Najdi forum

Spoštovana gospa doktor!

Zobozdravnik me je poslal na slikanje zoba, po ogledu slik je samovoljno izročil slike meni. Pri naslednjem posegu (poskus izvrtanja starega odlomljenega štifta) sem mu pokazala slike po katerih se je orientiral, po zaključku mi je slike ponovno samovoljno vrnil.
Čez nekaj dni je pri ponovnem obisku prišlo do manjšega prerekanja, saj mi je ob vstavitvi novega štifta le-ta predrl korenino, nisem pa vedela, da je stari še notri, ker je verjetno ob vrtanju ušel sveder, oziroma nekakšna napačna smer (stari štift mi je vstavljal drug zobozdravnik). Zavedam se, da ta ni kriv za predrtje korenine, saj se verjetno to dogaja pri tako zahtevnem delu. Vendar pa sedaj prve slike starega štifta nisem hotela pustiti pri zobozdravniku. čez nekaj dni sem morala podpisati v kartoteko, da sem odnesla prve slike in jih nočem vrniti.
Sedaj se bojim, da je napisal “odnesla slike in jih noče vrniti” pod datum, ko še ni probal izvrtati starega štifta, tako da se lahko izgovarja, da ni imel slik (čeprav jih je imel) po katerih bi se lahko orientiral pri izvrtanju starega štifta in je normalno napačna smer.
Ali lahko zahtevam vpogled v kartoteko in morebitni popravek?
Mislim pa si,da “odnesla slike in noče vrniti” pomeni, da pa po potrebi jih pokažem ali se motim?

Lp, Ivanka

Spoštovana Ivanka,

ker so v kartoteki zapisani podatki o vašem zdravstvenem stanju, vsekakor lahko zahtevate vpogled v kartoteko in tudi popravek morebitnega nepravilnega datuma. Ne vem pa, kako boste dokazali, kdaj ste zobe slikali, če to v kartoteko niso takoj vpisali (pri nas vse to beležimo v kartoteko in naknadni vpisi niso možni).
Kakorkoli, situacija, v kateri ste, ni zavidljiva, ne znam pa vam svetovati, kako naprej.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close