Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina rumene beločnice

rumene beločnice

Pozdravljeni..

Že nekaj časa opažam, da moje beločnice niso več povsem bele, temveč na določenih predelih tudi bolj rumenkaste (sploh na notranji strani očesa). V bistvu je tako- če bi oko razdelila na 2 polovici- zgornjo in spodnjo , bi na spodnji opazila bolj rumenkasto beločnico, na zgornji pa je normalno bela.
Kakšnih drugih nenormalnih znakov nimam, razen nenehnega pomanjkanja energije, ki pa zna biti posledica tudi česa drugega (slabokrvnost, nizek pritisk, premalo rekreacije..) kot okvare jeter.
Kaj mi torej svetujete? Naj se odpravim do zdravnika na morebiten odvzem krvi? In kakšne so vse možne razlage za rumenkasto obarvanje beločnic- je to v vsakem primeru povezano z jetri? (Saj vem, poveča se raven bilirubina itn..)
Mimogrede- stara sem 24 let, ne pijem…

Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem..

Spoštovani!

Pri tem opisu bi najprej pomislil na Mb. Gilbert, tj. prirojeno motnjo v presnovi bilirubina in zato nekoliko dvignjeni ravni bilirubina v krvi, ki se rad veže na tkiva z veliko elastike (beločnice) in povzroča opisane težave. Če se izkaže, da temu ni tako, potem bi razmišljal dalje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close