Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Sadje – koliko?

Sadje – koliko?

Koliko sadja priporočate oz. kaj je pretiravanje s sadjem? Zakaj je sadje v večjih količinah škodjivo (glivice, še kaj)?
Hvala.

Sadje vsebuje, poleg vitaminov in mineralov, ogromno sladkorja. Kljub temu, da je v “naravni” obliki, je to za glivice čisto vseeno in se z veseljem prehranjujejo z njim.

Če torej uživamo preveč sadja in če imamo v črevesju preveč glivic, je to zelo slaba kombinacija. Če nimamo preveč glivic (nekaj jih vedno imamo, jasno), si lahko privoščimo tudi več sadja. Pozor: tudi ogljikovi hidrati se spremenijo v sladkorje.

Priporočam tudi domače sadje, ne uvoženega.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

sadje mi je odvratno, na splosno ne maram nic sladkega. po zelenjavi pa prav hrepenim. jedla bi jo ob vsakem obroku, zlasti rukolo, regrat, motovilec z dodatkom krompirja ali jajcka. je to zelo narobe?

Ne, nič ni narobe. Če jeste zelenjavo tudi surovo, boste dobili dovolj encimov, ki jih je največ v sadju in pomaga pri presnovi.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni!

Že dolgo časa berem ta forum in odgovore.Sama se že dolgo bojujem s kandido, prebrala sem ogromno literature, ki si je zelo med sabo nasprotujoča.V vseh knjigah pišejo, da je potrebno jesti to in to, nič p akoliko česa.Zato bi želela, da končno napiše nekdo jedilnik vsaj za en dan.Govorila sem tudi z avtorico knjige o kandidi Sanjo Lončar, ki mi tudi ni znala to povedat.V knjigi so objavljeni prispevki številnih avtorjev, tudi Vaš gospod Dominik.Glede hrane je veliko nasprotujočih si mnenj.Nekateri pravijo do 6 mesecev samo zelenjavo, nič sadja, nič soje, skoraj nič OH. Drugi spet lahko sojo in malo sadja.Zato prosim končno, če lahko poveste kaj pomeni to na dan.Prosim, če lahko poveste koliko riža ali prosene kaše lahko na dan poješ poleg zelenjave, koliko je to malo domačega sadja ( ena žlica borovnic ?).Povem vam, da je boj, če nimaš sredstev za še kakšno dodatno terapijo ( bioresonanca, minerali, ..) grozen in zelo naporen. Mene je najprej grozno bolel želodec, potem se sedaj zelo depresivna in brez moči, imam tako nizek pritisk, da komaj živim.Moram še povedati, da že od leta 2001, ko so mi ugotovili alergijo na kravje mleko in skoraj vsa žita, živim brez teh živil. Od takrat sem vse skozi jedla v glavnem zelenjavo, riž in proso,pa tudi precej sadja, malo suhega sadja, oreščkov. Letos, pred mescem in pol pa sem se lotila diete vezane 100 g OH dnevno, ki pa mislim,da si je ne razlagam prav. Prav obsedena sem že s tem seštevanjem, Ravno zato bi rada, da mi poveste vsaj en jedilnik za en dan. Do včeraj nisem pojedla koščka sadja, ki sem ga prej oboževala, pojedla sem po 4 jabolke na dan, pa tudi še kak drug sadež.Ali sem včeraj kršila s tremi veliki žlicami domačih borovnic?????Ne vem več???? Zelo težko čakam na odgovor od kogarkoli oziroma nasvet. Hvala vsem!

V bistvu je protiglivična dieta zelo enostavna za izvajanje in ne razumem, zakaj je pri tem toliko zapletov. Govorim seveda o mojih priporočilih (ki sem jih objavil tudi na tem forumu), ker so to v ordinaciji preizkušena navodila, ki res delujejo.

Zelenjave lahko pojeste, koliko želite. Paziti je potrebno pri korenju, rdeči pesi, stročnicah … – zelenjavi, ki vsebuje veliko škroba. Če imamo velike težave z glivicami (to pomeni, da smo močno zakisani, kar lahko izmerimo z lakmusovim papirjem), je dovoljen na primer en korenček na dan, če smo manj pa dva. Seveda je to odvisno od OH, ki jih pojemo k obroku. Svojim pacientom priporočam 3 jedilne žlice riža, testenih, žitaric, soje ali krompirja, 75% je zelenjave (v vseh oblikah), ostalo meso. To pomeni, da nam ni potrebno sprmeniti načina kuhanja, samo razmerja na krožniku.

Tisti, ki nimajo alergije na kravje mleko, si lahko jedilnik popestrijo s smetano, skuto …, vendar moj moto “mleko je za teleične, ne za ljudi” še vedno velja.

Kos kruha je dovoljen enkrat na dan, najboljše za zajtrk, ker so vedno problematični, kaj naj jemo. Na kruh damo lahko zelenjavni namaz, sir (na primer bio ovčji), spečemo si jajce (od “srečnih” kur).

Za večerjo pa zelenjavna juha ali kaj podobnega.

Glede sadja: bolj je kislo, več ga lahko pojemo. Seveda pa nima smisla jesti nezrelega sadja!!! Več sadja bomo pojedli, dalj časa bo trajala protiglivična dieta. Nekateri pa enostvano potrebujejo več sadja (kot na primer 3 žlice borovnic), za prebavo in encime. Ugotovite sami.

Tudi, če diete ne izvajamo 100% optimalno za nas, je pomembna celota. Če bomo namesto 100 g OH pojedli 120, boste se pač dva tedba kasneje znebili glivic. Saj jih tudi niste dobili čez noč, teren za njih se je ustvarjal leta in desetletja.

Je pa značilno za ljudi z glivicami, da so strašno neučakani in bi radi vse takoj, pri tem se še bolj izčrpavajo in po nepotrebnem obremenjujejo. Glivic se znebimo v 6 do 12 mesecih in nobeno tehtanje tega ne more spremeniti.

LP

New Report

Close