba. 😛
Isto, če si (dosti) tiho – to ali pa preveč odprta knjiga. Realno nikoli ni prav.[/quote]
Drži. Včasih je treba le “počakati”, da naletiš na pravo oziroma takšno, ki ji tak kot si, ustrezaš. In tudi to še ni recept za uspeh, saj se tudi človek s časom in skozi odnose spreminja in če se preveč spremeniš, se lahko preveč odmakneš od slike, ki njej še ustreza. Isto velja za njo, če se ona spremeni. Včasih se zdi, kot da sploh nimamo nadzora nad tem, razen, če smo prpiravljeni biti veliki igralci in smo ugajat “vsaki”, ki gre mimo. Vsak mora sam ugotovit, kaj ga osrečuje.