Najdi forum

samoplacnistvo, da ne

pozdravljeni.
redno obiskujem svojo zobozdravnico. tako, enkrat na leto. taksna je pri njej cakalna doba. navadno mi vsakic ko pridem zamenja ali naredi plombo. ker mi rastejo modrostni zobje, so se mi zobje na sp. celjusti obrnili malo postrani. se posebej leva dvojka je zasukana. ker me je to motilo in ker k svoji zobozdravnici pridem ko sem na vrsti, se pravi cez priblizno 8 mesecev (relativno hitro me vzame samo takrat ko recem da me kaj boli), sem se odpravil na pregled samoplacnisko, k drugemu zobozdravniku. ta je pogledal moje zobe in po parih sekundah rekel da ne bo vec gledal, dokler si ne popravim gnilih zob. baje imam tri zelo gnile zobe. jaz ne vem, zdravnica nic ni rekla, vidijo se sicer temnorjave crtice… sploh mi ni prislo na misel, da je z mojimi zobmi tako slabo.
problem je v tem, da ko sedaj klicem svojo zobozdravnico in se hocem narociti mi lepo pove, da ima cakalno vrsto, ki je priblizo eno leto od takrat ko sem bil v zadnje pri njej. ne bi rad cakal se 8 mesecev, da bo popravila en zob, potem pa se vsako leto po enega.
zanima me kaj sploh lahko naredim? je edina varianta, ki jo imam, samoplacnistvo?
je sploh moznost, da mi moja zobozdravnica popravi te zobe v recimo enem letu?
sem redni student, star 23 let.

Samo

Spoštovani Samo,

po mojih informacijah ZZZS svoji koncesionarjem sploh ne dovoljuje takšne čakalne dobe. Glede tega se vsekakor pozanimajte na območni enoti.
Če ste se odločili za samoplačniški pregled, potem število karionih zob ne bi smelo vplivati na potek pregleda. Po mojem mnenju ste zasebniku le potencialen vir dohodka in vas kar tako ne bi smel odpraviti.
Če ste študent, potem lahko obiščete študentske zobozdravnike (LJ- Aškerčeva, Rožna,..). Mislim, da boste v 8 mesecih že imeli popravljene zobe.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close