Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Izgorelost Rhodiola rosea – arktični koren

Rhodiola rosea – arktični koren

Pozdravljeni,

zanima me le kaka je razlika v mg, npr. 100, 200, 500mg… ena prehranska dopolnila imajo več ena manj, s tem, da oboje lahko jemlješ po 2 tableti na dan?

Jaz imam 100mg 30 kapsul Stres Control Medex…. učinek se pozna kdaj?

Hvala,lp.

Pozdravljena,

razlike so lahko zelo velike, zato vam takole ne morem odgovoriti. Obrniti se boste morala na MEDEX, na proizvajalca, ki vam bo lahko razložil, zakaj so pripravili takšno koncentracijo rodiole.

V biološkem smislu velja, da je vsak človek ENKRATEN.
To pomeni, da niso vse koncentracije ENAKO DOBRE za vse nas.

Nekaterim ljudem pomaga in učinkuje takoj 1 tabletka enega zdravila (kjer imamo neko koncentracijo), nekateri morajo vzeti tudi 2 ali več, so pa tudi ljudje, ki jim že ta 1 tabletka ne pomaga, jim celo škoduje.
Tudi za aspirin vemo, da je enim dovolj 1 tabletka, nekaterim ne pomagajo niti 3 tabletke, nekaterim je pa celo 1 tableta zelo škodljiva.
Enako velja za antibiotike, za celo vrsto hormonskih tabletk, pa za razna psihotropna zdravila, nevrološka, kardiološka,……

In tako velja tudi za hrano, ki jo uživamo. Nekaterim ne ustreza čebula, jih boli želodec, ali…. drugi spet jo lahko pojedo na kilograme. Potem eden uživa v jedenju limon, drugemu limona obleži v želodcu,…in še in še in še..

In za prehranska dopolnila velja enako:
zato v biologiji raje vidimo, ko ljudje uživamo manjše koncentracije različnih snovi hkrati. To je največji približek zdrave uravnotežene prehrane: da telo tekom celega dne (torej večkrat dnevno – 3 do 5 krat) zaužije v manjših odmerkih čimveč različnih snovi.
Tako bo telo dobilo zadosti različnih snovi (minerali, vitamini, maščobne kisline, ogljikovi hidrati, aminokisline, rastlinski fenoli) in iz teh snovi potem telo lahko ob vsakem trenutku (odvisno od stresne situacije, stresorja) vzame in uporabi tiste snovi, ki jih potrebuje prav ob tistem trenutku, da iz njih lahko tvori samo tiste hormone, encime, peptide,…ki jih potrebuje prav ob tistem trenutku za napad ali obrambo.

Želim vam lep dan m

Vsak dan ne rata zaužit vseh mineralov in vitaminov, s tem, da si zaradi tega pomagam z raznimi dodatki. Se bom obrnila na medex, ker v navodilih ni omenjenih nobenih stranskih učinkov tako, da sploh ne bi vedela kdaj mi tablete ne ustrezajo. Hvala na odgovoru. Lp.