Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Rozike 2014, rak dojke….zaključek vsega :)

Rozike 2014, rak dojke….zaključek vsega :)

Drage punce 🙂

želim vam vse dobro v letu 2016 in upam, da ste vse zdrave in srečne.

Jaz sem 21.10. dala čes rekonstrukcijo z lastnim tkivom in sem zelo hitro okrevala…tako, da sem sedaj spet aktivna, srečna, da imam dekolte 🙂. Operacija je trajala 5 ur, najhuje je bilo 2 in 3 dan, od 7 dne sem že bila brez protibolečinskih tablet in drenov. Sedaj bova v ponedeljek oddali z zdravnico vlogo za toplice in potem počasi zaključim bolniško, ki se je kar zavlekla. Počutim se odlično, zadnji pregled je bil odločen…..naslednjega imam februarja. Vmes sem zamenjala onkologinjo in šla k novi osebni zdravnici, ki se malo bolj potrudi, kot se je moj zdravnik. Čakajo me še popravki oprsja, ampak to je malenkost glede na vse. Lasje so mi kar zrasli in imam velike koderčke, še malo pa bom lahko naredila čop.
Komaj čakam, da grem na kakšno potovanje 🙂

Lep pozdrav in javite se kaj 🙂

Saj ne vem, če se sme tako reči: a jaz ti zavidam, ker si že na koncu poti.Sama sem šele na začetku, pa še za to ne vem, če jo bom sploh prehodila…
Hvala ker pišeš, se oglašaš, mi veliko pomeni. Trenutno se z ljudmi,ki so mi blizu o tem še ne morem pogovarjat.

Draga abrahamovka2,
hvala, ker si se oglasila. Veš tudi me smo bile enkrat na začetku, tudi me imele obupne dneve na začetku…..ampak daj odloči se sama, da boš šla skozi to z lahkotnim korakom, dan za dnem in tudi ti boš prišla do cilja. Verjamem v tebe, ampak ti se pa prosim potrudi. Vem, da se z drugimi o tem ne moreš pogovarjati, ker oni niso v tvoji koži, smo pa me bile in če boš imela kakšno vprašanje se pa kar javi. Verjetno si že prebrala naše objave, pa upam, da se še katera javi, ki je na začetku ali pa probaj katero spoznati na onkotu in je veliko lažje, če jih gre več skupaj skozi to.

Objemček, mislim na tebe in ti pošiljam pozitivno energijo.
M

Hvala, Mici. Ja, res sem že vse prebrala in lahko rečem, da vas že dobro poznam 🙂
Nečesa pa nisem zasledila: ali ste bile v glavnem na bolniški (vem, da ste nekatere delale,ampak v manjšini)? Imam specifičen problem, ker naj bi se čez en mesec zaposlila in zdaj ne vem kaj narediti. Vsekakor bom, takoj ko bom vedela kaj več, bodočemu delodajalcu povedala resnico (ker sem pač tak tip in tega mu ne bi mogla zamolčat oz. se zlagati), ampak nimam pojma kako je z bolniško, kdaj jo običajno nastopiš (ob operaciji ali že prej, ob preiskavah), verjetno ob KT, obsevanju (seveda če so potrebna). V glavnem: koliko časa ste bile ve na bol niški in od kdaj? Da bodočemu delodajalcu znam vsaj okvirno povedat kaj ga čaka, če se vseeno odloči za mojo zaposlitev.
Hvala vam za vaše objave, dosti lažje mi je, ko vem v kaj se podajam. Pravi zaklad ste 🙂

Super…to je že bolj pozitiven post 🙂
Ja sem kot s.p. takrat bila ravno brez dela in sem sedaj ostala dve leti v bolniški ( delno tudi zaradi psihe in limfedema) in ravno sedaj se dogovarjam, da zaprem s.p., zaključim bolniško in grem delat redno. Za nekatere vem, da so vmes delale ali pa imele bolniške in šle vseeno v podjetje kaj urediti, druge ne….odvisno od narave dela in od same osebe. Seveda povej delodajalcu in naj se odloči.

