Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Rizična nevrološka simptomatika

Rizična nevrološka simptomatika

Pozdravljeni.

Mi lahko poveste, kaj to pomeni?
Na razvojno sva bili napoteni zaradi opaženega tremorja.

Nevrološki status: mišični tonus je nekoliko višji v hrbtni legi, ob tem diskreten nagib v desno. Pri reakciji k sedenju glava ne sledi. V trebušni legi slabo kontrolira glavico, ob tem prisoten nagib v desno. Položaj v vertikalni in ventralni vesi primeren. Spontana motorika simetrična. Avtomatski refleksi živahni. Tremorja ne opažam.

Imela je tudi UZ glave, ki je povsem normalen.

Moti me ta izraz, saj so mi le pokazali handling in da imamo kontrolo čez mesec dni. Nič ni bilo omenjeno, da bi bile kakšne druge težave.

Hvala za odgovor.

Rizična simptomatika pomeni, da je bilo opaženo nekaj znakov, ki so malo vidni, komaj opazni (npr. izraz diskretni), niso pa povsem pričakovani, zato je otroku potrebno slediti. Znaki niso takšni, da bi bila neka diagnoza takoj postavljena, morda tudi ne bo (pač razvojne motnje mišičnega tonusa oz. gibanja, ki bodo s primerno nevrofizioterapijo izzvenele). .

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close