Najdi forum

samomorilske misli

Zdravo, že štiri leta se borim z depresijo. Mislil sem, da sem jo premagala, a zdaj, po enem letu, ko sem verjela, da sem v redu, vidim, da nisem niti približno. Predvsem zadnje dni se borim z izjemno močnimi samomorilnimi mislimi – močnejšimi kot kadarkoli prej – in ne vem več, kaj naj storim.

Vem, da nočem več živeti, ker si že celo življenje govorim, da bo bolje, ko končam osnovno šolo, srednjo šolo, faks … a je vedno slabše. Res ne vem več, kaj naj, ker nočem več živeti amapk nevem kako končati.

Draga sara177,

ne vem kako se počutiš in kako hudo ti  je, da si želiš končati svoje življenje. Vem sicer, da življenje lahko naloži človeku mnoga bremena in da so obdobja, ko jih ne zmoremo nositi sami, a večinoma  vse mine- tako slabo kot dobro- in življenje se prej ko slej izteče vsakemu izmed nas. Pa vendar, verjamem, da je breme za nekoga lahko včasih čisto pretežko- in prav je, da ga odloži, podeli in zaživi svobodneje. Bi lahko podelila svoje občutke s kom? Si jih že delila, si poiskala kakšno pomoč? Bremena nam ni treba vedno imeti na sebi, včasih jih lahko odložimo in podelimo, morda gremo naprej drugače….Vsekakor si še danes poišči pomoč, spodaj prilagam nekaj opcij:

Prvi viri pomoči v stiski – Program Mira

Posvet – Center za psihološko svetovanje

Kam po pomoč v stiski? | #to sem jaz

Pomoč v duševni stiski | Nijz

Vesela bom, če napišeš kaj več in poskusimo skupaj najti ustrezno podporo zate,

pozdrav,

MedAsk

MedAsk je najnaprednejši pomočnik, ki se bo z vami pogovoril o vaših simptomih in vam pomagal razumeti kaj se dogaja z vašim zdravjem.

Chat

New Report

Close