Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva ruptura 3. stopnje in epiduralna analgezija

ruptura 3. stopnje in epiduralna analgezija

Spoštovani!

Sem v 38 tednu in drugič noseča. Pred 8 leti sem utrpela pri vaginalnem porodu v 39. t počen sfinkter, ruptura 3. stopnje. Otrok pod 3 kg, obseg glavice 33,5 cm, lega prva, vstava glavična, spontan začetek poroda pospešen z oksitocinom. Res pa je, da na koncu nisem bila sposobna pritiska, in je bil otrok rojen s pritiskom babice na fundus.
Posledic pri defekaciji nimam. Vendar se bojim drugega poroda in morebitne ponovne poškodbe analnega sfinktra, najbolj seveda nezmožnosit zadrževanja blata. Na predavanju o epiduralni analgeziji mi anesteziologinja ni vedela povedati, ali je v mojem primeru epiduralna pametna izbira. Babico sem prav tako spraševala, pa je zmajevala z glavo, ker naj bi epiduralna zaustavljala potek poroda. Prosim še za vaše mnenje glede na vaše izkušnje, ali je epiduralna analgezija pri porodu primerna za drugorodke, ki so že utrpele rupturo 3. stopnje. Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani,
EA sicer ni problem, težko pa je napovedati, kaj se bo dogajalo s presredkom med iztisom ploda. Zato smo po takšnem zapletu nekako precej edini, da je lahko tudi CR način preprečitve ponovitve zapleta, ki bi lahko povzročil trajno nezmožnost nadziranja plinov in blata, kar pa bi bila kar neprijetna posledica.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close