sadomazohizem v postelji

Spoštovani,

z možem se sicer zelo ujemava v spolnosti in sva v postelji na splošno sproščena ter naklonjena tudi manj običajnemu občevanju, ne strinjava pa se glede sadomazohističnih igric. Mož se zanje precej navdušuje, sama pa nimam nič proti njim, dokler so občasne in predstavljajo popestritev, predvsem pa, dokler imam občutek, da me partner kljub temu, da me zlasa ali udari, še vedno spoštuje. Zadnje čase pa se mi je zazdelo, da je tega v najini postelji preveč in celo, da partnerjevo spoštovanje do mene v običajnem življenju kopni. Naj povem še, da v spolnosti sicer izredno uživam, imam pogoste in močne orgazme, vendar jih ob takem načinu občevanja nikoli ne doživim, celo popolnoma se ohladim, saj se tresem pred vsakim naslednjim udarcem. Vse to sem mu razložila in mislim, da je razumel in zadevo umaknil s sporeda, vendar z naslednjim komentarjem: “Škoda, res si čudna, 40% žensk na ta način doživi najboljši in najmočnejši orgazem; vse to sem prebral v strokovni literaturi…” Res sem prelistala nekaj knjig in se precej pogovarjala s prijateljicami, a o vsem skupaj nisem zasledila ničesar. Zanima pa me, ali je odstotek žensk, ki ga navaja mož, točen? Zahvaljujem se za odgovor in vas lepo pozdravljam.

Spoštovana Rebeka,
vašega moža moram razočarati z ugotovitvijo, da njegova številka ne drži, vas pa podpreti v upravičeni zahtevi po spoštovanju vaših želja.Spolni odnos ni pravica enega , temveč skupno prizadevanje za užitek obeh , vse drugo, posebno pa se vse, kar enemu brez njegovega soglasja povzroča neugodje, odpor ali bolečino, po sodni praksi kvalificira kot nasilje in lahko tudi sankcionira.

Kaj pa če bi vidva z možem malo zamenjala vlogi in bi vi njega malo za spremembo zlasala in skloftala? Menim, da ne bi bil preveč navdušen. Jaz na vašem mestu bi to vsekakor storila. In prepričana sem, da bi ga minila želja po takem početju v postelji.

Spoštovana Dijana, vaš nasvet se mi zdi nekoliko tvegan. Kaj če Rebekin mož čaka prav na to -in ji bo vrnil z obrestmi?Tu je potreben racionalen dialog, ki naj določi razmejitev dopustnega od nedopustnega. Za tak dialog ni mesto v postelji,ampak za mizo in to ob nerazgretem ozračju.In še enkrat: nasilje brez soglasja partnerja (-ke) je kaznivo dejanje.

Verjetno je res tvegan. Jaz vem, da takega obnašanja do sebe vsekakor ne bi dopustila. Zatrla bi ga že v kali.

New Report

Close