Moj potek je bil tak
Diagnoza 17.12.2013
Operacija 7.2.2014 seveda si utrujen ene 2 tedna
Kemoterapija začetek 26.3. In konec 8.7.2014
Obsevanja avgusta in delno september 2014
Decembra 2014 toplice
Februarja 2014 vakumska limfna drenaža in povijanje
Aprila in Maja skupinske psihoterapije in sproščanja na onkotu
Septembra 3 tedne rehabilitacija limfedema v Soči ( ročna drenaža, skupinska telovadba in telovadba v bazenu)
Rekonstrukcija 21.10.2015
In sedaj okrevam po rekonstrukciji

Super bi bilo, da te vsaj nekdo zaposli, mu plačaš za mesec in pol prispevke in potem dobivaš bolniško…ker ne veš kako bo potem, če boš imela kemo..kako jo boš prenašala. Lahko, da ti bo ta delodajalec takoj rekel ne ker se bo ustrašil bremena, stroškov…itd.

Z Lasko in Mačko smo na vezi…..bila sta zelo prijazni in me obiskali po tej zadnji operaciji oktobra.

Lepo bodi in drži se 🙂….ja zdej si v roza klubu.

P.s.
Tukaj je arhiv časopisov Europe donne, kjer so tudi spodbudne zgodbe naših roza sošolk in ostale novice
http://www.europadonna-zdruzenje.si/kdo_smo/publikacije

Mici, na FB pa ni nobene skupine, ne? A niste nikoli razmišljale, da bi naredile zaprto FB skupino?
Jaz bi jo, pa nimam toliko znanja, da bi lahko bila admin. 🙁
lp

Ja sem že razmišljala 🙂, bom naredila zaprto skupino

Super!

Pozdravljeni obe, no, zdaj sem laska, namesto lasek, sem imela zadnjič ene težave, ker sem bila primorana biti nekaj časa prijavljena…
Mi je prav všeč, saj laska v češkem jeziku pomeni ljubezen…Lasje so pa tudi že zrastli…
Mesec dni za Mici sem bila tudi jaz na vrsti za lepotno operacijo z lastnim tkivom.Če bo še katera na tem, priporočam labello, ker je v bolnišnici precej suh zrak in sem imela razpokane ustnice, čeprav jih nimam nikoli…tam so bili vsi super in prijazni, moj zdravnik plastik se je izredno potrudil, samo ležanje na hrbtu mi ni prav ustrezalo.In tudi nogavic sem bila kmalu naveličana, ampak…minilo je.Že po treh dneh sem bila brez drenov in katetra (za katerega skoraj nisem vedela, da ga imam in ni nič takega), tako, da sem bila že po treh dneh precej mobilna .Po enem tednu sem šla domov.Pa tudi doma sem bila kmalu fit.Vsak dan bolj.
Draga abrahamovka2, vse bo v redu.Boš videla.Tudi meni je bilo težko in o tem nisem govorila.Ker sem želela imeti mir.Edino tako sem lahko brez pripomb in spraševanja dala čez vse zdravljenje.Če bi me nekdo vsak dan spraševal in nadlegoval, bi tudi sama postala živčna.
Tako pa sem imela vseskozi pred seboj lučko v temnem predoru in to je bila Mici.Štela sem dneve, ko je bila ona na kemoterapiji, dneve po tistem, njeno počutje in ga primerjala s svojim.In kar je napisala, je bilo moje vodilo za naprej.Če se boš držala teh navodil, boš imela čimmanj težav.Jaz sem se slabostim popolnoma izognila s tridnevno dieto ob kemi.Saj sem jedla, ampak bolj enostavne stvari.Pa ni bilo težav…
Vse tri , Mici, mačka in jaz pa smo se srečale v čakalnici na obsevanju…zdaj pa smo take luštne frendice.
Abrahamovka2, nisi sama, zdaj boš spoznala polno sošolk…
Pa oglasi se še …ti bomo dale zvrhan koš poguma!

