Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija ruptura mrežnice

ruptura mrežnice

Spoštovani,

moj 59-letni oče je pred enim tednom opazil bliskanje na enem očesu, okulist je ugotovil rupturo mrežnice, prejel je 70 laserskih pečatov. Od dejavnikov tveganja ima astigmatizem in kratkovidnost -4. Zdravi se zaradi povišanega tlaka in holesterola.
Bliskanje se je umirilo, vidi dobro z očali.

Zanimajo me omejitve fizičnih naporov in čemu vse se mora izogibati, da bi bilo čim bolje zanj in njegove oči.Koliko je lahko telesno aktiven? Branje, računalnik? Sklanjanje? Bremena? Vožnja?

LP.
I.

Najbolj nevarno je dvigovanje težkih bremen in prekomerni napor z dvigovanjem. Branje in računalnik zmerno sicer drugih omejitev ni.Še posebno pomembno pa je da se pregleda še drugo oko in se oceni če je na drugem očesu tudi vse v redu.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

Pozdravljeni!
Zanima me, ce se dojencku, staremu 4 mesece, lahko poslabsa vid pri obcasnem gledanju televizije?
Ali ima tv kaksen vpliv na razvoj oci?
Hvala in lp!

Menim, da občasno gledanje TV ni škodljivo.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close