Najdi forum

Lep pozdrav,

oglasam se vam z naslednjim problemom in sicer, sem zelo nesamozavestna (na zunaj tega ne kazem). Ko sem zelela ugotoviti vzroke zakaj, sem ugotovila, da to izhaja predvsem iz vzgoje, ki sem jo imela. Ze od malega sem se venomer potrjevala in bila zelo uspesna, kar sem se tudi danes-imam sedmo stopnjo izobrazbe in razmisljam o nadaljevanju kariere ker mam za to vse pogoje. Kolikor se spomnim me starsi nikoli za moje uspehe niso pohvalili – bili so seveda srecni vendar vse je bilo za njih samoumevno.Nikoli mi niso rekli, super – to je pa res uspeh, vedno je bil njihov odziv-ja zdaj pa se naprej. Nikoli mi niso rekli, da sem lepa, da sem pomembna. Vendar na drugi strani so mi dali veliko ljubezni-pocutila sem se ljubljeno in varno.Ker si zelim tudi sama ustvarit druzino, bi rada ta primankljaj, ki ga imam zapolnila, da ne bi delala jaz iste napake naprej.

Prosim, svetujte mi, kako lahko postanem samozavestna- poskusam s pozitivnimi afirmacijami, pa ne vem, ce je to dovolj. Mi lahko svetujete kaksno dobro knjigo?

Najlepsa hvala.

Pozitivne afirmacije so zelo pomembne in učinkovite, vendar pa se jih morate posluževati daljše obdobje in to redno, vsakodnevno. Ena od knjig, ki vam jo priporočam ima naslov Čar samozavesti. Knjig na to temo je precej in našli jih boste v vsaki knjižnici. Svetujem vam, da se vključite v katero od skupin, ki se ukvarjajo z doseganjem boljše kvalitete življenja.

Alenka B

emma, tako lepo si to napisala…tudi pri meni doma je bila situacija popolnoma enaka in tudi jaz imam danes enake probleme kot ti…upam, da nama bo uspelo. Srecno!

New Report

Close