samozavest

Tipi pravite, da imate radi ženske, ki izžarevajo neko samozavest. In kako opazite na pogled, če je ženska samozavestna? A more bit nujno izzivalno oblečena in viskoko gledat okol? Ne razumem, po moje ne morš tkoj vedet kdo je samozavesten.

Vas samozavest, ki jo pokaže ženska, je v glavnem v njeni drži, v njeni glavi in v tem, kar pove! Seveda tudi njen imidž nekaj pove o njeni samozavesti!
Vrag!!!!

Če je ženska izzivalno oblečena, niti slučajno ne pomeni nujno, da je samozavestna, temveč, da hoče privlačiti moške. Velikokrat so take ženske zelo nesamozavestne.

Samozavestnega človeka spoznaš po obnašanju in ne po tem , kako je napravljen, pa naj bo moški ali ženska. Ponosna drža, ne zardi zaradi vsake malenkosti, ne pusti se zmesti na lahek način..

samozavestnga človeka spoznaš s pogovorom…

Izzivalno oblečena ženska ponavadi ni samozavestna, saj hoče s svojo obleko prikriti pomanjkanje samozavesti.
Samozavestni ljudje (ne tisti, ki se šopirijo in delajo idiote iz samega sebe) pa so čisto normalni ljudje. To opaziš že na prvi pogled, s pogovorom pa sploh.

Nek pregovor, ki se mi je zdel zelo resničen, pravi: Samozavest tiči v mirnosti.
In res so takšni ljudje ponavadi bolj umirjeni, tudi npr. psihologi poznajo številne (nepotrebne) gibe, ki jih človek izvaja, ko je npr. v zadregi, ko ima tremo, itd., medtem ko samozavesten človek izžareva nekakšno mirnost, je npr. sposoben mirno sedeti in opazovati okolico, ne da bi pri tem moral opletati z rokami, izvajati gibe v bližini glave (nos, lasje, usta,… to še posebej velja za gibe negotovosti, treme…), ali pa npr. ko kje javno nastopa, dobro vidiš, ali je samozavesten ali ne – samozavesten človek bo svoje misli predstavil umirjeno, vase prepričano, nesamozavesten pa živčno, s številnimi nepotrebnimi gibi npr. rok, stiskanjem pesti, gledal bo ponavadi v tla ali steno in ne naravnost v ljudi, kamor gleda samozavesten človek itd. itd., skratka, samozavest spoznaš že po telesnem nastopu, pogledu, barvi glasu, po tem, kako je nekdo sposoben predstaviti svoje misli, da stoji za njimi…

evo! mojca ve kaj govori. ne prepoznaš po načinu oblačenja.

enkat se boste spomnl, da zamozavestno žensko prepoznaš tako da ma muco pobrito na X (x marks the spot hehe)…geeee

Kva pa pr tipih? Ko pa oni izražajo samozavest??? Isto hoja a je kj druzga??

Meni niso nikdar bile všeč samozavestne!!!!! bolše so tiste tišje, samozavestne so ponavadi vase zagledane bednice

Verjetno zato, ker si ti zajel preveliko dozo samozavesti.
Vrag!!!

Veš gibov, govora …. umirejenega se da priučiti, obstajajo tečaji tako da jaz ne bi rekla da lahko na osnovi tega spoznaš samozavestnega.

Jaz sem glasna, uporabljam roke ko govorim…. predvsem pa opazujem ljudi ki me poslušajo, pa četudi je to učilnica s cca 100 ljudi, da vidim odzive…noben mi ni rekel da sem nesamozavestna ravno nasprotno.

Hočem reči da ni recepta, to so le psihološki koncepti… in jih ne moremo uporabljati za posploševanje!

Tko!
Rina

veš, fric, enkrat mi je en frend rekel, da tiste, ki so tisje in zgledajo bolj skrivnostne, niso nic bolj zanimive od drugih, ker je itak velika vecina tiho le zato, ker nimajo nic pametnega za povedat:-))))))))))))))))

Naj postrežem s starim pregovorom: tiha voda bregove dere!!!!!

Tko!
Rina

a misliš da one glasnejše povejo kaj pametnega ????

Če si glasnejši vsaj kaj poveš in potem lahko sogovornik presodi ali je pametno ali ni, če pa si samo tiho in odgovarjaš z enozložnicami da in ne pa sogovornik ne more ustvariti mnenja.

Sicer pravijo kdor molči tisočerim odgovori, ampak kaj se jaz sprašujem!!!

Tko!
Rina

Res je, da se vsega da tudi priučiti, ampak opazna je razlika med naučeno (prisilno) mirnostjo, in tisto dejansko, resnično, naravno, pristno, ki kar izžareva iz samozavestnega človeka. Razlika se vidi. Ni bilo mišljeno, da naj bi bil nesamozavesten človek, ki npr. pri govoru gestikulira z rokami, to je do neke mere tudi potrebno (saj res ne moreš stati kot kip, ko govoriš), ampak npr. ko se nekomu zatakne (ko je ne nemiren, temveč vidno vznemirjen v svoji notranjosti, kar se pač kaže tudi navzven), no in takrat ponavadi začne mencati, si v (mučni) tišini zvijati prste, umikati pogled, izvajati pogoste gibe rok (nepotrebne!) npr. proti obrazu, ustnicam… (kot da bi se želel skriti) – no, to pa je razlika, ali ni? Samozavesten človek bi v tem trenutku mirno postal, pomislil in kmalu neobremenjeno nadaljeval z govorom ali karkoli bi pač počel. Skratka, prepričana sem, da se samozavest vidi na človeku. (Tko! 🙂)

Saj se strinjam s tabo!! Ampak s tem da se naučena opazi pa nikakor!!!!!!! To ne drži!!! Edino če si bila ti inštruktor na njihovih delavnicah in jih poznaš!!

Ampak a veš da se niti enega človeka v svoji bližini ne spomnim da bi bil takšen. Kako že: Gliha skup štriha!!!

Lep pozdrav in seveda tko!
Rina

ampak npr. ko se nekomu zatakne (ko je ne nemiren, temveč vidno vznemirjen v svoji notranjosti, kar se pač kaže tudi navzven), no in takrat ponavadi začne mencati, si v (mučni) tišini zvijati prste, umikati pogled, izvajati pogoste gibe rok (nepotrebne!) npr. proti obrazu, ustnicam… (kot da bi se želel skriti) – no, to pa je razlika, ali ni?

Mislila sem na te da jih ni v moji bližini………….

Tko!
Rina

New Report

Close