Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Rolerji – kje kupiti in katere?

Rolerji – kje kupiti in katere?

Naš ta velik si je za rojstni dan zaželel rolerje in zdej mal brskam po netu, da si mal ogledam ponudbo, pa sem sam še bolj zmedena. Dajte mi prosim mal pomagat izbrat glede na vaše izkušnje. Katere rolerje kupit za začetnika in kje … Intersport, Hervis … lahko tudi po netu.

mi smo prve taprave kupili v sportexpertu v avstriji, trdi čevelj, trda koleščka, smo pa jih kupili ko je bila stara 5 let. take za nastavljive na velikost čevlja. sedaj imamo druge, mehek čevelj, silikonska koleščka, nastavljiva velikost, stara je bila 8 let ko smo jih kupili, in je že dobro rolala. kaj vem pravila ni kateri za katero starost, ma po moje je pač za začetnika bolje trdi čevelj, zaradi opore v gležnju. je pa res da so vibracije pri silikonskih koleščkih manjše in da je mehek čevelj udobnejši, oporo gležnju pa daje kot nap. visok pohoden čevelj.

Vsekakor Roches.
Ne vem, koliko je vaš ta velik star, ampak verjetno bi se zanj še dobili rolerji z nastavljivo velikostjo. Tako da jih ima za nekaj časa.
Ne kupuj pa kakšnih prav zelo poceni (noname), ker so bolj klumpasto narejeni in se kolesca težko vrtijo. In potem mora bolj poganjat in hitro izgubi veselje.

🙂)) Hvala za pomoč … čeprav mi nisi kaj dosti pomagala. 🙂)))) Naš bo imel 5 let in verjetno bomo tudi mi nabavli bolj trde. Tudi zato, ker so verjetno bolj vzdržljivi, tako da bodo prišli kasneje prav tudi njegovima bratoma. 🙂)) Sploh ker naš ta velik ni nevem kako športni tip, dvomim da jih bo kaj dosti znucal. 🙂)

Se pravi so Roches tista “in” znamka za rolerje? Sprašujem, ker nimam pojma, ker smo doma vsi bolj anti-športniki. 🙁(((

Roces – brez H-ja. 🙂

Mi smo našemu najprej kupili trde, nastavljive, letos pa mehke, je padel na ognjen vzorec. 🙂

http://www.petersport.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=58

Vem, da so trdi tudi v rdeči in modri barvi, pred kratkim sem jih videla v Interšportu.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Oki doki! Se pravi sledi sprehod do Instersporta. 🙂))

Jap, trdi so tam 70€. Sem zdaj pogledala, so v roza, rdeči, modri in črni barvi.

Pa na ščitnike in čelado ne pozabite. 🙂

Fajn rolajte.

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Bomo, hvala. 🙂)) Si bo še mami ene nabavla, pa bo mrbit mal svojo leno rit razmigala. 🙂))))))))))))))))))))

Res je bolje, da se kupijo boljši. Jaz sem ravno včeraj izvedela, da imamo slabe rolerje in otrok težko rola – na tečaju. Samo škoda, da mi tega že lani niso povedali, bi že imel nove. Smo jih pa kupili lani v Interšparu. Noge mu kar na ven nese, ker nimajo opore v gležnju, pa dobre so izgledale, res pa je, da jih v trgovini ni pomeril – od sedaj kupujem samo še z otrokom, da bo že v trgovini pomeril in bomo videli kako je stabilen. Še eno spoznanje me je doletelo, da ni dobro šparati pri določenih stvareh. Sedaj pa bom imela dvakrat stroške.

Tudi jaz priporočam dobre rolerje, čeprav ne zna še rolati. Sama sem za sebe kupila neke xy in so zanič, saj se kolesca prav težko vrtijo. Sin je prve imel Roces (trde, nastavljive) in pravi, da so bile boljše kot te, ki jih ima sedaj – Fila (mehkejše, nastavljive).

Mislim, da bi bilo dobro, da gledaš na kakovost. oz. hitrost ležajev, 1 je zelo počasni, potem gre naprej : 3, 5 in 7.
Jaz mu negelde na znanje nebi kupila manj kot 3….več pa tudi ne, ker ko se nauči rolanja, potem bodo hitro prepočasne.

Pa obvezna dodatna oprema : ščitniki in čelada.

Ojla,

No mi smo tudi pred kratkim skoraj doktorirali iz rolerjev. Naša ta velika zdaj hodi v tečaj rolanja, kmalu se ji pridruživa še midva z možem. V Hervisu niso znali nič svetovati, kaj je ok, tudi v Giga Sportu ni bilo nič boljše.
Smo pa naleteli na prodajalca, ki nam je znal razložiti vse o rolerjih in je imel edini dovolj majhne ščitnike za zapestja naše deklice, tako da smo se kar tam odločili za nakup.

Tudi če rolerjev ne boš kupila pri njih, se lahko malo pozanimaš, kaj bi bilo primerno, ker bodo znali svetovati.

Če imaš čas in voljo pa nekaj nasvetov najdeš tudi tukaj:

Uspešno rolanje želim!

M

[img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83202/ticker7.png[/img] [img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83204/ticker2.png[/img]

Ni kaj komplicirati. Roces so za take otroke odlični, ker so dovolj dobri, pa še lepo nastavljivi po številkah. Tako imaš do odrasle noge dovolj tri primerke. 25-29 (te ste najbrž že preskočili), 30-34 in 35 – 40 (se mi zdi).
Nakup bo zagotovo dober.

Prav glede teh številk me neki zanima. Naš ima nogo št. 27. Pa zdej ne vem ali naj mu nabavim to ta prvo varjanto, ki jo bo verjetno do naslednjega poletja že prerasel … ali naj mu nabavim večje? Sam se bojim, da mu bodo preveliki in da ne bodo primerni za se učit rolat.

s sabo ga vzami, pa naj proba.

Takole,

mi smo na tem področju že kar izkušeni, saj smo jih zamenjali že kar nekaj. Za najmlajše so Roces definitivno najboljši. Številke so nekoliko večje. Naša ta mala ima nogo 28, pa računam, da bo naslednje leto z lahkoto še uporabljala tiste, ki so od št. 25-29.

Za ta starejšega smo potem tudi kupili naslednjo velikost Roces, ki pa se je izkazala za preveč trdo. Nikoli ni prav preveč rad rolal v njih. Letos smo mu kupini Fila raztegljive mehke rolerje in so super.

Pa še en nasvet. Rolerje se definitivno splača kupiti na bolhi, ta male Roces so okrog 15 €, verjemi, da ravno tako dobre kot nove…

Sama sicer večino stvari kupujem novih, pri rolerjih se mi pa to res zdi nesmiselno…

Razmisli!

Pri nas imata oba Roces: tamala bo julija stara 3 leta in ima tiste 25-29 (čeprav ima nogo 23), tavelik pa ima nogo 32 in je letos dobil večje 30-35.

če ima vaš nogo 27, mu bodo tisti 25-29 zagotovo dovolj velik. Naš jih je imel še lani, pa je imel nogo 30-31.

Lp, Ajs

Pri Roces gre čeveljček lepo ven iz ogrodja, zato ne bo težko pomerit, če so mu najmanjše še prav. Sicer pa se mi zdi, da imate še dva, ki jih bosta lahko nosila prav kmalu, saj lahko začnejo že pri 3 letih.

🙂)) Ja ja … sej zato se zdej pri nakupih ne sekiramo kej dosti okrog številk, ker če bo ta velik hitro prerasel sta še dva odzad, ki bosta tik tak za bratom. 🙂))

New Report

Close