S čim miksate…

sadje za vaše malčke? Z uvajanjem goste hrane sem komaj začela. Poskusila sem s paličnim mešalnikom, pa se mi zdi, da ni to to. Ostajajo še koščki sadja, moj malček pa tega niti slučajno noče jesti. Ko sem mu poskusila dati Frutek, pa bi še žlico pojedel. Frutek pa je lepo zmiksan…
Kakšen nasvet?

LP,
Kika

Jaz sem vedno tlačila kar z vilicami. Banano pa sem kar “strgala” s žlico iz olupka, se je najbolje obneslo.
Moja fanta sta zmazala vse do zadnje mrvice. Kar je pripravila mami, kar smo kupili v kozarčku, vse je šlo v slast. Samo da je bila žlica, pa je bilo dobro.
Mogoče je pri vas “težava” z okusom – Frutek mu je všeč, doma pripravljeno pa ne.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Jaz sem mixala s palicnim mixerom in je bilo vredu zmixano,dobenih koščkov sadja ni bilo.Moraš malo dalj casa miksat.

Koščki katerega sadja ti ostajajo? Jaz miksam s paličnim mešalnikom vse sadje, res pa je da jabolko, hruške, ki so bolj trda najprej zavrem, v vodo dam malo cimeta za okus, pustim da se malo ohladi in šele potem zmiksam. Vodo v kateri so se kuhala pa uporabim za morebitno redčenje. Banana je pa tako ali tako čisto mehka in se lepo zmiksa.

Hallo!!

Verjetno je odvisno od moči paličnega mešalnika?!
Jaz ji vse od takrat, ko je začela jesti z žličko miksam s paličnim pa gre zelo lepo.
Če hočem res čisto gladko kašico, miksam malo dlje časa, če le malo pretlačim pa seveda manj.
Imam pa Bosch-ov palični mešalnik, z močjo 350W ( dobiš pa tudi močnejše, a nam ta zadostuje )
Pozdravčke in veselo papanje!
Vallery!

Jaz s paličnim lepo zmiksam. Narežem sadje, dodam kakšen keks, malo prekuhane vode in zmiksam tako na fino kot je frutek.Te kašice ima zelo rada, bolj kot frutek.Sicer pa ima frutke bolj za takrat, ko nas ni doma ali ko pač ne morem miksat!
S paličnim miksam tudi ostale stvari, ki jih je; pire, korenček, cvetačo, brokoli, meso, juhice( ji delam bolj goste kremne, da se res naje)!!

pri nas se tudi ni vnesel palični mešalnik, zato sem si nabavila mikser navadni z prilozeno majhno posodo in sesekljalnikom, ti povem super stvarca, minutka in je gotovo, še sedaj ga uporabljam za sekljat čebula itn., ni preveč drag mislim da cca. 9000 sit , ki jih je že zdavnaj odslužil, seseklja pa vse od jagod do orehov

S paličnim mešalnikom!

palični

Jaz sem si tudi ravno v ta namen kupila palični mešalnik, ki sem ga uporabila natanko 1x, zdaj mi pa leži v omari. 🙁((

Naš tudi na začetku ni hotel jesti nobenih koščkov, zato sem mu miksala kar v navadnem mikserju (v tistem, ki je za frapeje in šejke). Se je veliko bolje obnesel, res pa je, da imaš več za pomivat. 🙁

Zdaj, ko je malo večji in ima že zobke, mu pa pretlačim z vilicami, trdo sadje mu pa naribam ali pa mu ga dam v roke in ga sam grizlja in cuza.

Že od samega začetka uporabljam palični mešalnik in nimam nikoli problemov. Tako kot so povedale nekatere predhodnice, zagovornice paličnih mešalnikov, miksaš malo dalj časa, po potrebi pa dodaš še malo vode v kateri se je kuhala zelenjava ali mleka za sadje.
Upam, da ti bo z ponovnim poskusom uspelo!

Ps: pa tudi premale količine hrane ali pa prevelike posode v kateri miksaš, ne smeš imeti!
Lep dan!

Očitno sem praktično edina, ki sem uporabljala vilice. 🙂)
Zanima me, ali pol hrane vržete stran oz. kako uspete s paličnim mešalnikom zmiksati tako majhno količino, kot jo zahteva dojenček ob uvajanju (tj. 1-2 žlici).

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Jaz sem uporabila zelo majhen lonček, ravno dovolj velik, da je palica pasala noter, potem pa sem zmiksala recimo četrt banane in četrt jabolke.
Če je mogoče kakšna žlička ostala, pa sem jo kar sama pojedla, saj tudi mamica potrebuje vitamine, ne?
Upam, da sem ti odgovorila na to kar te je zanimalo.
Lep dan še naprej!

Tudi jaz sem pred leti(še nismo imeli paličnega) vse pretlačila z vilicami in je bilo vse njami njami.

Je pa res, da se z navadnim paličnim, če je premalo tekočine, ne da tako lepo zmiskat kot s paličnim, ki ima nožke.

Skupaj z mešalnikom smo dobili tudi visoko ozko posodo, kjer se da zmiksati kar majhna količina hrane. Vendar sem za tako majhne količine tudi jaz uporabila vilice.

živjo!
jaz mu vse miksam z mešalnikom.
če hočem gladko maso, miksam več časa in dodam malo tekočine, če ne pa samo 1-2X zavrtim…
ko je še jedel manjše količine, pa sem vedno jaz ostanek zmazala…🙂))))))
lp
Pati

Na srečo imam sama zelo rada sadje, tako da sem ostanke kar sama pojedla, jih še! Namerno naredim malo več, da lahko pojem kar ostane!
Drugače pa, če greva na daljši sprehod, vzamem zraven banano in žličko in jo tako strgam, da ne dobi celih koščkov. Pa še umazana ni od banane tako kot od kakega fruteka-v hiši še ni problem, zunaj pa je ne morem kje umiti!

Hvala vsem za odgovore. Bomo jutri spet poskusili.

LP

Tudi jaz sem do sedaj uporabljala samo vilice, je pa res, da smo tudi mi šele na začetku uvajanja oz. nekih 14 dni je pa že. Npr. banano pretlačim z vilico, jabolko pa nastrgam na stekleni strgalnik in ga potem skozi gazico iztisnem k banani, da ni pregosto. Patronažna mi je rekla, naj čim manj uporabljam mikserje, da uničijo vitamine, čeprav vem, da brez kasneje najbrž ne bo šlo. lp

New Report

Close