Najdi forum

Pozdravljeni,

imamo 3 letnega fantka, ki ima izdano odločbo zmernje motnje v duševnem razvoju. Trenutno ga imamo v rednem vrtcu, kjer ima 3x tedensko pomoč specialne pedagoginje. Pri psihologinji v Ljubljani so nam ob testiranju omenili da bi bilo za otroka bolje če bi ga vključili v RO. Ker pri nas nimamo takšnega vrtca, sva se povezala z najbližjim in sicer v Kranju.

Ker se še kar ne moremo odločiti kaj bi bilo najbolje za otroka, me zanima če ima kdo kakršnekoli izkušnje s tem oddelkom. Kako poteka delo tu? Ali otroci tudi prehajajo med oddelki – za velikovečino OPP je izredno pomemben tudi kontakt skozi igro z otroci v rednem vrtcu saj se le tako naučijo določenih socialnih veščin.

Hvala za pomoč

Paliko,
večino RO dela v sklopih rednih vrtcev.
Lahko se dogovorite tudi za ogled in se potem od odločite.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Vam svetujem obisk. Pokličite strokovno vodjo vrtca in se dogovorite.
Ampak vrtec je zelo zaseden in nevem, kako je z vpisom, čebi prišli na vrsto že recimo septembra.
Zraven RO je tudi redni vrtec, otroci prehajajo.
Jaz osebno in tudi veliko staršev, s katerimi sem v stiku, je zadovoljnih, je pa seveda vsak otrok drugačen, kot tudi njegove potrebe.
Vse dobro vam želim

Če se bo otrok vsak dan vozil domov, ga kar dajte v RO, sicer pa vam odsvetujem. Ob bivanju zunaj kraja svojega bivališča se lahko takšna mlada dušica naleze vse sorte slabih navad in potem postane ne le oseba z motnjami v duševnem razvoju, ampak tudi oseba z motnjo osebnosti. Poznam nekaj takih primerov, zato vem, o čem govorim.

Vrtec ima za vsakega otroka individualen program, majhne skupine, max se prilagajajo otrokom. Če je otrok bolj sposoben in “nekje na meji”, lahko gre za kako uro na dan ali nekajkrat na teden v redne oddelke. Vsaj tako je bilo pri nas, zadnje leto (takrat malo šolo) pa je obiskoval v tamkajšnjem rednem vrtcu, s tem, da je imel logopedinjo in fizioterapevtko, ter še dve uri specialnopedagoške obravnave spodaj v razvojnem. Se je fajn obneslo in toplo priporočam, da poskusite

New Report

Close