Živjo,

tudi jaz sem bolj nova, pa sem malo brala in me vaše zgodbe zelo spodbudijo. Imela sem že operacijo, zdaj pa čakam nadaljevanje zdravljenja – verjetno kemo, pa obsevanja in hormonska terapija.

Pozdravčki vsem

Estella pozdravljena in tudi ti dobrodošla med roza sošolke.
Super, da te naše zgodbe spodbujajo, to je bil moj namen, ker sem najdla samo Darjin blog in nič drugega, da bi si predstavljala kako izgleda počutje med kemoterapijo…vprašaš druge ljudi pa eni pč ne znajo lepo podrobno razložiti. Lahko boš dodala še svoje izkušnjen in s pisanje si tudi pomagaš in daš ven kar čutiš.

Lp
Glavo pokonci in gremo naprej 🙂

Laska.. ja jaz sem tvoja usojena lučka, stalno capljaš pogumno in hrabro za mano 🙂

Na Facebook-u sem ustanovila Diagnoza Rak – vprašanja, nasveti, prehrana
Pridružite se, če imate aktiven osebni profil

O hvala Mici za spodbudne besede 🙂
Škoda, ker mi nikjer ne pokaže, da je nekdo odgovoril zato tako pozno odgovarjam 🙂

Nisem se nič registrirala, ker ne vidim nikjer, da bi se mogla. No pa saj ni važno. Malo me zanima – kok ste kej stare? Je imela katera hormonsko odzivnega raka? To je namreč moja diagnoza. Izvedela sem decembra lani, prejšnji teden sem imela operacijo, zdaj pa čakam, da mi povejo kdaj začnem kemo (verjetno v roku 6ih tednov).

Hvala za odgovore 🙂

Jaz sem 42, ob diagnozi 40 let in tudi jaz sem jo dobila decembra. Ostale so bile ene starejše od mene, pa tudi mlajše….sploh ni pravil. Pri europi donni sem v mlajši sekciji….tako, da se bolj s temi tam družim, nekaj je tudi starejših, ki se počutijo mlade po srcu in so bolj divje 🙂

Mačka, lasek in jaz smo vse imele hormonsko potitivnega in sicer her2 negativnega. Če bo tvoj her2 pozitiven pomeni, da te čaka še eno leto biološkega zdravljenja zraven.
Koliko si ti stara?

Jaz sem pa 34, tudi med mlajšimi 🙂 Se pravi smo vse imele isti tip (za her2 še ne vem, zvem v ponedeljek verjetno). Ste imele vse kemo? Pa zdaj ste na tistih hormonskih tabletah 5 let?

Večina nas je takih in vse ta hormonske imamo tablete.
Ja velika večina nas je imelo kemo….dve poznam, ki sta imeli samo obsevanje, ker je bil res čisto začetni stadij. Vse je odvisno od stopnje agresivnosti, velikosti, če je že na bezgalkah….itd. Si imela kakšno bezgalko okuženo?
Iz kje pa si?

Lp

Ja, jaz jo bom tudi imela, so mi že povedali, končni izvid pa dobim v ponedeljek. Jaz sem imela 4 bezgavke pozitivne zato so mi dali vse pazdušne stran in me zato tudi malo roka boli ampak je že veliko boljše kot takoj po operaciji 🙂 Pa ti?

Jaz sem iz Lj, ste tudi ve?

Ja s temi okuženimi bezgalkami je 100% kemoterapija in obsevanje.
Tudi meni so dali bezgalke ven( 12 od tega ena Okužena) in tudi limfedem se mi je že razvil 🙁, ampak mi gre na bolje.
Ja vse smo dokaj blizu Ljubljane.

Če rabiš kako druženje, pogovor v živo pa kar povej….drugi teden te lahko v sredo povabim na en dogodek, ki ga organizira europa donna.

A limfedem je ta oteklost roke?

Hvala za povabilo, bi prišla, a je še kaj dodatnih informacij?

New Report

Close