saj ni res…

Sem v takšnem šoku, da ne vem kako bo izgledalo to moje pismo, pa vendar. Mož je aprila izgubil službo in je invalid tretje kategorije. Do zdaj je dobival iz zavoda nadomestilo, zdaj pa nič več. Ker ga je pred štirimi leti možganska kap, smo bili prepričani, da bo zdaj dobival nadomestilo iz SPIZa, pa je dobil zavrnjeno. Prav tako mu ne pripada nobena podpoa iz socialne, ker imam jaz previsoko porodniško 135.000 sit. Avam je to jasno? Smo štirje člani (imam dva fantiča stara 5let in 5mesecev), Mi lahko da kdo nasvet, kako naj s tem denarjem preživim, če imam od tega še 30.000 kredita? Stah me je in ne vem kaj bo. Prvič v življenju.lp

Še enkrat na Zpiz pa kar zatežit! Če se lepo pustiš prepričati, ti res nič ne pripada. Ko pa greš tja pa vidiš same begunce, kako težijo in nazadnje tudi dobijo…

Mislim pa, da je najbolje, da se obrneš na CSD, kakšno društvo, karkoli. Samo ne obupati!!!

LP

nika

Še probat. Kaj pa akakšna zaposlitev pri kakem društvu invalidov?

Držim pesti zate!

LP; Špela

Špela Č

Če je mož invalid 3. kategorije – z odločbo ZPIZ, kjer je to jasno napisano, naj se oglasi na Uradu za delo v Lj. po potrdilo, da je prijavljen na Zavodu (za zaposlovanje) in gre s tem na ZPIZ. Načeloma mu pripada nadomestilo ZPIZ za čas čakanja na zaposlitev, primerno glede na nj. bolezen.
Ne vem pa, koliko let delovne dobe ima, tukaj bi lahko bila past, mislim, da je 10 let del. dobe tista meja – dobiti ali ne dobiti nadomestilo.
Če to ne uspe, naj se na ZAvodu za zaposlovanje zmeni s svetovalcem zaposlitve, da ga napoti k svetovalki za invalide ali pa se oglasi na CIPS -u in reče za informacije o invalidskih podjetjih (dobijo dol. sredstva iz budžeta, če zaposlijo invalida). Če ste iz Ljubljane, priporočam, da se osebno obrnete na Tipro (upam, da se prav spomnim) – delajo tipkovnice in so nekje pri Grosupljem, se mi zdi.
Želim veliko sreče!

Manica, tole sem ti zbrskala iz foruma Zdravstvo pri nas, je moja prijateljica spraševala poleti zase, tudi ona ima invalidnost 3. kategorije in je sedaj začasno na čakanju na delo in ji je nekaj namig iz foruma zelo pomagalo, menda najbolj pogovor na tisti brezplačni številki, ti svetujejo konkretno kaj narediti v tvojem primeru, mogoče se boš mogla samo pogovorit za pogovor, ker recimo določen dan v tednu pravnik odgovarja na določene teme:

Zakon o pok. in invalidskem zavarovanju (uradno precisceno besedilo) Ur.l.RS st.26/13.3.2003 in Zakon o delovnih razmerjih ( Ur.l.RS st.42-2006/2002 ).

Omenjene zakone lahko najdeš na uradni strani državnega zbora. Na naslovni strani izberi “Zakonodaja”, Nato pa “Sprejeti zakoni” in poišči željeni zakon.
http://www.dz-rs.si/si/home.html

Brezplačni pravni nasveti v zvezi z zaposlovanjem:

080 1998

Pokliči in povedali ti bodo, kdaj odgovarja pravnik, zaodlžen za tvojo težavo.

Zares ti želim iz srca, da se nekako prebijete skozi to trnje.

Medvedek Pu

Ciao Manica! Ko sem prebrala tvoj post me je kar zmrazilo. Sicer ne sodi zraven, vendar moja znanka kot samska mamica dobi kar nekaj denarja od Socialne, med drugim dobi vsako leto tudi 37.000 sit za ozimnico. Vsaj poskusi dobiti denar za ozimnico. Ne poznam postopka, vem le da se da. Upam da ne boš dolgo trpela in da bo sonce kmalu posijalo v tvoje življenje. Lp

Hvala vam za podporo.

New Report

Close