Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja samozadovoljevanje hčerke – nujno

samozadovoljevanje hčerke – nujno

Sonia zakaj je ta post letel tud na mene?

LP, miki

Sorry, ampak ne vem, zakaj nate.
Sej sem napisala, da na Martino.

Sonia

Zdravo,

Če si pa res študirala psihologijo, (oprosti) ne vem če bi jaz obiskala takega psihologa ki bi mi razlagal da je samozadovoljevanje nenormalno……….

Sori ampak tud meni se zdi da so učeni psihologi vsi malo čez les…preveč se držijo teorije in premalo se spuščajo v bistvo človekovega delovanja, v njegovo osebnost. Teorija je dosti a še zdaleč ne vse!

LP, miki

Po prebiranju vsega – še moj lonček. Samozadovoljevanje je po moje nekaj naravnega, sem pa Martinin post razumela malo drugače kot ostali: citiram:
Zame človeško telo in še najmanj otroško ni samo center telesnih užitkov.
Tu gre po moje prevsem za strah, da bi postalo telo le objekt spolnega užitka (otroci se učijo?!?), pa menim, da je strah odveč… Ta poudarek “otroško” pa me hudo spominja na neke strahove pred jemanjem otroškega telesa za spolni objekt – nihče drug je ni spolno vznemirjal, deklica se je sama, zato je to velikanska razlika!!!
Sama sem se in se še samozadovoljujem, pa sem kljub temu spolno normalna osebnost, pa tudi sicer na spolnost ne gledam kot na nekaj, kar bi bilo edini center mojega življenja.
Deklica spoznava svoje telo, morda je že kje kaj prebrala, kaj videla, strah, da bi jo to “pokvarilo”, je povsem brezvezen – edino prav od starša bi bilo, da ji pač razloži, kaj se z njenim telesom dogaja, kakšne spremembe jo še čakajo. Da pa bi postal človek zaradi samozadovoljevanja promiskuiteten – tako sem namreč razumela Martinin post – se po moje ni bati…Tu se otroci večino učijo na vzgledih – in starši si zagotovo velik vzgled…
T.

BU!

Glede na to, da je Freud odkril, da je otrok tudi seksualno bitje, že pred sto leti, so taka prepričanja resnično zastarela. Samozadovoljujejo se tudi nekateri dojenčki!

Natanko tako! No, vsaj nekateri berejo… :-)))

Ja pa kaj če se otroci zadovoljujejo… jast se tudi .. in to zato keer mi paše in sem se navadil na to … ko so me starši videli so se zasmejali … mama je prišla k meni in mi je ona začela drkati tiča … samo onemel sem .. nato sem se prepustil užitku.. ko mi je prišlo mi ga je mama še obliznila .. rekla mi je da to ni nič narobe če to delam… mimo grede star sem 13 let ..

prosim če mi bi mi kdo povedal kako naj se in zakaj nisem nikoli mokra
če prav se ure

odgovor na [email protected]

nujnoo rabim odgovor zato prosim pomagajte! imam podoben primer kot pri klavdiji. hcerko sem zalotila pri samozdovoljevanju(rajcala si je z prsti) stara je 13 let in še nima menstruacije. ali je mogoce da je zaradi tega ne bo dobila ali pa se bo samo zavlekla.
hvala, lp Maja

Joj, malo se izobrazi na tem področju, ker si čisto nerazsvetljena in boš svoje neznanje podala naprej svoji hčerki … Ona pri tej starosti že sama dobro ve, kako in kaj. In kako si sploh prišla na tako trapasto, zaprašeno, neumno tezo, da lahko samozadovoljevanje kakorkoli vpliva na začetek menstruacije?
Res ti polagam na srce – malo se pozanimaj, ker tole je groza in strah, kake trosiš!

ne ne i ne
se oproscam, samo ko sem videla hcerko kaj dela mi je vse prišlo na misel in nisem vedela kaj storiti, med tem cašom ko sem cakala na odgovor sem se pozanimala po internetu in zvedela da to ne vpliva na menstruacijo tako da hvala se enkrat 🙂

Ubogi otroci, ki imajo takšne starše. Dejansko, izobrazi se, če se že zaradi sebe nisi, se daj, čeprav pozno, zaradi svojih otrok. Da ne narediš iz njih invalidov.

drgac tim zj js neki povedou to da si prstke u pipiko tlač je neki čis normalnga in tut js sm pr desetih že prst u ritno odprtino dajou ker pac sm moski zravn pa se lizal po bradavički

??

sem zelo potreben 14 letni fant ki se samozadovoljuje vsak dan 2x ali 1nkrat sem iz koroške in me zanima če bi lahko vsaj dotikal ali božal katerokoli žensko -25 let in če bi mi napisala svoj gmail ali fb

Ti si psihopatka!

Naj bi se zamislila? Kdo? V čem je problem? Zakaj se vam samozadovoljevanje ne zdi normalno? A veste katerega leta smo?

New Report

Close